A to na głośniku szerokopasmowym RFT 3401 + wysokotonówka chyba jakaś Summit, ale do wymiany bo za słaba.
Skrzynki na razie eksperymentalne, chciałem sprawdzić czy warto w ogóle coś z tych głośników robić i stwierdzam wszem i wobec, że warto.
Muzyka, TV Republika i styka
Ratujmy nasze bobry!
I takie tam 100 bzdetów
Skończyłem wczoraj klejenie pianek. Dobrze wyszło. Dziś słucham i kurde to jest inna kolumna.
Zniknęły denerwujące klina i mnie kłujące uszy wysokie tony i sybilanty.
Tyle jest wysokiego co trza. Największe zmiany jednak nastąpily w dole pasma. Bas nabrał sprężystości i mocarności.
Schodzi niżej i jest lepiej kontrolowany.
Każdemu kto ma wiekowe kolumny z otwartą konstrukcją rekomenduję zajrzeć do środka by sprawdzić stan wygluszenia.
U mnie w 70% odpadło i się sypało. Efekt renowacji zdumiewajacy. ATLe grają jak klocki za parę tysi.
jak były nowe to Myszor (wtedy Myszorek) w piaskownicy siedział i się szpadelkiem i grabkami bawił
a swoją drogą to Myszor ma je nowę , więc grają jak kolumny za kilka K jeszcze jak by kartonów w piwnicy poszukał od nich to....
ps
@Myszor zostają czy aut?
Na razie zostają bo saby poszły, grundigi (zarąbiste są) zarezerwowane więc muszę na czymś słuchać.
Ale ....na horyzoncie pojawiło się coś bardzo, bardzo....tylko muszę się wybrać, obsłuchać i dogadać do ceny.
Wtedy może sprzedam ATLe. Ciężko rozstawać się z klockami w które włożyło się robotę i serce.
Myszor pisze: Dziś słucham i kurde to jest inna kolumna.
Zniknęły denerwujące klina i mnie kłujące uszy wysokie tony i sybilanty.
Tyle jest wysokiego co trza. Największe zmiany jednak nastąpily w dole pasma. Bas nabrał sprężystości i mocarności.
Schodzi niżej i jest lepiej kontrolowany.
Tak, tak. To się wszystko zgadza!! To wyeksponowanie góry musiało wynikać z tych rozpadających się pianek. Właśnie odwiedziłem kolegę Myszora i w ATL'ach wszystko się wyrównało i grają bardzo fajnie!! Tak więc zdecydowanie nie skreślamy ATL HD310i.