zbyszek1982 pisze:Zależy co kto rozumie pod pojęciem basu. Dla jednego to będzie wybrzmiewanie i osiąganie częstotliwości rzędu 30Hz i niżej z sensowną skutecznością, a dla drugiego pompowanie kiszek przy podbitym zakresie 60-100Hz. Małe monitory będą prędzej zdolne do tego drugiego, zwłaszcza te z bass reflexem.
zawsze może być taka nisko schodząca reflexja a było wybrać inne
W takim sensie raczej nie zalezy mi nad nadwyraz napompowanym brzmieniu dolnej tonacji, chodzi mi raczej o naturalnosc dzwieku. Bralem pod uwage te konkretne glosniki zastanawiajac sie czy dzieki bass reflexowi beda niwelowac niedoskonalosci wzmaniacza w dolnej partii. Ale powiem szczerze ze chyba nie wiem o czym mowie - czuje sie tak jakbym dyskutowal o zaletach jazdy po rondach zaledwie po dwoch godzinach teorii nauki jazdy☺
Kuurde mi sie te saby tez by pewnie podobaly
Ja dzis juz bylem zdecydowany na kef'y ale zona przyjzala sie ponownie i wypatrzyla maciupkie zlote loga w rogach monitorkow i juz jej sie nie podobaja. Ludzie! I jak tu zyc...
Macie jakies inne pomysly? Kusi mnie cos wchodzacego wlasnie w niskie tony niz wysokie... Ale wazna musi byc wlasnie ta tekstura basu, zeby to bylo cos wywazonego...
anrowek, dzieki. Te itt hyperion niczego sobie ale estetycznie nie doknca mi odpowiadaja. Czy jestes w stanie polecic moze cos drozszego do 600zl ale zeby mialo mniej vintage a bardziej nowoczesny wyglad?