Sprzedam Nowe płyty winylowe z ZSRR
- Micke
Ja kupiłem tutaj, i jestem zadowolony. Płyty jeśli były używane to tylko raz, bo żadnych rys. A jakość... no cóż rosyjska 

-
Nie tajemnica, już gdzieś o tym komisie wspomniałem
Kupuję najczęściej w komisie na Smolki bo lubię sobie "pomacać" towar (nawet jak czasem jest drożej to i tak jest taniej) tylko, że wybór jest ( nieestety) taki jaki jest

Kupuję najczęściej w komisie na Smolki bo lubię sobie "pomacać" towar (nawet jak czasem jest drożej to i tak jest taniej) tylko, że wybór jest ( nieestety) taki jaki jest

- wojciech06
- Gramofon: Dual model CS 721
OkMicke pisze:Ja kupiłem tutaj, i jestem zadowolony.

No tak, ale nie napisałeś w jakim mieście jest ten komiseenneell pisze:Nie tajemnica, już gdzieś o tym komisie wspomniałem

W Polsce obowiązującym językiem jest język polski. Starajmy się pisać poprawnie ortograficznie. W miarę możliwości dbajmy o obecność polskich znaków diakrytycznych (tzw. ogonków, jak "ę", "ą" itd.).
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Widocznie nie tylko dla mnie stwierdzenie "kupiłem tutaj" brzmi co najmniej tajemniczo 

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
- Bergen
Re: Sprzedam Nowe płyty winylowe z ZSRR
Mam Tinę Turner "Foreign Affair" Melodii. Jakość jest bardzo, bardzo dobra. Dynamika, stereo, szczegóły, pasmo. Słucha się z przyjemnością.Micke pisze:A jakość... no cóż rosyjska
I tu muszę dodać dla porządku, aby nie być źle zrozumianym - to jest jedyna płyta o takiej jakości wśród wszystkich tłoczonych za żelazną kurtyną jakie posiadam.
Ostatnio zmieniony 02 gru 2011, 10:32 przez Bergen, łącznie zmieniany 1 raz.
Fonica G-8010, AT-95E, Audioquest Sidewinder, Onkyo Integra A-8250, AKG K270 Playback
- Micke
Przyznam szczerze że po The Beatles " A taste of honey " spodziewałem się większej głębi dźwięku... Do drugiej płyty nie mam większych zastrzerzeń... Nie miałem na myśli, że te płyty są złe czy coś, ale w porównaniu ze swoimi zachodnimi odpowiednikami pewnie wypadają średnio.
@Wojtek, za każdym razem jak czytam twoje posty cytujące mnie mam wrażenie że piszę w jakimś nie zrozumiałym dla ciebie języku
@Wojtek, za każdym razem jak czytam twoje posty cytujące mnie mam wrażenie że piszę w jakimś nie zrozumiałym dla ciebie języku

- Robert007Lenert
- Kontakt:
Ogolnie "Melodia" w rozrywce dawala rade /tloczenie ok, trwalosc slabsza niz wiekszosci zachodnich plyt- w sensie, ze jakos szybko zaczynaly delikatnie szumiec/. Poligrafia niestety nietega. Tego problemu nie bylo przy plytach z muzyka klasyczna zwlaszcza rosyjskich kompozytorow /znakomite tloczenie i trwalosc samego winyla, lakierowane sztywne okladki z zawodowym grzbietem. Chyba lepszy material /winyl, papier/ rezerwowali dla muzyki klasycznej
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Później już sam zaczaiłem co miałeś na myśliMicke pisze:@Wojtek, za każdym razem jak czytam twoje posty cytujące mnie mam wrażenie że piszę w jakimś nie zrozumiałym dla ciebie języku

Zgadza się.Robert007Lenert pisze:Chyba lepszy material /winyl, papier/ rezerwowali dla muzyki klasycznej
Ja za to uwielbiam jak polskie i wschodnie tłoczenia chwalą przede wszystkim entuzjaści polskiej myśli technicznej audio

Jak chcecie sobie pogadać o doświadczeniach z polskimi płytami to mamy od tego odpowiednie wątki w dziale płytowym.
Ogólny (jakość wydań): Link
Stricte polskie: Link
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- wojciech06
Re: Sprzedam Nowe płyty winylowe z ZSRR
No i kupiłem (odebrałem już) trzy "Nowe płyty winylowe z ZSRR". Niestety, nie było mi dane ich odsłuchać
(czyli stwierdzić, jak one grają), bo wchodząc do mieszkania "niewidzialna ręka nr 4258" (żona)
je przechwyciła i schowała - mają być na prezent dla mnie 

W Polsce obowiązującym językiem jest język polski. Starajmy się pisać poprawnie ortograficznie. W miarę możliwości dbajmy o obecność polskich znaków diakrytycznych (tzw. ogonków, jak "ę", "ą" itd.).
-
Owojciech06 pisze:"niewidzialna ręka nr 4258" (żona)

- wojciech06
Tak, na św. Mikołajaeenneell pisze:ale na św Mikołaja, nie pod choinkę

-
- Micke