wojciech06 pisze:Teraz moja zagadka - ciekawostka.
Polski zespół. Nagrał płytę w 1959 roku - drobnorowkowa, zapis zagęszczany. Pierwsza polska płyta winylowa z repertuarem zaśpiewanym w języku ... No właśnie w jakim języku i jaki zespół
Rok 1959 kojarzy mi się z zespołem Rhythm And Blues. Ale nie słyszałem, żeby pozostawił po sobie jakieś nagrania płytowe. Tak więc pewnie to nie to.
vinylfan pisze:Rok 1959 kojarzy mi się z zespołem Rhythm And Blues. Ale nie słyszałem, żeby pozostawił po sobie jakieś nagrania płytowe. Tak więc pewnie to nie to.
To nie to. Dla ułatwienia - zespół powstał w 1957 roku.
W Polsce obowiązującym językiem jest język polski. Starajmy się pisać poprawnie ortograficznie. W miarę możliwości dbajmy o obecność polskich znaków diakrytycznych (tzw. ogonków, jak "ę", "ą" itd.).
JacK pisze:Gdybyś zamiast aliasa nazwiska zastosował właściwe to pewnie szybko znalazłbyś ten krążek. Nawiasem mówiąc gdzie Ty tego szukałeś że w wyniku poszukiwań wyszedł tylko alias ?
Podałem alias bo pomimo, że nie znałem tytułu płyty to bałem się wymyślania zagadki a nie miałem pomysłu
PS nie szukałem- wiedziałem
A z nową jestem spokojny; nie wiem
kaZ pisze:Super zagada.
Odp:
Zespół Beltono nagrał płytę w języku Esperanto.
Dokładnie, zgadza się.
W Polsce obowiązującym językiem jest język polski. Starajmy się pisać poprawnie ortograficznie. W miarę możliwości dbajmy o obecność polskich znaków diakrytycznych (tzw. ogonków, jak "ę", "ą" itd.).