Mnie bardziej smucą przypadki gdzie ludzie mają potrzebę wycenienia czegoś czego wcale nie chcą się pozbywać.motown pisze:Nie wiedzieć czemu, coraz więcej ludzi chce się pozbyć swoich czarnych płyt i nieźle na tym zarobić ;]
Nowości i zmiany
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Nowości i zmiany
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- motown
Re: Nowości i zmiany
Istotnie, smutne to i skłania do refleksji...Wojtek pisze:Mnie bardziej smucą przypadki gdzie ludzie mają potrzebę wycenienia czegoś czego wcale nie chcą się pozbywać.
Pay for that motherfucker record
The Motown Sound™
The Motown Sound™
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Nowości i zmiany
Podniosłem limit rozmiaru załącznika z 500kB do 2MB.
Zgaduję że to był główny powód dla którego tyle osób korzysta z zewnętrznych serwisów do wrzucania zdjęć.
Problem w tym że zdjęcia na zewnętrznych serwisach po czasie znikają, stąd nalegam by użytkownicy jednak trzymali załączniki bezpośrednio na forum.
Zgaduję że to był główny powód dla którego tyle osób korzysta z zewnętrznych serwisów do wrzucania zdjęć.
Problem w tym że zdjęcia na zewnętrznych serwisach po czasie znikają, stąd nalegam by użytkownicy jednak trzymali załączniki bezpośrednio na forum.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Myszor
- Gramofon: PD-300
- Myszor
Wojtek dlaczego przy logowaniu na forum ipad nie pyta czy zachować hasło ? Na innych stronach pyta i to jest bardzo wygodne bo potem jak wchodzisz na stronę to wszystko jest wypełnione automatycznie i wystarczy wciśnąć login button.
W ustawieniach safari widzę, że przechowuje login i hasło do forum. Ale nie chce ich wypełniać automatycznie.
To coś w skrypcie ?
W ustawieniach safari widzę, że przechowuje login i hasło do forum. Ale nie chce ich wypełniać automatycznie.
To coś w skrypcie ?
Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Wojtku, zdradź tajemnicę jak działa opcja "aktywne tematy"? Czyli jak 'algorytm' dobiera te tematy, bo robi to na moje oko dziwnie?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
@Myszor:
Tak, strona to blokuje, ze względów bezpieczeństwa.
Ale można to obejść np. w taki sposób:
http://www.igeeksblog.com/how-to-force- ... hone-ipad/
Generalnie sam nie widzę sensu w zapamiętywaniu wpisanych haseł skoro mamy opcję "zapamiętaj mnie" i jesteśmy zalogowani w momencie otwierania strony, a nie że musimy jeszcze dodatkowo się logować.
@darkman:
"Aktywne tematy" to po prostu zbiór tematów z najnowszymi postami (obojętnie czy już je przeczytałeś czy nie).
Tak, strona to blokuje, ze względów bezpieczeństwa.
Ale można to obejść np. w taki sposób:
http://www.igeeksblog.com/how-to-force- ... hone-ipad/
Generalnie sam nie widzę sensu w zapamiętywaniu wpisanych haseł skoro mamy opcję "zapamiętaj mnie" i jesteśmy zalogowani w momencie otwierania strony, a nie że musimy jeszcze dodatkowo się logować.
@darkman:
"Aktywne tematy" to po prostu zbiór tematów z najnowszymi postami (obojętnie czy już je przeczytałeś czy nie).
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Myszor
Dzięki Wojtek. Zapamiętaj mnie działa tylko przez jakiś czas lub do jakiejś akcji (nie wiem jakiej) i potem i tak trzeba się logować (przynajmniej u mnie).
Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
- trafalgar
- Gramofon: Kenwood KP 990
- darkman
- Kontakt:
Takie pytanie odnośnie załączników i zdjęć, bo temat z załącznikami z 2009 roku ma kłódeczkę powieszoną.
Czy jest możliwość zamieszczania fotek jako miniatur w jednym poście i w ułożeniu horyzontalnym np kolumnowym 4szt w 4 rzędach?
Czy to zależy od wielkości fotografii i trzeba przygotować np obiekty małej wagi czy też zmniejszonej rozdzielczości wcześniej?
A może jest możliwy jakiś przegląd np przygotowanej biblioteki miniatur zdjęć?
Czy jest możliwość zamieszczania fotek jako miniatur w jednym poście i w ułożeniu horyzontalnym np kolumnowym 4szt w 4 rzędach?
Czy to zależy od wielkości fotografii i trzeba przygotować np obiekty małej wagi czy też zmniejszonej rozdzielczości wcześniej?
A może jest możliwy jakiś przegląd np przygotowanej biblioteki miniatur zdjęć?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Jeśli załadujesz tylko małe obrazki (rozdzielczość) i je osadzisz obok siebie, a nie w nowych liniach, to powinno być OK.
Musi się zmieścić w widocznej szerokości ramki posta/wiadomości.
Musi się zmieścić w widocznej szerokości ramki posta/wiadomości.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- darkman
- Kontakt:
OK, ale jaką dać rozdzielczość? Teraz dałem w wątku "inne" rozdzielczość obrazków 350 x 466 i są i tak spore.
To zrobić np połowę 150 x nn (proporcjonalnie)? Minimum znośnej czytelności dla portali to zdaje się 96px, ale dokładnie nie pamiętam.
Aha.. osadzenie. Dobra sprawdzę ale te linie są dość długie. Dobrze poeksperymentuję zatem.
To zrobić np połowę 150 x nn (proporcjonalnie)? Minimum znośnej czytelności dla portali to zdaje się 96px, ale dokładnie nie pamiętam.
Aha.. osadzenie. Dobra sprawdzę ale te linie są dość długie. Dobrze poeksperymentuję zatem.
- Acia
cześć Wojtek, czy shoutboxa już nigdy nie będzie? Moje życie cierpi bez niego.
-
- Gramofon: UNIVERSUM
Z jednej strony możemy wymieniać swoje zdania na poszczególnych tematach założonych na forum , z drugiej strony Shoutbox to dobry pomysł . Będziemy mogli dużo łatwiej się komunikować , szczególnie w sprawach mniej lub bardziej luźnych. Pozdrawiam 

- Pawelec
- Gramofon: Składak
A co z zakładką "moje tematy"
. Trudno w tym gąszczu znaleźć to, co się założyło
. Poza tym było tam info. o tym czy ktoś prócz autora tam zagląda 

AKTUALNA SPRZEDAŻ - pierwszy post
viewtopic.php?t=15809#p307122
Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
viewtopic.php?t=15809#p307122
Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio