To lubie
Co kręcisz? (czyli czego aktualnie słuchamy na winylu)
- Dziadek
- Kontakt:
- Dziadek
- Kontakt:
Re: Co kręcisz? (czyli czego aktualnie słuchamy na winylu)
Doctor Hook And The Medicine Show - Sylvia's Mother
- cooledit
- Gramofon: Acoustic Solid
Stara i dobra chyba jedna z najlepszych ich płyt
Acoustic Solid Classic Wood Black + Rega 303 + Goldring 2100 --> Graham Slee Era Gold V + PSU 1 --> Primare CD32 + I32 --> Focal CHORUS 836VW, kilka drucików z Acoustic Zen i Tara Labs
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Chyba pchła szachrajka
Nie, bo:
,
Encore 2LP (absolutnie kultowy koncert)
Zeit
Atem
Rubicon
Force Majeur
Electronic meditation
Phaedra
Alpha Cenatauri
Cyclone (bo śpiewany i tylko dla tego)
Exit
Thief
Autumn in Hiroshima i podbne w kontynuacji Winter in H..
lubię też Le Parc, ale trudno go czasem odróżnić od innych z tego okresu.
Natomiast bardzo mi się podobało wykonanie Ghost and Goblins (nazwa z pamięci) podczas koncertu w Zabrzu.. sobie kasetę potem kupiłem, bo to jeszcze był ten czas przejściowy wówczas... oryginalną (!)
ale Hyperborea też jest fajna, off course, jednak Encore to kwintesencja okresu wczesnego i późniejszego aż śmierci Edgara Froeze, bowiem w międzyczasie, muzycznie nic szczególnie nowatorskiego w twórczości TD się nie wydarzyło.
,
Encore 2LP (absolutnie kultowy koncert)
Zeit
Atem
Rubicon
Force Majeur
Electronic meditation
Phaedra
Alpha Cenatauri
Cyclone (bo śpiewany i tylko dla tego)
Exit
Thief
Autumn in Hiroshima i podbne w kontynuacji Winter in H..
lubię też Le Parc, ale trudno go czasem odróżnić od innych z tego okresu.
Natomiast bardzo mi się podobało wykonanie Ghost and Goblins (nazwa z pamięci) podczas koncertu w Zabrzu.. sobie kasetę potem kupiłem, bo to jeszcze był ten czas przejściowy wówczas... oryginalną (!)
ale Hyperborea też jest fajna, off course, jednak Encore to kwintesencja okresu wczesnego i późniejszego aż śmierci Edgara Froeze, bowiem w międzyczasie, muzycznie nic szczególnie nowatorskiego w twórczości TD się nie wydarzyło.
- aarset
- Gramofon: Scheu
O kurcze a Stratosfear 
Scheu Premier mkII -> Ikeda IT-407 (Scheu Classic mkII) -> Transfiguration Axia (Lyra Kleos) -> ASR Basis Exclusive -> ASR Emitter II -> Klipsch Forte IV
- cooledit
No to u mnie wygląda to całkiem inaczej:
Ricochet
Encore
Hiperborea
Logos
Sorcerer
Firestarter
Force Majeure
Stratosfear
Sorcerer
La Parc
Te wymienione to ścisła moja czołówka. Pozostałe które mam w kolekcji (56) traktuje na równi i to są wg mnie dobre płyty. Tak mniej więcej do 1995 roku ale wybiórczo. Potem zaczęła się jakaś dziwna twórczość z której tylko nieliczne nadają się do słuchania z czego kilka to późne wydania materiału zarejestrowanego we wczesnych latach ich istnienia.
Ricochet
Encore
Hiperborea
Logos
Sorcerer
Firestarter
Force Majeure
Stratosfear
Sorcerer
La Parc
Te wymienione to ścisła moja czołówka. Pozostałe które mam w kolekcji (56) traktuje na równi i to są wg mnie dobre płyty. Tak mniej więcej do 1995 roku ale wybiórczo. Potem zaczęła się jakaś dziwna twórczość z której tylko nieliczne nadają się do słuchania z czego kilka to późne wydania materiału zarejestrowanego we wczesnych latach ich istnienia.
Acoustic Solid Classic Wood Black + Rega 303 + Goldring 2100 --> Graham Slee Era Gold V + PSU 1 --> Primare CD32 + I32 --> Focal CHORUS 836VW, kilka drucików z Acoustic Zen i Tara Labs
- Ramirez
- Gramofon: Sony PS-4300
- cooledit
No bym wykreślił ale już poszło bo zauważyłeś. Powinno być White Eagle.
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Hm, prozaiczne i wielkie.aarset pisze:O kurcze a Stratosfear
No nie dałem, bo to jak O Ela, Chłopców z Placu broni czy Satisfaction Stones`ów. albo i TubularOldfielda. Hit.
Stratosfear jest w ogóle pierwszą jaką miałem na winolełum, krótka jak na tę kasę co wówczas po wydaniu trzeb było wywalić.. poza kasa to tez krótka, ale muza, wiadomo.
[o ależ bezgramotnie mi wyszło, zostawię, bo sam się ubawiłem]
..aaa spoko Panowie Sorcerera są dwie(2) wersje o takim samym tytule, tylko jedna ścieżkowa, a druga soundboardowa z live of theater jakiś tam: nie pamiętam - sprawdzę w domu. to co było słuchane na poprzedniej stronie to filmówka oczywiście.
- holy_shit_89
Właśnie sobie słucham "Stratosfear" (co prawda z YT, bo nie mam na winylu), i muszę przyznać, że nie jest to Tangerine Dream, które lubię. Daleko do wspaniałej "Phaedry" i atmosfery tego albumu.
- cooledit
Jest faktycznie jakiś remake nagrany w teatrze wiedeńskim w 2014 roku który zawiera materiał niewykorzystany w filmie.
- Dziadek
- Kontakt:
Dr. Hook - Rising
- blispx
Coś a la G Dead
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
- holy_shit_89
- Regsoft
Led Zeppelin - Led Zeppelin (EU 2014)