zbyszek1982 pisze:olsza84 pisze:U mnie nastąpiła zmiana kolumn. Z racji tego, że nie chcą wysyłać to tydzień temu, a dokładnie w Wielki Piątek (żona wyrozumiała, więc nie było problemu

) pojechałem do GER i przytachałem Brauny LS 120

Duże to to i ciężkie. Kilka fotek.
Bardzo zadbane. Dla samego stanu warto było chyba pojechać.
Jak grają?
Tak bardzo zadbane. Rzeczywiście warto było jechać. Żona była zdziwiona, że to kolumny z początku lat 80

Żadnych uszkodzeń. Naprawdę minimalne ślady użytkowania na obudowie, metalowa osłona jak widać idealna, a tutaj troszkę się bałem - nie ma wgnieceń, odbarwień czy odprysków lakieru. Dodatkowo Brauny zabrane z prywatnego domu ok.45 letniego małżeństwa, a nie od jakiegoś handlarza. Troszkę z nimi rozmawiałem i wedle ich zapewnień kolumny były przejęte po rodzicach, także od nowości tj. od początku lat 80 w jednej rodzinie. W ostatnich latach grane sporadycznie przy okazji słuchania radia i na niskim poziomie głośności. Jednym słowem nie były katowane.
Jeśli chodzi o dźwięk, to żeby szczegółowo go opisać to muszę jeszcze trochę się osłuchać, bo brakowało mi na to czasu. Ale z tych kilku godzin słuchania, to muszę powiedzieć, że dla mnie to wyższy poziom obcowania z muzyką

Dla mnie rewelacja. Słychać, że to porządna konstrukcja bez kompromisów. Bardzo dynamiczne i szczegółowe. Słychać wszystkie detale - szczególnie bardzo dobra średnica. Dźwięk się nie zlewa. Kolumny raczej z tych neutralnych. Bas o wysokiej kulturze pracy. Świetnie grają też na niskim poziomie głośności. Generalnie jestem bardzo zadowolony i z każdą godziną słuchania doceniam coraz bardziej jakość dźwięku.
NAD 160a / NUDAmini / Philips CD-350 / Braun LS 120
Dual 601, 604, 704, 3x721,
1019, 1209,
1218, 1219, 1229,
1249, Perpetuum Ebner 2020L, Perpetuum Ebner PE 34
FB:
Dual Fever
IG:
Dual Fever