kangie pisze:Regsoft, jak zadzwonisz to i o tym mozemy pogadac
A jak nie zadzwonię to nie pogadamy?
Dla mnie to chyba zbyt awangardowe podejście jak na publiczne forum dyskusyjne ...
Ale oczywiście masz pełną dobrowolność w udzielaniu odpowiedzi na pytania takich ciekawskich marud jak ja !
Co nawet jestem w stanie zrozumieć ...
kangie pisze:Nieprecyzyjnie sie wyrazilem. Ten sygnal to sygnal od wkladki, przez przewody w ramieniu, przez trafo, przewody od trafa do preampu az do przewodow od preampu do wejscia liniowego we wzmacniaczu (liczac rowniez i te kable).
Rozumiem ...
kangie pisze:Sygnalu z samej wkladki MC LO nikt o zdrowych zmyslach nie powinien zgrywac do pliku.
Jak przeczytałem Twoje zdanie to najpierw trochę posmutniałem, że kwestionujesz stan moich zmysłów ale po namyśle chyba zrozumiałem dlaczego tak napisałeś. Już zostałem wytresowany w innym wątku, że obciążenie (w tym przypadku nagrywarka) ma wpływ na pracę samej wkładki tak jak i np. trafo niekoniecznie się dogada z wyjściem nagrywarki. Ale ...
... ale fajnie byłoby mieć nagrywarkę która mogłaby mieć taką funkcjonalność prawda? Ustawiasz parametry którymi obciąży wkładkę (tak samo jak i parametry wyjściowe) wpinasz na wyjściu gramofonu i zgrywasz materiał do testów całego dalszego toru audio. Być może nie ma takiego urządzenie ale jesteś pewny, że byłoby niewykonalne jego stworzenie?
kangie pisze:Regsoft, Twoj styl pisania przypomina mi styl pisania (i myslenia) jednej osoby ktora znam osobiscie, ktora udziela sie na innych forach audio pod innym nickiem

Gdybym się uważał za kogoś absolutnie wyjątkowego to po takim tekście chyba poczułbym się fatalnie
Nie ma obawy. Ani się nie znamy osobiście ani się nie udzielam na innych forach audio
kangie pisze:Zadzwon, ciekawi mnie Twoja barwa glosu

Jeśli będzie mnie ciekawiła barwa Twojego to na pewno zadzwonię
PS. Nie masz wrażenia, że zdanie
"zgrywa analog (czy nawet cyfrę - dowolne źródło dźwięku) 1:1 do cyfry" brzmi jakoś okropnie marketingowo?
kangie pisze:Z mojej strony koniec OT.
To jest faktycznie off-topic ale ... chyba ciekawy