Wiadomo bez nr matrycy niepewność pozostaje ale po okładce także można sporo się dowiedzieć. Doors to na pewno Elektra "tan" label, więc w najgorszym wypadku będzie to repress z 1967- reissue mają czerwony label. Dylanki to "2-eye Columbia 360 Sound"- Columbia wydawała niemal identyczne reissue ale po 2000 roku zdaje się- i szew John Hardning juź tu nie pasuje ;p . Jedyna niewiadoma to z Allman choć wydaje się że sam fakt że to ATCO to będzie oryginał- reissue wydawał Capricorn
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Drony wylądowały!
Na razie (jeszcze) zafoliowane - muszę uzupełnić zapas kopert antystatycznych, bo znając życie, placki będą naelektryzowane, aż miło...
A w kolejce: nowa Florence, reedycja debiutu Comy, składanka O.N.A., nowe Faith No More, kurde, dużo tego...
ojcie_c pisze:Drony wylądowały!
Na razie (jeszcze) zafoliowane - muszę uzupełnić zapas kopert antystatycznych, bo znając życie, placki będą naelektryzowane, aż miło...
A w kolejce: nowa Florence, reedycja debiutu Comy, składanka O.N.A., nowe Faith No More, kurde, dużo tego...
Drony moim zdaniem cienko zobaczymy jak się obronią live w Wawie.
Za to FNM wooow.... Patton w mega formie. Jak dla mnie płyta roku.
holy_shit_89 pisze:Teraz poluję na PIL "Metal Box"
To będzie Cię to kosztowało trochę nerwów i kasy
PS. Przyszła płyta Can "Tago Mago. Rzeczywiście miodne wydanie i brzmienie. Dzięki za podpowiedź.
Teraz czas ma moje ulubione, czyli "Future Days" i "Ege Bamyasi". Pewnie też będzie ciężko znaleźć za rozsądne pieniądze (mam na myśli wydania "epokowe").
U mnie trochę kiepsko, ale przynajmniej z jazzu, lub na-oko-jazzu obrodziło, kilka spod ręki Van Geldera a te łykam jak młody pelikan:
Bobby Timmons & Johnny Lytle Workin' Out 1st US Mono Sealed
Donald Byrd Ethiopian Knights 1st US Sealed
Mahavishnu Orchestra Apocalypse 1st US Sealed
Weather Report S/T 1st US Sealed
Weather Report Sweetnighter 1st US Sealed
Weather Report Mysterious Traveller 1st US Sealed
Weather Report Tale Spinnin' 1st US Sealed
i na koniec perełka:
Donald Byrd A New Perspective 1st US Mono EX
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo