Tak naprawdę jestem dopiero na początku drogi. Od dawna chciałem zacząć zbierać muzykę na analogach, ale zawsze było coś znacznie ważniejszego w życiu co mi w tym przeszkadzało (także finanse, nie ukrywając). Nieco ponad trzy lata temu oglądając pralki, lodówki i miksery (w sklepie AGD-RTV) natknąłem się na gramofon DENON DP-300F i jako (przesadny często) esteta stwierdziłem, że "ten i żaden inny!"

Marzy mi się jeszcze kiedyś wzmak DENONa do kompletu (model PMA-510AE) który wraz z posiadanym już gramofonem tworzyłby mój dwuczęściowy, "ascetyczny" zestaw audio (w myśl zasady - żadnych wyświetlaczy, żadnego radia, żadnego CD). Wszystko to czego nie uda mi się zebrać na winylu, odtwarzam w wersji cyfrowej z komputera (albo iPoda w podróży pociągami), a decydując się na winyle, rezygnuję z płyt CD których planuję się pozbyć (tanio sprzedać).
Mam nadzieję, że to forum będzie dla mnie przyjaznym miejscem do zdobywania wiedzy dot. wszystkiego co związane z płytami analogowymi. Zwłaszcza, że bardzo dużo jeszcze przede mną. Czego głównie słucham? Rock/metal/gotyk ale w ciągu ostatnich miesięcy otworzyłem się bardzo mocno na wszelkiego rodzaju doznania/gatunki i bywają to rzeczy naprawdę skrajne.
P.S.
Czy są na tym forum jakieś kobiety, czy entuzjaści płyt winylowych w Polsce to głównie mężczyźni (odnoszę takie wrażenie przeglądając tematy/posty)?