Legendarna Shure V15 III
- mcemsi
- Gramofon: PS-X600 , PS-X555ES
-
Re: Legendarna Shure V15 III
Hej,darkman pisze: ↑09 wrz 2025, 07:52Natomiast cenowo to natywny JICO (Jap) oferuje 13500Y za HE, to jest około 350 zeta, bo jen po 0,025 .. ale to odbiór osobisty hihi, który coraz bardziej mi się podoba. Wysyłka tak, możliwa ale do cioci Haikusan na miejscu lub gdy ktoś akurat leci na sushi tylko i wraca, bo wysyłka poza Jap to już zupełnie ina cena. Bartek ostatnio ją sprawdził i byliśmy w szoku delirycznym.
Macie jakieś doświadczenie z kupowaniem/zamawianiem tego na miejscu, bo tak się składa, że na przełomie października i listopada będę w Tokio i z chęcią wyrwałbym coś na zapas, ale strona informuje o dosyć długich czasach realizacji (w zależności od szlifu igły), co przy zamawianiu do hotelu jest problematyczne. W kontekście odbioru osobistego jedynie wskazuje listę sklepów, z którymi współpracuje z adnotacją, że produkt może być niedostępny na miejscu i trzeba się dopytywać bezpośrednio w sklepie? Obawiam się, że jak spytam ich z pomocą Chatu GPT i bez japońsko brzmiących personaliów, to albo zostanę zignorowany, albo odesłany z kwitkiem

Dual 704 + Shure V15 III / Yamaha AX-570 / Waxwing / Yamaha CDX,KX,TX 580 / Indiana Line Diva 5 / Beyerdynamic DT 700 PRO X
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Jak ktoś myśli nad zakupem igły JICO w najbliższym czasie to dajcie znać - zrobi się zamówienie hurtowe 
Naturalne jest że JICO jako wytwórca nie może zagwarantować że dany sklep będzie miał pełną ofertę "na magazynie".
To dotyczy szczególnie SASów np.
Ale jeśli szukasz czegoś do popularnej wkładki typu Shure V15 to raczej wszędzie coś będzie.
"Nie umiem po japońsku" - ja też nie i miałbym na miejscu ten sam problem
Nie wiem czego oczekujesz w zamian.
Są apki od auto-translacji, zwykle wystarczają turystom i nie tylko.
Spróbowałbym też ew. zapytać mailem tudzież zarezerwować, w jakimś sklepie lokalnym.

No tak, nie wiem gdzie wylądujesz, ale jak chcesz "od ręki" to kup od salonu audio który współpracuje z JICO.Fidel_2006 pisze: ↑09 wrz 2025, 11:22W kontekście odbioru osobistego jedynie wskazuje listę sklepów, z którymi współpracuje z adnotacją, że produkt może być niedostępny na miejscu i trzeba się dopytywać bezpośrednio w sklepie?
Naturalne jest że JICO jako wytwórca nie może zagwarantować że dany sklep będzie miał pełną ofertę "na magazynie".
To dotyczy szczególnie SASów np.
Ale jeśli szukasz czegoś do popularnej wkładki typu Shure V15 to raczej wszędzie coś będzie.
"Nie umiem po japońsku" - ja też nie i miałbym na miejscu ten sam problem

Są apki od auto-translacji, zwykle wystarczają turystom i nie tylko.
Spróbowałbym też ew. zapytać mailem tudzież zarezerwować, w jakimś sklepie lokalnym.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Wojtku, tu nie chodzi o awersję do korzystania z aplikacji do tłumaczeń, tylko do dosyć specyficzne podejście Japończyków do osób zza granicy, uwypuklające się szczególnie w miejscach, które nie są targetowane pod turystów
Jasne, że ostatecznie z nimi pomailuję i popytam.
Co do sklepów, z którymi współpracuje JICO, to tak jak mówiłem, znalazłem listę punktów w okolicy i też pewnie zajrzę do tego, co będzie blisko, ale pomyślałem, że jeśli kolega darkman ma jakieś know how, to warto spytać, a nie biegać tam z punktu do punktu, bo to dosyć spore miasto

Co do sklepów, z którymi współpracuje JICO, to tak jak mówiłem, znalazłem listę punktów w okolicy i też pewnie zajrzę do tego, co będzie blisko, ale pomyślałem, że jeśli kolega darkman ma jakieś know how, to warto spytać, a nie biegać tam z punktu do punktu, bo to dosyć spore miasto

Dual 704 + Shure V15 III / Yamaha AX-570 / Waxwing / Yamaha CDX,KX,TX 580 / Indiana Line Diva 5 / Beyerdynamic DT 700 PRO X
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Dark dopiero wybiera się do Japonii 

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Fakt.
Żonka była na olimpiadzie i mówi, że nie ma po co? Jednak sake i skrzynki do niej i tam kilka albumów mi przywiozła. To chyba jest po co?
Know how to mam takie jak opisałeś kolego Fidel. Ze stanów czy Japonii to właśnie tak z transportem koleżeńsko rezydenckim jak się trafia. To kwestia chwili, a niestety nie stała.
Jest okazja to się zamawia.
Natomiast j.w. w sklepie dostaniesz czego potrzebujesz i cena będzie domestic, więc raczej satisfaction.
Teraz trochę luda z kraju jedzie na Osaka audio światową. Może ktoś znajomy itd?
No i masz podpowiedź od Woj'a, ofertowo podpowiem, że to działa.
Żonka była na olimpiadzie i mówi, że nie ma po co? Jednak sake i skrzynki do niej i tam kilka albumów mi przywiozła. To chyba jest po co?

Know how to mam takie jak opisałeś kolego Fidel. Ze stanów czy Japonii to właśnie tak z transportem koleżeńsko rezydenckim jak się trafia. To kwestia chwili, a niestety nie stała.
Jest okazja to się zamawia.
Natomiast j.w. w sklepie dostaniesz czego potrzebujesz i cena będzie domestic, więc raczej satisfaction.
Teraz trochę luda z kraju jedzie na Osaka audio światową. Może ktoś znajomy itd?
No i masz podpowiedź od Woj'a, ofertowo podpowiem, że to działa.
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Tak właśnie j.w. napisałem. Z wysyłką poza Jap, nie kupisz za te 13500 tylko od razu cena się zmienia. resztą w Stanach jest podobnie w wielu miejscach poza Lovely Alaskan i Hawaja states, hih. Tyle, że tam mają np. Polpak, kupujesz abonament i pchają do skrytki.. normalnie jak paczkolot u nasmcemsi pisze: ↑09 wrz 2025, 10:13Wysyłka te 30 USD do przeżycia ale fakt że cena samej igły na miejscu czyli jico.co.jp to rzeczywiście 13500 a na jico-stylus po przeliczeniu jakieś 23500 , no cóż , zagraniczniaków doimy....darkman pisze: ↑09 wrz 2025, 07:52bo wysyłka poza Jap to już zupełnie ina cena