Daje się kręcić ręcznie, aczkolwiek w przypadku posiadania dłoni jak bochny chleba (albo "jak mały cygan nogę") może być z tym problem. Wtedy można sobie pomóc śrubokręcikiem.
PreamP relacja z budowy, czyli "od pomysłu do przemysłu"
- Jaculek
- Gramofon: Dual 704, 721
Re: PreamP relacja z budowy, czyli "od pomysłu do przemysłu"
Analog: Dual 704&721+DenonDL301&305/ShureV15III/Dual M20E/OrtofonMC-20>HeadamP>PreamPDP>DH-101>DH-220>Monitor Audio RX6/Beyerdynamic DT 880
Cyfra: Arcam FMJ CD17/Malinka>Fiio K11 R2R
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
- Jaculek
Oczywiście da się. Jeżeli ktoś będzie chciał, to może być w wersji krajowej 
Analog: Dual 704&721+DenonDL301&305/ShureV15III/Dual M20E/OrtofonMC-20>HeadamP>PreamPDP>DH-101>DH-220>Monitor Audio RX6/Beyerdynamic DT 880
- darkman
- Kontakt:
Hehe, tak Se bajam tylko.
Mejwi gałki chyba by zasłoniły skalowanie ze strzałką, ale może jakieś mini średnice by dały radę. W sumie nie wiem czy to konieczne, wygląda fajnie.
Mejwi gałki chyba by zasłoniły skalowanie ze strzałką, ale może jakieś mini średnice by dały radę. W sumie nie wiem czy to konieczne, wygląda fajnie.
- Mawis
- Gramofon: JVC QL-A7
Skalowanie moznaby wyciągnac na panel i wtedy gałeczki by nie przeszkadzaly
JVC QL-A7 DL-103S JVC Z1S ADC QLM32 MK3 Buphono2 Oled Audiolab 8200a Akai CD1100 JVC XL-E300 Dual CL720
HK21 Nikko STA8080 Namco NSZ333
--------------------------------------------
“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
- Jaculek
Tak ale wtedy trzeba by zwiększyć odstępy pomiędzy poszczególnymi zadajnikami, ergo przeprojektować płytkę a rozwiązanie to miało by sens jedynie dla obudowy z modushop. Tak jak jest, pasuje także to tanich stalowych obudów "standardowych"
- Mawis
Fakt. Trzeba by zwiekszyc odstepy zeby sie nie zlewało.
Ale z gałeczkami by ładniej wyglądało
Ale z gałeczkami by ładniej wyglądało
JVC QL-A7 DL-103S JVC Z1S ADC QLM32 MK3 Buphono2 Oled Audiolab 8200a Akai CD1100 JVC XL-E300 Dual CL720
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
- darkman
- Kontakt:
- Mawis
Dark, de gustibus...Ja tylko od strony estetycznej pacze. Bo może komus sie podobac tak akurat 
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
- pawelgrab
Dzięki Jacek za fajnie spędzoną sobotę, z mojej strony ukłony za poświęcony czas i konstruktywne naprowadzanie na ekstazę dźwiękową , o kolego jesteś bardzo cierpliwy i dokładny , zresztą tak jak i ja - no ale jaki finał z tego wyszedł.
Dlaczego dyskretniak v0.4 ponieważ instynkt i moja filozofia muzyczna tak mi podpowiadała, że przedwzmacniacz gramofonowy jest jednym z najbardziej wymagających składników systemu audio i należy iść w tym kierunku - oj nie myliłem się (wzmak w trybie direct zagra podobnie a w kolumny można zawsze doinwestować z namaszczeniem na szkołę dźwięku i skuteczność) ale do rzeczy przedwzmacniacz tzw. pasywny tylko wtedy będzie godny uwagi jeżeli będzie umożliwiał zachowanie liniowości i z oddzielnymi trafami oczywiście, zresztą jest takie powiedzenie : „ bez trafiaka po suwaku impedancję szlag trafia” - twój projekt idzie prosto po tej ścieżce jak na wykresach krzywej korekcji ria. Dwa przepiękne klocki, zresztą wiesz co baby gadały, ale do brzegu:
Jacek gratuluję wybitnego talentu i super projektu, natomiast o muzyce nie będę pisał, kto chce to ma szansę posmakować a uczta jest wielka. Jeszcze raz dziękuję za poświęcony czas i oczywiście łapka ode mnie
Pzdr. i więcej słońca bo u ciebie tylko deszcz i deszcz
Dlaczego dyskretniak v0.4 ponieważ instynkt i moja filozofia muzyczna tak mi podpowiadała, że przedwzmacniacz gramofonowy jest jednym z najbardziej wymagających składników systemu audio i należy iść w tym kierunku - oj nie myliłem się (wzmak w trybie direct zagra podobnie a w kolumny można zawsze doinwestować z namaszczeniem na szkołę dźwięku i skuteczność) ale do rzeczy przedwzmacniacz tzw. pasywny tylko wtedy będzie godny uwagi jeżeli będzie umożliwiał zachowanie liniowości i z oddzielnymi trafami oczywiście, zresztą jest takie powiedzenie : „ bez trafiaka po suwaku impedancję szlag trafia” - twój projekt idzie prosto po tej ścieżce jak na wykresach krzywej korekcji ria. Dwa przepiękne klocki, zresztą wiesz co baby gadały, ale do brzegu:
Jacek gratuluję wybitnego talentu i super projektu, natomiast o muzyce nie będę pisał, kto chce to ma szansę posmakować a uczta jest wielka. Jeszcze raz dziękuję za poświęcony czas i oczywiście łapka ode mnie
Pzdr. i więcej słońca bo u ciebie tylko deszcz i deszcz
luxman pd282 , schiit mani , kenwood ka-405 , kt-413 , kx-550 , harman kardon cd hd3700 , onkyo sc-60 mk II
- Jaculek
Dzięki Paweł. To ja dziękuję za Twoją cierpliwość i wyrozumiałość dla mojej katastrofalnej sklerozy 
- pawelgrab
Nasuwa mi się tylko jedna myśl - na ten moment - Jacku - kto tego nie doświadczył niech żałuje - oczywiście chodzi mi tylko i wyłącznie o szkołę dźwięku jaką prezentuje dzielony PREAMP DP v 4.0 wyłącznie Twojej konstrukcji
jest bajka - zresztą sam opowiadałeś, jak "Wojtowy" danonek DL-305 śpiewa na 200 omach
przy min wzmocnieniu 59dB, zresztą mi Hanka Sl mk II też zaśpewała w tym paśmie - i powiem ch..j wie ale coś jest w tym paśmie wspaniałego jak kosmicie by nadawali
u mnie oczywiście jest level wyżej dzięki Tobie
ale pozwolę sobie nadmienić, że Shiit Mani oczywiście - w swojej klasie cenowej - to wybitna konstrukcja jest, no ale dzisiaj chwalimy PREAMPA DP
więc przy okazji to butla (buteleczka dobrej gorzały) musi pęknąć
może kiedyś Wojtek zorganizuje jaki zjażdzoslalom jak wybudują tor bobslejowy długości olimpijskiej w polandii
jeszcze raz Jacek pzdr i powiem, żeby nie było tak słodko Maciek miał rację gały to gały na froncie -
chociaż, kto wie dla mnie smakuje z zadajnikami kodu 
GRATULUJĘ PROJEKTU
u mnie oczywiście jest level wyżej dzięki Tobie
jeszcze raz Jacek pzdr i powiem, żeby nie było tak słodko Maciek miał rację gały to gały na froncie -
GRATULUJĘ PROJEKTU
luxman pd282 , schiit mani , kenwood ka-405 , kt-413 , kx-550 , harman kardon cd hd3700 , onkyo sc-60 mk II