Zestaw Audio od nowa

Klamoty domowej roboty
Awatar użytkownika
BlackDevil
Posty: 462
Rejestracja: 12 gru 2017, 19:48
Gramofon: S600

Re: Zestaw Audio od nowa

Post autor: BlackDevil » 03 lis 2019, 13:37

Znalazłem czas na skończenie tego małego potwora :character-cookiemonster: , moc raczej absurdalna jak na moje dotychczasowe projekty 80W/8R (135W/4R) na kanał :doh: . Najlepszym dopasowaniem do tej mocy okazały się Mosfet-y IRF540/IRF9540 te z projektu maja wyższe napięcie pracy , a u mnie zaledwie 2x45(+/-) na zasilaczu :( ,napięcie pozwala na uzyskanie nieco większej mocy ale ograniczeniem jest sam transformator o mocy 250W całe szczęscie ;) .Kręcenie gałką przy moich 40W szerokopasmowcach wykluczone 1/4 obrotu powoduje drganie wszystkiego wokół .
Jak to gra ,a no jak to tranzystor , sama końcówka i tu nie jestem rozczarowany gra płasko jak dobrze wyheblowana deska ale w połączeniu z małym pre z regulacją barwy daje ciekawy efekt jest dynamika i wykop w dolnych partiach środek wyraźny lecz magi brak , góra analityczna nie drażni uszu generalny efekt na poziomie średniej klasy marketowych plastik fantastic no dobra może trochę lepiej ale bez fajerwerków Powinna się sprawdzić z 2,5/3 drożnym zestawem wymagającym dużej mocy np. STX albo coś podobnego . Jednym słowem wyszedł ciekawy wzmacniacz na zakrapiane imprezy garażowe :character-beavisbutthead: lub rezerwa na wypadek gdyby wszystkie lampy się skopciły :lol: . :angry-extinguishflame:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Latro
Posty: 1322
Rejestracja: 12 sty 2015, 19:09
Gramofon: Technics SL1300
Lokalizacja: Górny Śląsk

Re: Zestaw Audio od nowa

Post autor: Latro » 03 lis 2019, 14:19

Wygląda poważnie, ciekawe co potrafi :clap:
SE na EL 34 (z pilotem!) by MISSE + JMlab Focal Cobalt 816
Technics SL1300 + Philips GP412
Dual 721 + Shure V15 lll LM

Awatar użytkownika
BlackDevil
Posty: 462
Rejestracja: 12 gru 2017, 19:48
Gramofon: S600

Re: Zestaw Audio od nowa

Post autor: BlackDevil » 03 lis 2019, 21:40

Latro pisze:
03 lis 2019, 14:19
Wygląda poważnie, ciekawe co potrafi :clap:
Nie mam na czym potestować, muszę odwiedzić moje stare stx fx300 to się zobaczy ;)

szczepan_def
Posty: 484
Rejestracja: 28 sty 2017, 14:25
Gramofon: DUAL 455

Re: Zestaw Audio od nowa

Post autor: szczepan_def » 06 lis 2019, 18:17

Oglądając Twoje klocki :shock: zastanawiam się co ja Tutaj robię... :think: Piękna Manufaktura :clap:

Awatar użytkownika
BlackDevil
Posty: 462
Rejestracja: 12 gru 2017, 19:48
Gramofon: S600

Re: Zestaw Audio od nowa

Post autor: BlackDevil » 07 lis 2019, 17:47

Dzięki za miłe słowo jeszcze kilka projektów i będę miał swoje wyważone klocki ,twoj wzmak też jest fajny generalnie ma grać a jak jeszcze wygląda to tylko na + , moim zdaniem lampy są po to by je prezentować a nie chować w ciemnym pudle więc jak zrobisz następny to pomyśl o ich wypchnięciu na zewnątrz :mrgreen:

szczepan_def
Posty: 484
Rejestracja: 28 sty 2017, 14:25
Gramofon: DUAL 455

Re: Zestaw Audio od nowa

Post autor: szczepan_def » 07 lis 2019, 22:40

BlackDevil pisze:
07 lis 2019, 17:47
moim zdaniem lampy są po to by je prezentować a nie chować
:clap: wiadomo... Na razie muszę chronić dziecko przed wszystkim co niebezpieczne i tylko dlatego zostały w ciemnym pudle... Do dzisiaj pamiętam jak trzymałem za łebka przewód a brat wtyczkę do kontaktu wsadził... Mało brakowało a byłbym :angelic-little: i tu daje do myślenia... pytanie, Skąd mieliśmy ten kabel i czy powinien być w Naszym zasięgu🧐 jak będę miał gdzie bezpiecznie je eksponować to "a jak że"🍻

Awatar użytkownika
BlackDevil
Posty: 462
Rejestracja: 12 gru 2017, 19:48
Gramofon: S600

Re: Zestaw Audio od nowa

Post autor: BlackDevil » 08 lis 2019, 17:39

szczepan_def pisze:
07 lis 2019, 22:40
Na razie muszę chronić dziecko przed wszystkim co niebezpieczne
No to wszystko wyjasnia ja to swoim pokazywałem czym to grozi i obyło się bez uszczerbków zdrowotnych choć nie powiem zaślepki w gniazdkach i zamki w oknach były :lol:

Awatar użytkownika
BlackDevil
Posty: 462
Rejestracja: 12 gru 2017, 19:48
Gramofon: S600

Re: Zestaw Audio od nowa

Post autor: BlackDevil » 10 mar 2020, 19:34

Temat jakoś kurzem zarósł :lol: , nie mogłem już patrzeć na zasilanie moich Japończyków luźne trafo i walające się przewody pod napięciem :scared-shocked: i gotowe. Zrobiłem osobny zasilacz na 100V AC 2x50VA ,zasilanie dostało filtry na wejściu i wyjściu dodatkowo Dc Blocker Sieci i długą wąską obudowę ;) , nie zamierzam sprzedawać więc gniazda dostał europejskie :lol:
20200310_185409.jpg
20200310_185956.jpg
20200310_190010.jpg
20200310_190842.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.