Zestaw Audio od nowa

Klamoty domowej roboty
Awatar użytkownika
Pawelec
Posty: 2371
Rejestracja: 17 gru 2012, 20:18
Gramofon: Składak
Lokalizacja: Okolice Warszawy

Re: Zestaw Audio od nowa

Post autor: Pawelec » 08 lis 2018, 22:41

No to piszę się na listę do posłuchania. Paweł, pamiętaj o mnie :)

Awatar użytkownika
BlackDevil
Posty: 66
Rejestracja: 12 gru 2017, 19:48
Gramofon: S600

Re: Zestaw Audio od nowa

Post autor: BlackDevil » 09 lis 2018, 09:17

Paweł nie ma sprawy jesteś dopisany :) ;)

Awatar użytkownika
darkman
Posty: 7938
Rejestracja: 02 paź 2015, 09:23
Gramofon: Cielęcina 2.01
Lokalizacja: Topanga Corral

Re: Zestaw Audio od nowa

Post autor: darkman » 09 lis 2018, 10:09

BlackDevil pisze:
08 lis 2018, 18:11
Zużycie energi 150W Transormator zasilający 200W
W jakiej klasie pracuje? To jest stałe zużycie?
Pawelec pisze:
08 lis 2018, 22:41
No to piszę się na listę do posłuchania
Jak dotrze w okolice W, to też się piszę na posłuchanie.
FAQ mój wątek giełdowy S:LP`s post #1, str:1.

Awatar użytkownika
BlackDevil
Posty: 66
Rejestracja: 12 gru 2017, 19:48
Gramofon: S600

Re: Zestaw Audio od nowa

Post autor: BlackDevil » 09 lis 2018, 10:52

darkman pisze:
09 lis 2018, 10:09
W jakiej klasie pracuje? To jest stałe zużycie?
Pracuje w klasie A 150W to moc ciągla pobierana z transformatora, trafo jest lekko przewymiarowane na mniejszym można by jajka smażyć.

Awatar użytkownika
darkman
Posty: 7938
Rejestracja: 02 paź 2015, 09:23
Gramofon: Cielęcina 2.01
Lokalizacja: Topanga Corral

Re: Zestaw Audio od nowa

Post autor: darkman » 09 lis 2018, 11:41

Jasne. Dzięki.
Nie w tym kontekście pytałem, ja ze szkoły Guru MISSE@, wiem co to przewymiarowanie i po co? ;) i tak dałeś mało, ale jak pomierzony, to pewnie jest jak ma być.
Pytanie o klasę w sensie ciągłości poboru było jedynie, kiedyś miałem kalkulator "zużycia w pieniądzach". Sprawa jasna.

BTW, ja mam chyba za słaby transformator, bo grzeje dość wyraźnie, zwłaszcza latem. A pytałem o to posiadaczy kiedyś, to mi powiedzieli, że spoko. No nie jest to spoko, tak BTW, ale może to tylko słaba jakość trafo :roll: W sumie trzeba by to kiedyś pomierzyć.
FAQ mój wątek giełdowy S:LP`s post #1, str:1.

Zeroqll
Posty: 328
Rejestracja: 14 mar 2017, 09:58

Re: Zestaw Audio od nowa

Post autor: Zeroqll » 09 lis 2018, 12:13

Proszę dopisać mnie do listy.

Awatar użytkownika
BlackDevil
Posty: 66
Rejestracja: 12 gru 2017, 19:48
Gramofon: S600

Re: Zestaw Audio od nowa

Post autor: BlackDevil » 09 lis 2018, 22:07

Zeroqll pisze:
09 lis 2018, 12:13
Proszę dopisać mnie do listy.
Kuba jesteś dopisany.
darkman pisze:
09 lis 2018, 11:41


BTW, ja mam chyba za słaby transformator, bo grzeje dość wyraźnie, zwłaszcza latem. A pytałem o to posiadaczy kiedyś, to mi powiedzieli, że spoko. No nie jest to spoko, tak BTW, ale może to tylko słaba jakość trafo :roll: W sumie trzeba by to kiedyś pomierzyć.
Z trafami to jest tak że jak nagrzeje się i trzyma temperaturę to jest ok (nawet przy 55 stopniach jest ok)gorzej jak cały czas wzrasta znaczy za słabe, co do jakości to ja używam od lachowskiego (Toroidy) i powiem tak kiedyś , jakieś 15 lat temu były lepsze same w sobie były przewymiarowane teraz na styk albo i nie przy zamówieniu trzeba samemu moc dokładać bo inaczej skapa :(

Lista
Latro
Paweł
Darek
Kuba
Zamawiam resztę części i do dzieła , czyli jakiś miesiąc :)