A zatem kobylka u płota

, poruszamy się tu w obszarze audio tytułem kalibracji gramofonu, nie zaś dywagacji rezonansowych w ogóle. I to właściwie cała rekomendacja tematu rezonansu.
W mojej opinii i tak zbytnie uszczegółowienie w odniesieniu do inkryminowanego gramofonu, mimo kawałka dobrej roboty, niespecjalnie się przyda.
Trochę sztuka dla sztuki jak np waga do igły, ale za to lege art jeśli z góry założyć, że wskazania p_wagowe są złe (?). Więc gratuluję, rzecz oczywista. To tak off topic posiadam daleko bardziej zaawansowane gramofony niż seria G6xx Unitry, a wagi nie używam.
Zasadniczo dobra robota i b.fajny tutorial dla użytkowników. Natomiast bądźmy szczerzy zakładając świni siodło nie zrobi się z niej rumaka. To tak tytułem żartu, jak napisałem mam sentymentalny stosunek do tego i podobnych modeli.
Ja w ogóle kupiłem swój gramofon G601A jako nowy, bo wówczas nie było jeszcze tego forum, ani tematu - czemu nie kupować nowych gramofonów.
Czas Unitry minął. To relikt przeszłości choć fajnie, że się komuś chce ją reanimować. No i można powspominać, coś sobie przypomnieć, podzielić się uwagami. Dla mnie spoko.