Witam,
chciabym sie na wstepie przywitac jako ze to jest moj pierwszy post na tym forum. Niestety pierwszy post pisze juz z problemem. Kupilem niedawno gramofon Dual HS 140 niestety po paru dniach uzywania zaczely sie zacinac plyty, po ogledzinach okazalo sie ze ramie bylo klejone i klej sie troche obluzowal w transporcie. Prosze doradzic mi co mam zrobic z tym ramieniem. Czy zwykle sklejenie wystarczy czy trzeba wymienic ramie (czy ejst to w ogole mozliwe w tym modelu). Z gory dziekuje za odpowiedz.
DUAL HS 140 - klejone ramię
-
DUAL HS 140 problem z ramieniem.
Jeżeli sprzedawca nie poinformował Cię o tym, że ramię było złamane i że jest sklejone, to niech oddaje kasę i zabiera ten gramofon. Ja bym się bał coś takiego użytkować. Złamanie jest w beznadziejnym miejscu z punktu widzenia napraw.
- tollo
DUAL HS 140 problem z ramieniem.
Koszmar. O.O
Ogółem to ramie to jest już tylko śmietnik, niby można to naprawić i jakoś ustawić by była zgodność... jednak na pewno nie zachowa się oryginalnych parametrów. Jeżeli możesz go oddać - zrób to. Wymiana ramienia. Oczywiście, można, musiałbyś wtedy kupić albo nowe ramie albo gramofon na części. Wymienić je albo zapłacić za wymianę komuś. Proponuje go odesłać.
Ogółem to ramie to jest już tylko śmietnik, niby można to naprawić i jakoś ustawić by była zgodność... jednak na pewno nie zachowa się oryginalnych parametrów. Jeżeli możesz go oddać - zrób to. Wymiana ramienia. Oczywiście, można, musiałbyś wtedy kupić albo nowe ramie albo gramofon na części. Wymienić je albo zapłacić za wymianę komuś. Proponuje go odesłać.