Z elektroniką/ lutowaniem jestem totalnie na bakier

Możecie podpowiedzieć kto i czy jest to możliwe żeby zastąpić firmowy kabel zamontowany na stałe , na same złącza RCA żebym mógł korzystać ze swojego przewodu ?
pozdrawiam
A to dlaczego? Niektóre gramofony mają fabrycznie takowe.
To już sam sobie musisz odpowiedzieć czy to jest ważniejsze od dźwięku.
Wojtku nie fetyszyzuj jest sporo uznanych konstrukcji, które mają gniazda po stronie gramofonu. Może nie zawsze są to czincze ale są. Zauważ, że gniazdek potrafi być całkiem sporo przy wymiennej rurce ramienia. Choćby SME 3009 III, jest gniazdo rurki i gniazdko w podstawie do kabla wyjściowego. Fakt oszczędzili na gniazdku koszyka
Fajnie, choć kompromis jest nadal ten sam, tyle że narzucony przez producenta sprzętu
Kompletnie pomijam kwestię ramion z gniazdem od spodu itd. bo to jakby nieuniknione, jeśli gramofon ma mieć wymienne ramię.
To to nie wiem czy muszą. Ale jak już są i nie są to chinche to są to pojedyncze, zazwyczaj cienkie piny zarówno na sygnał jak i masę sygnału więc pojemność jest pomijalna.
Gniazdo z wtykiem w SME - 2,2 pF pomiędzy pinami
Z uwagi na to, że nie jestem zupełnym przeciwnikiem złącz ale lubię wyciągać jakieś tam inne też korzyści to:
A czy z inżynierskiego punktu widzenia nie jest tak, że z kabli w systemie to właśnie kabel gramofonowy będzie miał całkiem spory wpływ na dźwięk?
Pod warunkiem że był źle dobrany. I oczywiście były przepadki gdy gramofony wychodziły z fabryki z kabelkiem 400pf ale to były wypadki.