uprzejmie zwracam uwagę na to, że w dziale offtopic zaczynają panoszyć się spamboty.

Dla mnie taka opcja to ostateczność. Jak ktoś ma życie także poza komputerem to takie rozwiązanie jest zarówno dla administracji jak i dla nowych użytkowników niezbyt wygodne.Crash pisze:Ja zrobiłem tak, że każdy nowy użytkownik musi być potwierdzony przeze mnie i aktywowany.
No właśnie, a im większe forum, tym więcej takich maili, o różnej porze dnia i nocy.Crash pisze:Jedynym utrudnieniem jest kilka dodatkowych maili z informacją o nowym koncie które i tak muszę potem usunąć z PA
Lubię Invision. Stawiałem na tym fora jeszcze zanim przesiadłem się na phpBB (w czasach kiedy jeszcze istniała darmowa wersja IP.Board, czy też "Invision Power Board" czy jak to tam się ówcześnie nazywało).Micke pisze:to może warto pomyśleć nad zmianą całego forum i naprzykład przesiadką na IP.Board ?
Oczywiście. Są różne skuteczne metody. To co zmieniłem w formularzu rejestracji to jedna z nichMicke pisze:Ale jestem pewien że jest też coś co rozwija społeczność na jakiejś wolnej licencji, może nawet tylko wtyczka do phpBB