można przestawić otwórz w nowym oknie

Ogłoszenia i tematy związane z funkcjonowaniem forum
Awatar użytkownika
klaus1973
Posty: 18
Rejestracja: 21 gru 2018, 20:57
Gramofon: Lenco L175

można przestawić otwórz w nowym oknie

Post autor: klaus1973 » 30 gru 2018, 09:21

dzień dobry,
czy można całe forum przestawić żeby linki z automatu były na _blank - czyli otwiera się w nowym oknie, nowej karcie
no chyba że tak wszyscy lubicie a ja mam stare przyzwyczajenia.

<!-- BEGIN url --><a href="{URL}" class="postlink">{DESCRIPTION}</a><!-- END url -->
<!-- BEGIN url --><a href="{URL}" target="_blank" class="postlink">{DESCRIPTION}</a><!-- END url -->

http://www.tworzenie-stron-www.com/link ... wym-oknie/
http://www.tworzenie-stron-www.com/tag/phpbb/

pozdrawiam
klaus

Awatar użytkownika
zbyszek1982
Posty: 3041
Rejestracja: 31 gru 2012, 19:11
Gramofon: Braun PS500
Lokalizacja: Okolice Krakowa

Re: można przestawić otwórz w nowym oknie

Post autor: zbyszek1982 » 30 gru 2018, 10:09

Ustaw sobie w przeglądarce, żeby wymuszało otwarcie w nowym oknie/karcie.
Braun PS500 | CSV13 | CD4 | Snell E/III
Ortofon 2M Bronze | Nagaoka MP110 | Audio Technica AT440Mlb

Awatar użytkownika
metallsnow
Posty: 844
Rejestracja: 25 paź 2016, 20:26
Gramofon: Wega 301P

Re: można przestawić otwórz w nowym oknie

Post autor: metallsnow » 30 gru 2018, 10:43

Ja tam linki klikam środkowym i nie ma problemu ;)
Wega Modul 301P+AT13EaV/OM10, Marantz PM 45, Philip CD 380, JVC XL-V101 Pioneer F-676, JVC TD-X502,RFT Corona
JVC AX-333, Sony MDS-JE520, Hilton Fairline FLS 70 i pecet :D

Awatar użytkownika
Peliks
Posty: 432
Rejestracja: 29 lis 2017, 17:13
Gramofon: PS-X50
Lokalizacja: Wejherowo

Re: można przestawić otwórz w nowym oknie

Post autor: Peliks » 30 gru 2018, 11:11

metallsnow pisze:
30 gru 2018, 10:43
Ja tam linki klikam środkowym i nie ma problemu ;)
Środkowym przyciskiem myszki żeby było jasne.
Sony PS-X50 +AT 33ML + BuPhono 4.1 + Luxman L435 + ATL HD310
AT-MV8,1001JWS, Sony XL-15, Milltek Aurora,Philips 400 MkII, Empire 9000 V
Zenco Class A + Sven Monitor
Marantz CD5400 ST4000

Awatar użytkownika
klaus1973
Posty: 18
Rejestracja: 21 gru 2018, 20:57
Gramofon: Lenco L175

Re: można przestawić otwórz w nowym oknie

Post autor: klaus1973 » 30 gru 2018, 12:52

ja czytam www tylko w trybach tekstowych - nie lubię tych wszystkich grafik, ikonek, emotów czy innych.
i pracuje na tablecie, nie lubię ale ustawiłem sobie przycisk jabca na penie zamiast gumki dla tego forum bo warto i gra gitarra.
i nawet włączyłem java i html.
nie ma tutaj bałaganu i za dużo latających, migających avatrów. Jeden tylko tak macha rękoma - ale zablokuję jego wyświetlanie na stałe. I da się to wszystko czytać.

Awatar użytkownika
stos79
Posty: 413
Rejestracja: 24 sty 2017, 15:40
Gramofon: Jvc Ql-5

Re: można przestawić otwórz w nowym oknie

Post autor: stos79 » 30 gru 2018, 13:01

klaus1973 pisze:
30 gru 2018, 12:52
Jeden tylko tak macha rękoma - ale zablokuję jego wyświetlanie na stałe.
:lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Posty: 28130
Rejestracja: 02 lut 2009, 02:59
Lokalizacja: Warszawa

Re: można przestawić otwórz w nowym oknie

Post autor: Wojtek » 30 gru 2018, 13:37

Wałkowaliśmy ten temat wielokrotnie.

Nie będziemy forsowali niestandardowego (tak, niestandardowego) rozwiązania z otwieraniem okien tylko dlatego że jedna czy dwie osoby "tak lubią".

Zarówno na komputerze jak i na smartfonie czy tablecie istnieją proste mechanizmy otwierania stron w nowej karcie.

Warto pomyśleć też o tych którzy nie lubią otwierać wszystkiego w nowej karcie - nie będzie wyboru. Jak wszyscy to wszyscy.
I wtedy zacznie się większy lament tyle że w drugą stronę :)

Dlatego jedyne co mogę polecić to poczynić zmiany po stronie użytkownika by było tak jak ona/on sobie preferują, a nie próbować narzucać swoje gusta na wszystkich.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=6&t=6268

Awatar użytkownika
klaus1973
Posty: 18
Rejestracja: 21 gru 2018, 20:57
Gramofon: Lenco L175

Re: można przestawić otwórz w nowym oknie

Post autor: klaus1973 » 30 gru 2018, 13:44

dlatego pytałem.
Już zmieniłem sobie ustawienia dla winyl. - nic nie animuje i linki tak jak lubię są.
Teraz twój avatar Wojtku jako nie animowany mnie nie rozprasza.
Temat do zamknięcia - nie było sprawy.
pozdrawiam Klaus

Awatar użytkownika
Myszor
Posty: 5910
Rejestracja: 30 paź 2014, 18:44
Gramofon: Wintydżytsu
Lokalizacja: San Escobar

Re: można przestawić otwórz w nowym oknie

Post autor: Myszor » 30 gru 2018, 13:48

Dla początkujących ajpadziarzy dodam że wystarczy przytrzymać dowoly element/link palcem i puścić a pojawią się opcje split view, nowe okno itp.

Awatar użytkownika
darkman
Posty: 8318
Rejestracja: 02 paź 2015, 09:23
Gramofon: Cielęcina 2.01
Lokalizacja: Topanga Corral

Re: można przestawić otwórz w nowym oknie

Post autor: darkman » 30 gru 2018, 13:59

Dokładnie na ajpadzie jw., a na lapie cmd + link. Temat :arrow: kanikuła noworoczna :lol: i po H zmieniać default forumowy? Koń jaki jest każdy widzi.
Wywalić sobie można wszystko, avatary, podpisy, a nawet użytkowników jako ignorowanych.
Dopasowujesz sobie jak lubisz i oglądasz forum np tylko jako kody ASCii :lol: Jestem za! :D
FAQ mój wątek giełdowy S:LP`s post #1, str:1.
viewtopic.php?f=58&t=8429&p=233134#p233134
Sony PSX-60,Technics SL-1900,Nuda Dual Mono,Demon DL103RObrazek

Awatar użytkownika
klaus1973
Posty: 18
Rejestracja: 21 gru 2018, 20:57
Gramofon: Lenco L175

Re: można przestawić otwórz w nowym oknie

Post autor: klaus1973 » 30 gru 2018, 14:36

tablet graficzny - wacom.
jestem już na tyle tetrykiem że to moje przyzwyczajenie mną kierują. Jedyny minus jest tego że muszę odwrócić pen jak otwieram link.
lubię jak linki są w tym samym oknie otwierane - poza forami. Więc chciałem pójść po najniższej lini zmian dla mnie.
pozdrawiam
Tomasz Klaus P z MG