Myjka do płyt Pro-Ject VC-E2

Zablokowany
PabloE

Myjka do płyt Pro-Ject VC-E2

Post autor: PabloE »

Myjka do płyt Pro-Ject VC-E2 kupiona miesiąc temu w Q21 - polska dystrybucja i gwarancja. Za symboliczną dopłatą mogę dodać praktycznie pełny pojemnik płynu Pro-Ject 'Wash It' o pojemności aż 1 litr. Stan wizualny idealny, w pełni sprawna technicznie.

Powód sprzedaży to zakup znacznie droższej myjki HumminGuru, która choć myje relatywnie gorzej (tzn. trzeba myć w niej płytę dłużej, aby uzyskać porównywalny efekt jak z myjki Pro-Ject VC-E2), to jest bezobsługowa - a to dla mnie wielki plus.

Link do sklepu:
https://www.q21.pl/pro-ject-vc-e2.html

Cena: 1300 zł, przesyłka kurierska gratis
Załączniki
IMG_8816.jpeg
IMG_8816.jpeg (36.72 KiB) Przejrzano 419 razy
IMG_8817.jpeg
IMG_8817.jpeg (41.09 KiB) Przejrzano 419 razy
Ostatnio zmieniony 21 lip 2025, 08:28 przez PabloE, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Re: Myjka do płyt Pro-Ject VC-E2

Post autor: darkman »

Zrób fotografię swojej myjki, bo wersji dwójki jest kilka, będzie od razu wiadomo co oferujesz. Ja np nie wiem, a mam taką myjkę :)
- link do sklepu nie wystarczy niestety, choć i tak go nie ma.
- z jakiego materiału masz zacisk (mały talerzyk)?
- na śrubę czy na klips?
- czy masz wyrzutnik powietrza boczny/poziomy na panelu górnym?
- czy jest pleksi w rozmiarze dużego talerza - format 12"?
Jedna fota wszystko wyjaśni w zasadzie.
PabloE

Dodam potem zdjęcie, bo trzeba najpierw je pomniejszyć do odpowiedniego rozmiaru, więc zrobione komórką jest odrzucane przez forum jak zbyt duże.

A moja myjka jest dokładnie taka:
https://www.q21.pl/pro-ject-vc-e2.html
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Post autor: darkman »

Aaaa czyli taka:
https://www.thomann.pl/pro_ject_vc_e2.h ... z7EALw_wcB

Drożyzna na tym Q21. Za swoją dałem 1300 za nową (może nawet nico mnie, jakoś tak), promocja zimowa.. ludzie nie myją płyt na mrozie bo mikstura zamaraza. Ja myję w domu, to wziąłem.
Wyprz., była bodaj tuż przed wejściem tego modelu nowszego, który prezentują na Thomanie i w Q21, zatem poprawiony wydmuch powietrza na boczny-kierowany i lepszy talerzyk jak sądzę (to kwestia zastosowania, jesli zacisk na klips to dla mnie lepszy bo szybszy, kręcenie mnie fQ21rwia, albowiem dużo myję, pruję i z tego się utrzymuję.

Reasumując polecam kolegom, bo oferowana VC-E2 to bardzo dobry sprzęt i wytrzymały, zwłaszcza wersja oferowana przez kolegę. Cena, cóż też uważam, że warta rozwagi bo zawsze to te 2,5-3 stówki się zaoszczędzi (nie mam na mysli ceny z Q21, bo jest mocno zawyżona w stosunku do innych sprzedawców, ale kto bogatemu zabroni...ja tam Se wolę płytę kupić u siebie, bo mam zniżkę i sam sobie wybieram).
W kontekście innych myjek tu stosunek cena do jakości należy uznać za korzystny.

Co do klipsa zaciskowego, to być może tylko wersja PJ/duża VCS oferuje ów klips na szybkozłączu, tego akurat nie wiem, ale duża tak, ma to. Z drugiej strony od naszego Roberta wiem, że szybkozłącze miewa problem z dobrym zaciskaniem i co za tym idzie ze szczelnością pokrycia label - to może i zakręcana w tym aspekcie lepsza?

Jak komóra ustawiona tak robi. Z komóry wysyłasz na mail, pojawia się wybór wielkości (zmniejsza się samo tak jak chcesz) -> wybierasz, pchasz np Findera i wstawiasz.
bezpośrednio na forum.
Jest też kupa mini aplikacji typu : resize .. plug and play, jebudobudup :)
PabloE

1300 zł + praktycznie pełny pojemnik płynu Pro-Ject 'Wash It' o pojemności aż 1 litr oraz wysyłka -> GRATIS!
PabloE

Dodałem zdjęcia w pierwszym poście
PabloE

Myjka sprzedana
Zablokowany