Wzmacniacz Luxman L-190 BCM W-wa

ODPOWIEDZ
@lex

Wzmacniacz Luxman L-190 BCM W-wa

Post autor: @lex »

Sprzedam wzmacniacz Luxman L-190.
Stan wizualny przedstawiają zdjęcia. Moim zdaniem, bardzo dobry jak na swój wiek.
Wzmacniacza jest w ciągłym użyciu z gramofonem i odtwarzaczem CD. Te wejścia działają prawidłowo (AUX/DAD, phono, phono subsonic). Zakupiłem jednak tuner i okazało się, że wejście tuner we wzmacniaczu nie działa prawidłowo (jeden kanał ledwo słyszalny, drugi nie gra wcale). Przepalona lampka „operation indicator” (ponoć jedyna rzecz, która się grzeje w tym wzmacniaczu). Poza tym gra ładnie na wejściu „speakers A” (mam jedną parę kolumn i wejścia B nigdy nie wykorzystałem). Loudness i inne przyciski działają. Współpracuje z kolumnami od 4 do 16 Ohm. Pokrętła balansu i regulacji tonów działają bez zarzutu, potencjometr (regulator głośności) nie trzeszczy (może minimalnie przy ruszaniu z zera na samym początku). Słychać mały trzask przy załączaniu przycisku „tone defeat”. Polecam ten wzmacniacz do słuchania na 2-ch wejściach (phono, phono subsonic i AUX/DAD). Sprzedaż prywatna, bez gwarancji i możliwości zwrotu. Polecam odsłuch w Warszawie i odbiór osobisty. Na terenie Warszawy mogę dowieźć gratis. Przesyłka dobrze zabezpieczona.
Specyfikacje:
Power output: 30 watts per channel into 8Ω (stereo)
Frequency response: 10Hz to 100kHz
Total harmonic distortion: 0.02%
Input sensitivity: 1.8mV (MM), 160mV (line)
Signal to noise ratio: 90dB (MM), 107dB (line)
Dimensions: 453 x 317 x 111mm
Weight: 6.7kg

Link do licytacji od złotówki:
https://allegrolokalnie.pl/oferta/wzmac ... n-l190-pg5
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Re: Wzmacniacz Luxman L-190 BCM W-wa

Post autor: darkman »

przebijam: 155 pln.

viewtopic.php?f=59&t=7025
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Jeśli towar jest wystawiony na portalu aukcyjnym i tam trwa licytacja to jest wszystko OK.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Post autor: darkman »

Spoko, żarcik :D
a swoją drogą to licytacja forumowa wg.reg., to dość fajny deal, dawniej bywało coś pamiętam.
@lex

Mam nadzieję, że mandatu nie dostanę :)
ebola1972
Gramofon: Sony PS-X50

Post autor: ebola1972 »

Licytacja na allegro lokalnie to droga krzyżowa. Zawsze ktoś podbije o 1 zł i czas licytacji przedłuża się . Tylko raz brałem udział w licytacji przez godzinę i podziękowałem.
Sony PS-X50
lampa EL34 by Misse, Yaqin MS-30L, Ugoda
Preamp PeeCeeBee
pre MaCaBRiaa
Philips CD 350 (mod by Martynka) Beogram CD 7000
DAC Topping D50S l1541gold dac (mod by Martynka)
Kolumny DIY
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

ebola1972 pisze:
10 lut 2022, 21:31
Zawsze ktoś podbije o 1 zł i czas licytacji przedłuża się . Tylko raz brałem udział w licytacji przez godzinę i podziękowałem.
Rozumiem że nigdy jeszcze nie licytowałeś nic w Japonii? :morda:

Ja zaś nigdy nie zrozumiem takich przepychanek o złotówkę. Wstawiasz max na jaki jesteś gotów zapłacić i cześć, albo wygrywasz albo nie.
Na jednej z licytacji radiowych z okazji WOŚP był taki jeden cwaniak co podbijał dla podbijania, o złotówkę, a potem słychać było że dostał miękkich jaj jak jego przeciwnik odpuścił dalszą zabawę.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
@lex

ebola1972 pisze:
10 lut 2022, 21:31
Licytacja na allegro lokalnie to droga krzyżowa. Zawsze ktoś podbije o 1 zł i czas licytacji przedłuża się . Tylko raz brałem udział w licytacji przez godzinę i podziękowałem.
Nigdy więcej Allegro Lokalnie! Po wygranej licytacji ja jako sprzedający nie mam żadnego namiaru na kupującego. Nic. Ani telefonu, ani emaila. Mogę co najwyżej wiadomość mu napisać. A kupujący chyba w portki narobił, bo się nie odezwał ani razu.

Tak więc wystawiam wzmacniacz ponownie, tym razem na Allegro. Od złotówki. Zainteresowanych zapraszam: https://allegro.pl/oferta/luxman-l-190- ... 1965877421 .
ODPOWIEDZ