SPRZEDAM PŁYTY / KRAKÓW / SPIS NA DISCOGS

ODPOWIEDZ
groov

Post autor: groov »

Witam wszystkich,

Jestem w posiadaniu pewnej kolekcji płyt winylowych, podejrzewam że 80% lub nawet więcej to gnioty warte grosze,
Nie siedzę w temacie winyli dlatego postanowiłem szukać ewentualnej pomocy w sieci.

Przygotowałem szczegółowy spis przy pomocy Discogs, bo kolekcjonując zwykłe CDki wiadome jest mi, że nawet konkretne wydanie płyty zmienia całkowicie jej wartość. Tutaj niestety bez rewelki, głównie jakieś bułgarskie czy nasze polskie wydania, ale jest parę wyjątków jakieś holenderskie, niemieckie etc też są.

Najchętniej bym całość zaniósł do jakiegoś skupu winyli czy czegoś w tym stylu w Krakowie (ktoś może polecić jakieś miejsce?), ale boje się, że po prostu mnie jako laika ktoś może oszyć, jeśli w kolekcji znajdzie się nawet kilka ciekawych egzemplarzy.

Starałem się dotrzeć do jakichś sensownych cen etc. Patrząc na allegro/discogs jedynie pierwsze wydania winyli Dżemu mogą być w jakiś sposób ciut więcej warte.

SPIS:
http://www.discogs.com/user/groov-forsell/collection

Będę wdzięczny za pomoc ze strony forumowiczów.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

groov pisze:Najchętniej bym całość zaniósł do jakiegoś skupu winyli czy czegoś w tym stylu w Krakowie (ktoś może polecić jakieś miejsce?), ale boje się, że po prostu mnie jako laika ktoś może oszyć, jeśli w kolekcji znajdzie się nawet kilka ciekawych egzemplarzy.
Cena hurtowa raczej nigdy nie powinna być iloczynem ceny detalicznej każdej sztuki :)

Ty chcesz się tego pozbyć czy chcesz zarobić? Jeśli jedno i drugie to wystaw całość od złotówki na alle i niech się tłum bije.

My tutaj oczekujemy od sprzedających by podawali ceny. Jak ktoś nie wie co ile jest warte to niech uderzy na licytacje.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
Reymont

Re: SPRZEDAM PŁYTY / KRAKÓW / SPIS NA DISCOGS

Post autor: Reymont »

groov pisze:Będę wdzięczny za pomoc ze strony forumowiczów.
Oho zaczyna się...
Sorry, ale co my będziemy z tego mieli, że powiemy Ci ile kosztują te płyty i czy są tam jakieś perełki?
Prawda jest taka, że może nam podziękujesz a najprawdopodobniej znikniesz bez słowa jak już je opylisz. Więc?
Nie chcesz żeby Ciebie wydymali a chcesz wydymać nas i zgarnąć cenne info za frajer.
Awatar użytkownika
zdziechu93
Gramofon: ProJect Debut Carbon

Post autor: zdziechu93 »

Cena jest również zależna od stanu w jakim te płyty są. Co z tego że pierwsze wydanie winylu Dżemu jak płyta może być nie zdatna do odsłuchu.
groov

Reymont pisze:
groov pisze:Będę wdzięczny za pomoc ze strony forumowiczów.
Oho zaczyna się...
Sorry, ale co my będziemy z tego mieli, że powiemy Ci ile kosztują te płyty i czy są tam jakieś perełki?
Prawda jest taka, że może nam podziękujesz a najprawdopodobniej znikniesz bez słowa jak już je opylisz. Więc?
Nie chcesz żeby Ciebie wydymali a chcesz wydymać nas i zgarnąć cenne info za frajer.
Nie wiem, liczyłem po prostu, że ktoś kto siedzi w temacie mi pomoże bezinteresownie lub najzwyczajniej doradzi.
Z własnego doświadczenia jeśli ktoś do mnie podbija z prośbą żebym mu coś wytłumaczył lub w czymś pomógł, ponieważ wie, że się na czymś znam lub mógłbym w czymś doradzić to w wolnej chwili to robię... ale może robię źle? nie wiem

Wiem, że forum na pewno tak jak setki innych rządzi się swoimi prawami, panują tu różnego rodzaju zwyczaje, prawdopodobnie również i takie jakie są normą dla środowiska obytego z formatem płyty winylowej ale powtarzam - w temacie winyli jestem kompletnym laikiem i nie wiem "z czym się to je".
Awatar użytkownika
Reymont

Post autor: Reymont »

Wystaw od złotówki całą kolekcję, to jedyna rada. Teraz jest run na winyle i przynajmniej kilkunastu handlarzy przegląda a...o non-stop. Sprzedasz dobrze.
groov

Reymont pisze:Wystaw od złotówki całą kolekcję, to jedyna rada. Teraz jest run na winyle i przynajmniej kilkunastu handlarzy przegląda a...o non-stop. Sprzedasz dobrze.
dzięki wielkie. jeśli nie znajdę jakiegoś rozsądnego miejsca w Krakowie to pewnie tak zrobię.
ODPOWIEDZ