300 winyli sprzedam stan idealny, rarytasy

Awatar użytkownika
Bergen

Post autor: Bergen »

Z jednej strony w głowie mi się nie mieści że ktoś byłby na tyle szalony żeby wydać 160 zł na polskie tłoczenie "ciemnej strony" którego słuchać się nie da, podczas gdy NOWE tłoczenie z EMI, w pierwszym z brzegu empiku, z plakatami, pocztówkami i czym tam jeszcze, kosztuje 100 zł.

Z drugiej zaś strony, może się zdarzyć rozpieszczony "zawód syn" w raybanach i obcisłych spodniach który wyda lekką ręką 160 zł na "wintidż"...

Tak czy inaczej dodam sobie do obserwowanych i zapewne będę obserwował powolny spadek ceny wraz ze wzrostem temperatury zewnętrznej ;)
Fonica G-8010, AT-95E, Audioquest Sidewinder, Onkyo Integra A-8250, AKG K270 Playback
kielek

Post autor: kielek »

Zarejestrowałeś się tylko na forum ,żeby ludzi denerwować po nocach?Jak masz tylu idiotów na allegro to nie wbijaj się tutaj ze swoją super kolekcją.
Ostatnio zmieniony 13 lut 2012, 06:54 przez kielek, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Ja uwielbiam takich ludzi jak handlarz Adrian :)

Swoją drogą, cytat z "o mnie":
Za przeważnie najniższą cenę na Allegro, gdyż zależy mi na zadowoleniu klienta. Towar który sprzedaje jest zawsze sprawdzany i w 100% sprawny. Jeżeli dana rzecz nie jest sprawna lub w jakimś stopniu wybrakowana, to nie ma możliwości by znalazła się na mojej aukcji.
O ewentualnych zwrotach czy reklamacjach ani słowa. Widocznie nie są uznawane, bo towar jest zawsze taki zajebisty i tani :)

Z drugiej strony trzeba przyznać, że trochę jeleni kolega znajduje. Płyty polskich wykonawców to nawet i po stówkę mu schodzą :)
Oby tak dalej!
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
kielek

Re: 300 winyli sprzedam stan idealny, rarytasy

Tak ogólnie cała sprawa z tym Adrianem nadaje się bardziej do działu "Ale jaja" niż w "Sprzedam"
Awatar użytkownika
Micke

Post autor: Micke »

Ten temat to jest jakiś głupi sen który mi się śni i zaraz się obudzę tak? Bo te ceny to mogły się tylko i wyłącznie komuś przyśnić...

btw. te płyty to powinieneś sprzedawać a i owszem ale raczej po 5zł na sztuki...
No ale skoro znajduje jeleni to jest mi tym bardziej przykro z tego powodu...
A i opisy na aukcjach są godne pożałowania, koledzy dali tu już kilka ładnych przykładów (Jakim cudem ty człowieku cokolwiek sprzedajesz z tych płyt na allegro?)
http://allegro.pl/michael-jackson-bad-w ... 24960.html - Ja się zastanawiałem czy za taką płytę warto dać 15zł a ty wyskakujesz 110zł ... No ja naprawdę muszę śnić!
kielek

Żeby dopełnić cenowe wariacje gość krzyczy sobie za przesyłkę(ekonomiczny)15 zł.Jak szaleć to szaleć na całego :D
Awatar użytkownika
negate
Kontakt:

Post autor: negate »

spoko, skoro interes się kręci, to w sumie nic nam do tego.
Awatar użytkownika
motomis
Kontakt:

Post autor: motomis »

Panowie zostawcie chłopaka w spokoju , chyba po to jest ten dział ? DO SPRZEDAŻY , a że ceny kosmiczne , to już jego zmartwienie że wyda sporo kasy za wystawianie, a nic nie sprzeda .Jedyne co moge mu zarzucić to że zarejestrował sie dopiero wczoraj , ale patrzac na to z drugiej strony , to mógłby sie trafic ktoś z fajnymi płytami w dobrej cenie ,a wtedy by mi to nie przeszkadzało .No i te koszta przesyłki !!! Paczka pocztowa ekonomiczna 15 zł, a naprawde kosztuje max 9,50zł

ps . sorry ale z tym to już przesada ,,handlarz-idiota,, , trochę kultórwy panowie.
Ostatnio zmieniony 13 lut 2012, 10:28 przez motomis, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Krzyś

Post autor: Krzyś »

negate pisze:btw - http://www.allegromat.pl/aukcja98431

co to za wydanie, bo słowa o tym nie ma. widze kod kreskowy, więc pewno jakieś stosunkowo świeże reissue?
niekoniecznie, tutaj masz wydanie AC/DC przez Polskie Nagrania i też mają kot kreskowy:
http://allegro.pl/acdc-the-razors-edge- ... 50351.html
Bergen pisze:Obawiam się że kolega nie jest w stanie odpowiedzieć na to pytanie, mimo że płyta wszak pochodzi "z jego prywatnej kolekcji".
Kolega - jak te płyty wychodziły i je kupował - to miał 3 do 5 lat (wg. danych z GG - rok urodzenia 1985), więc już może nie pamiętać... gratuluję dość dobrego smaku, ja w wieku 3-5 lat nie słuchałem LZ, PF, BS itp.
warm regards,
Krzysztof Kaspruk

Gramofon: Sharp RP-107/117 x3, Sharp Optonica RP-114, Lenco L75, Technics SL-BL3
Wkładka: Stanton L720EE (T4P), Stanton 500v3
Wieża: Sony
Awatar użytkownika
negate
Kontakt:

Krzyś pisze: negate pisze:btw - http://www.allegromat.pl/aukcja98431

co to za wydanie, bo słowa o tym nie ma. widze kod kreskowy, więc pewno jakieś stosunkowo świeże reissue?

niekoniecznie, tutaj masz wydanie AC/DC przez Polskie Nagrania i też mają kot kreskowy:
http://allegro.pl/acdc-the-razors-edge- ... 50351.html

Krzysiu razord edge to kiepski przykład, bo to album z 1990 więc już 1st pressing miało kota - także w Polsce - od 1990 była to raczej norma przy albumach tłoczonych na zachodniej licencji (np. Bon Jovi – New Jersey, 1990, sx2892; Dire Straits - On Every Street, 1991, SX3055, itp., też z "kotem")

natomiast wątpię, że uraczysz 1 press LZ-zoso nawet Japan/USA z barcodem, stąd moja teza o "świeżym" (w stosunku do pierwszych wydań) reissue

spodziewam się, że dyskutowane wydanie to też Muza z 1990 r. żadna frajda.

sory za OT. pozdrowienia
Awatar użytkownika
Krzyś

Post autor: Krzyś »

negate pisze:natomiast wątpię, że uraczysz 1 press LZ-zoso nawet Japan/USA z barcodem, stąd moja teza o "świeżym" (w stosunku do pierwszych wydań) reissue
No wiesz, dla mnie "świeże" reissue to powiedzmy od 2000 w górę, a po drugie i tak nie miałem pojęcia co to za płyta - choć sprzedający również nie miał pojęcia (a wystarczyło wyjąć ją z koperty i przeczytać...) bo ani słowem nie zająknął się w tytule aukcji ani w opisie :D

a wzmiankowana płyta to Muza SX-2906 - porównaj sobie aukcję na e-bay, na której ktoś poluje na zagranicznych nadzianych jeleni :D (ale przynajmniej chciało mu się wyjąć płytę z koperty, spisać tytuł i ocenić jej stan)
http://www.ebay.pl/itm/LED-ZEPPELIN-III ... 1c23b4690b

(i w świetle tej aukcji nasz pan handlarz może dojść do wniosku, że za tanio chce za swoje płyty :D ale to chyba zrobił z nieświadomości, gdyby wiedział, że to Led Zeppelin to by zaśpiewał ze 100 zł co najmniej :D )
warm regards,
Krzysztof Kaspruk

Gramofon: Sharp RP-107/117 x3, Sharp Optonica RP-114, Lenco L75, Technics SL-BL3
Wkładka: Stanton L720EE (T4P), Stanton 500v3
Wieża: Sony
Awatar użytkownika
negate
Kontakt:

zakakujące jest to wydanie LZ "III", wygląda zupełnie jako zoso :doh:
Awatar użytkownika
łysy

Post autor: łysy »

Wojtek pisze: A istnym "hitem sezonu" jest najdroższa aukcja... za 160zł? Zgadnijcie co :) Taaaak, to nasze polskie tłoczenie Ciemnej Strony Księżyca :D
Wojtek, to jest cena po obniżce :lol: Poprzednio ta płyta była za 210, kolega nie sprzedał i obniżył cenę o pięć dych, także warto się zastanowić :doh: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
muzyka, trawa, wódka, zabawa...
Awatar użytkownika
wojciech06
Gramofon: Dual model CS 721

Post autor: wojciech06 »

łysy pisze:także warto się zastanowić
Kurde, ale PROMOCJA :!: :!: :!: :!: Szybko, kto chętny, bo może się nie powtórzyć :pray: :lol: :lol: :lol:
W Polsce obowiązującym językiem jest język polski. Starajmy się pisać poprawnie ortograficznie. W miarę możliwości dbajmy o obecność polskich znaków diakrytycznych (tzw. ogonków, jak "ę", "ą" itd.).
Awatar użytkownika
paulus60

Post autor: paulus60 »

Panowie, ceny tych krążków są rzeczywiście wygórowane, ale czy przystoi prowadzić dyskusję na tak żenującym poziomie, niegodnym prawdziwych miłośników winyli, którzy z definicji powinni być ludźmi o wysokiej kulturze i mniemam, że w istocie takimi są. Zgodnie ze starą zasadą handlową (przytaczaną i na tym forum), towar jest tyle wart, ile kupujący za niego zapłaci. Widać, że sprzedaż jednak całkiem nieźle idzie, co widać po ilości i jakości komentarzy. Czyli są jednak amatorzy wschodnich krążków za takie ceny i z tym nie powinniśmy w żadnym razie dyskutować. Koszt wysyłki jest rzeczywiście zawyżony, prawdopodobnie dlatego, że wbrew ogólnym zasadom przyjętym w serwisach aukcyjnych sprzedający wlicza sobie koszt dojazdu na pocztę, pozyskanie papieru i kartonu na opakowania itd.
Osobiście również nie zapłaciłbym za te płyty takich pieniędzy, ale skoro chętni na nie są i piszą, że po zakupie wszystko jest we wzorowym porządku, to nic nam do tego. Finito.
ODPOWIEDZ