(Off) Top Wszech Czasów
- motown
(Off) Top Wszech Czasów
W środę (1.01.2014) na antenie Trójki 20. Top Wszech Czasów - czyli taka dłuższa lista przebojów dawnych (i tych trochę młodszych).
Dla mnie to było kiedyś niemałe święto muzyki. Czekałem z podnieceniem na Top, nagrywałem co się dało na kasety, notowałem w zeszyciku która piosenka na którym miejscu, robiłem własną listę, obstawiałem co wygra ;]
Teraz entuzjazm trochę mniejszy, ale jak dożyję, to z przyjemnością posłucham przy piwku dwudziestego notowania. Top trwa prawie cały dzień - od 9:00 do 21:00, będzie dużo dobrej muzy i mało gadania. Jak ktoś chce, to jeszcze można głosować (do jutra do godz. 12:00 - http://lp3.polskieradio.pl/topnotowanie/).
Dla mnie to było kiedyś niemałe święto muzyki. Czekałem z podnieceniem na Top, nagrywałem co się dało na kasety, notowałem w zeszyciku która piosenka na którym miejscu, robiłem własną listę, obstawiałem co wygra ;]
Teraz entuzjazm trochę mniejszy, ale jak dożyję, to z przyjemnością posłucham przy piwku dwudziestego notowania. Top trwa prawie cały dzień - od 9:00 do 21:00, będzie dużo dobrej muzy i mało gadania. Jak ktoś chce, to jeszcze można głosować (do jutra do godz. 12:00 - http://lp3.polskieradio.pl/topnotowanie/).
Ostatnio zmieniony 31 gru 2013, 11:56 przez motown, łącznie zmieniany 1 raz.
Pay for that motherfucker record
The Motown Sound™
The Motown Sound™
- Winters
Top Wszech Czasów
Ten "top" to co rok to samo; za wiele tam się nie zmienia, a średnio mnie interesuje, czy tym razem wygra Let Cepelin czy Queen czy inne Dip Perpul mark sześćset. Ogólnie rzecz biorąc, nie uważam, żeby taki plebiscyt był wyznacznikiem jakości w muzyce, jest po prostu manifestacją gustów muzycznych słuchaczy Trójki. Wiele świetnych numerów nie ma szans na przebicie się i nie ma w tym nic dziwnego - po prostu nie są znane szerszej publiczności, bo nikt tego w polskim radiu nie słyszał.
DIOMEDES KATO
- KasparHauser
- Gramofon: Nieinterere2000
- Tyrystor
- Gramofon: SL-1410mk2
Top Wszech Czasów
Zgodzę się z Wintersem - o ile lubię Trójkę i sama idea Topu mi nie przeszkadza, o tyle wzajemne przepychanie się na podium Stairway to Heaven (za którym nie przepadam), Wish You Were Here (które jest zbyt harcersko-ogniskowe) i paru innych utworów, na ogół dość sierdcoszczipatielnych, jest wg mnie niezbyt ciekawe. Acz i tak mam zamiar zagłosować, ktoś musi tam wesprzeć rock progresywny.Ten "top" to co rok to samo; za wiele tam się nie zmienia, a średnio mnie interesuje, czy tym razem wygra Let Cepelin czy Queen czy inne Dip Perpul mark sześćset. Ogólnie rzecz biorąc, nie uważam, żeby taki plebiscyt był wyznacznikiem jakości w muzyce, jest po prostu manifestacją gustów muzycznych słuchaczy Trójki. Wiele świetnych numerów nie ma szans na przebicie się i nie ma w tym nic dziwnego - po prostu nie są znane szerszej publiczności, bo nikt tego w polskim radiu nie słyszał.

Zestaw L1: Technics SL-1410mk2 + Shure M95HE + Denon PMA-777 + Telefunken TLX
Zestaw L2: Aiwa AD-F810 + Nakamichi OMS-2E + JVC AX-555 + Canton GLE40
Zestaw L2: Aiwa AD-F810 + Nakamichi OMS-2E + JVC AX-555 + Canton GLE40
- vinylpiotrek
Top Wszech Czasów
Oj czepiasz się, lepsze troszke od Ich Troje i Bayer Full.Tyrystor pisze:Stairway to Heaven (za którym nie przepadam)

Re: Top Wszech Czasów
to chyba zart z tym Ich Troje i Bayer Fullvinylpiotrek pisze:Oj czepiasz się, lepsze troszke od Ich Troje i Bayer Full.Tyrystor pisze:Stairway to Heaven (za którym nie przepadam)
- vinylpiotrek
- kaZ
Top Wszech Czasów
Jak dla mnie nuda...
"Bardzo lubię piosenki,
i różne inne dźwięki
szczególnie jak mnie co wzruszy
rzuca mnie się na uszy "
i różne inne dźwięki
szczególnie jak mnie co wzruszy
rzuca mnie się na uszy "
f..ckvinylpiotrek pisze:Trochę, żart, ale jakoś mega lepsze to nie jest, taki trochę lepiej skrojony pop
Jak mozna porownac Ich Troje do Led Zeppelin. Czego ty sluchasz Karela Gotta czy Alibabki? czy Trubadury a moze Polomskiego z Krawczykiem
To chyba jakas prowokacja z Twojej strony
*edt* od kiedy to Led Zeppelin gralo POP
- vinylpiotrek
Top Wszech Czasów
Alibabek rzadko, pozostali plasują się gdzieś pomiędzy LZ a Ich Troje.Darek pisze:Jak mozna porownac Ich Troje do Led Zeppelin. Czego ty sluchasz Karela Gotta czy Alibabki? czy Trubadury a moze Polomskiego z Krawczykiem
Zresztą często dzielę się moimi fascyncjami muzycznymi na tym fotum...

To mam prosbe, uszanuj ich dorobek i to co wniesli do muzyki w przeciwienstwie tych co wymienilem i co ty wymieniles i nie porownuj ich dorobku do kiczu. Jak nie patrzec plyty sprzedane w milionch na calym seiecie, sale koncertowe pelne, sluchaja ich pokolenia nie patrzac czy ktos zna jezyk czy nie, czy wie co spiewaja czy nie czego nie mozna powiedziec o tamtych wymienionychvinylpiotrek pisze:Alibabek rzadko, pozostali plasują się gdzieś pomiędzy LZ a Ich Troje.Darek pisze:Jak mozna porownac Ich Troje do Led Zeppelin. Czego ty sluchasz Karela Gotta czy Alibabki? czy Trubadury a moze Polomskiego z Krawczykiem
Zresztą często dzielę się moimi fascyncjami muzycznymi na tym fotum...
- vinylpiotrek
Top Wszech Czasów
W sprawie gustu:
Granica kiczu jest subiektywna, w moim odczuciu LZ trąca kiczem.
A akurat popularność to żaden argument.
Napewno bliżej im do ich Troje, niż do Georga Gershwina, Heitora Villa - Lobosa, Kurta Weila, czy choćby Dizzy'ego Gillespiego.
W sprawie szacunku:
Niezależnie od gustu, to trochę trudno darzyć szacunkiem, tych co nie szanują swoich mistrzów, muzyków znacznie lepszych i ich okradają.
Szanowac tych, którzy nie szanują swojej publiczności oszukując ja i okłamując.
Za to oczywiście nalezy uszanować, to że komuś moze się podobać, to co my uznajemy za kicz.

Napewno bliżej im do ich Troje, niż do Georga Gershwina, Heitora Villa - Lobosa, Kurta Weila, czy choćby Dizzy'ego Gillespiego.
W sprawie szacunku:
Niezależnie od gustu, to trochę trudno darzyć szacunkiem, tych co nie szanują swoich mistrzów, muzyków znacznie lepszych i ich okradają.
Za to oczywiście nalezy uszanować, to że komuś moze się podobać, to co my uznajemy za kicz.

Pozostawiam Cie z Ich Troje.vinylpiotrek pisze:W sprawie gustu:
W sprawie szacunku:

Troche za malo jestes obeznany w temacie LZ wiec lepiej przestan wypowiadac sie na ich temat
Moze tro troche rozjasni [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4ACqmG9dBjI[/youtube] [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QATICdf7b-0[/youtube]
Mozesz troche to wyjasnic
" Niezależnie od gustu, to trochę trudno darzyć szacunkiem, tych co nie szanują swoich mistrzów, muzyków znacznie lepszych i ich okradają.
Szanowac tych, którzy nie szanują swojej publiczności oszukując ja i okłamując. "
- vinylpiotrek
Top Wszech Czasów
Człeku, trochę słuchałem takich piosenek jak byłem mały, ale dawno z tego wyrosłem!
Miałem chyba nawet..aż wstyd się przyznać 6 płyt LZ
Nie mam nic przeciwko tzw ROCKowemu komponentowi, ale niech muzyka jeszcze COŚ oferuje, a nie ...
PS
Znam dużo lepszych gitarzystów niż szarpidrut Jimmy Page

Miałem chyba nawet..aż wstyd się przyznać 6 płyt LZ

Nie mam nic przeciwko tzw ROCKowemu komponentowi, ale niech muzyka jeszcze COŚ oferuje, a nie ...
PS
Znam dużo lepszych gitarzystów niż szarpidrut Jimmy Page