Zmiany gustów muzycznych, wraz z wiekiem.

Tematy wspólne dla wszystkich gatunków muzycznych
Slawo
Gramofon: Technics SL 1500C

Re: Zmiany gustów muzycznych, wraz z wiekiem.

Post autor: Slawo »

aldek pisze:
dzisiaj, 00:09
Co wy wiecie o Pippi...
37571932_1795991227153665_4029714522435485696_n.jpg
Zostawta te abbe, z lat 70. jest od diabła i w huk dobrego popu, odkrywanie tego to fascynująca podróż, tylko szerokim łukiem omijajcie pinki flojdy i inne tam takie. Od funku zacznijta, funk jest fun.
:hand:
Akurat Pink Floyd uważam za najlepszy zespól w Historii taki mam gust wiadomo każdy ma inny. ABBA nie nadarmo sprzedała 400 milionów płyt i sprzedaje dalej. Jackson,Madonna,George Micheal kto z popu lepszy może Taylor Swift dla dzisiejszej młodzieży ,której fenomenu nie rozumie musiał bym miec mózg 17 letniej nastolatkio poglądach feministycznych.
Technics SL 1500C, AudioTechnika VM750SH, Audikultura Iskra, Supra Phono RCA
Roksan Caspian M2, Pylon Diamond 28, Chord Clearway
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Slawo pisze:
dzisiaj, 10:02
której fenomenu nie rozumie musiał bym miec mózg 17 letniej nastolatkio poglądach feministycznych.
Taylor ma 35 lat i wg badań jej publika składa się mniej więcej po równo z kobiet i facetów.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
Bacek
Gramofon: Kenwood L-07D

Post autor: Bacek »

Ale po co rozkminiać powody istnienia tych fenomenów. Jest różnorodność i dobrze, każdy znajdzie coś dla siebie. Jak by nie było to było by kiepsko. Miałem kiedyś tego przedsmak w praktyce.
Dostaliśmy kiedyś zaproszenie na dużą imprezę rodzinną. Iloś lecie ślubu, iloś lecie + jakaś inna okazja. W zasadzie zorganizowane jak małe wesele. Tak z 50 osób, stoły, dużo jedenia i parkiet. Z parkietem był ten problem że obsługiwać go człowiek orkiestra. Gość w już zaawansowanym wieku z keybordem i własnym wokalem. Muzycznie przekrój przez różne epoki, tak 50-95. Problem był tylko taki że to co robił z keybordem nie pozwalało na identyfikację utworu. W każdym rytm był podobny i melodia też, taka bliżej niezidentyfikowana. Co aktualnie jest na tapecie dało się poznać tylko po słowach i po niczym innym.
Klipsch LaScala i analogowo cyfrowa herezja.
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Post autor: darkman »

Slawo pisze:
dzisiaj, 09:55
Pończochy a dzisiaj też chyba noszą starsze panie ;) .
Tak. Zapewne ortopedyczne i tzw barchanowe majty do kompletu, ale ja nie o tym.To inna bajka.
Laska może być do kokietowania i pobudzania wyobraźni ale też i do podpierania. Piłka zaś np do kopania lub do metalu.
Ja o rękawiczkach Rity Hayworth, a Ty .. no właśnie o czym? Starsze Panie, a od kogo starsze, że tak zapytam. Ponownie, bo nie odpowiedziałeś na moje pytanie czy myślisz, że się nie zestarzejesz? I słusznie. Było retoryczne. BTW sądząc z tekstu na młodziaka nie wyglądasz.
Wiek ma drugorzędne znaczenie. Ważne jak go czujesz.
Dobrej zabawy zatem, bo ja już kończę występy w tym fragmencie wątku o wokalistce Abby i jej najładniejszości kwalifikowanej.
ODPOWIEDZ