Bass reflex wentylowany z tyłu, powinieneś zapewnić wolną przestrzeń za kolumną, nie powinno się ich raczej stawiać na jakimś ciasnym regale. No i te zdjęcia na zewnątrz, przy zawilgoconych ścianach, postawione bezpośrednio na kostce, mnie od razu się kojarzy że trzymane gdzieś w wilgotnym garażu. Oczywiście nie musi tak być, ale ja bym głośniki trzymał w domu i w domu bym je fotografował do sprzedaży.
Magnatami i tymi tosterami (z linku) także, Wega V 120 jak dobrze patrzę ma 30W dla 8 om więc potrzebna jest min. 92dB skuteczność dla pomieszczenia 40m2 licząc na lekki zapas w postaci tłumienności w przypadku nagromadzenia różnorakich gratów etc w pomieszczeniu
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Dowiedz się ile w końcu mają, bo widzę sam nie wiesz, producent podaje przeważnie skuteczność dla tweetera, a jaka jest skuteczność dla głośnika niskotonowego w tych Magnatach? Kupisz i zacznie się kolejne narzekanie że brakuje basu..
Dla przykładu Dynaco A-35 niskotonowy Seas Alnico 25TV-EW ma ok. 90dB, wysokotonowy tweeter Seas Alnico H087 92dB, ogarnie 20m2 przy 25-50W, nominalnie dobrze mieć te 60W dla wspomnianej kubatury. Mnie nie interesuje gdzie będziesz słuchał na metrze, trzech metrach czy na suficie, podałeś kubaturę to masz odpowiedź
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo