Zakup I wkładki MC
-
32lysy
- Gramofon: Q202, Victor QLA7
Re: Zakup I wkładki MC
Masz dosć lekkie ramię. Wiadomo że gust jak jak d...a i kazdy ma swój, ale ja subiektywnie jestem zachwycony graniem serii 3XX od Denona. Za tysiaka można na 303 polować. Warunek to lekki koszyk i dobry preamp bo sygnał wyjściowy niski. Mam 8 czy 9 wkładek ale Denony uwielbiam za ich sposób prezentowania dzwięku, subtelnosć przekazu oraz precyzję. Dla mnie subiektywnie to top wkładki i mój referencyjny dźwięk
-
everlastian
Dziękuję sprawdzę jak wygląda temat Denona.
Toshiba SR-Q660 + AT WM95ML - Black Cube Statement - Klipsch The Fives
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Osobiście DL303 "za tysiaka" bym się trochę bał. Za tyle się kupuje używane 301.
Na olx jedna leży, swoją drogą od wczoraj cena spadła z 1000 na 950 (przypadek?
), ale po zdjęciach mam podejrzenia czy nie była czasem robiona już, choć opis o tym nie wspomina.
Niemniej nadal jestem zdania że AT-31E by tobie przypasiła.
Brzmienie pod oczekiwania, do ramienia pasuje, łatwa do wysterowania.
Denon DL-103 raczej nie jest dla Ciebie, a o nowej serii MC X Ortofona jeszcze w sumie mało wiadomo.
Obydwie opcje są mocno budżetowe tak czy siak, a ty i tak będziesz musiał się na nie żyłować i zaciągać kredyt.
Na olx jedna leży, swoją drogą od wczoraj cena spadła z 1000 na 950 (przypadek?
Denon DL-103 raczej nie jest dla Ciebie, a o nowej serii MC X Ortofona jeszcze w sumie mało wiadomo.
Obydwie opcje są mocno budżetowe tak czy siak, a ty i tak będziesz musiał się na nie żyłować i zaciągać kredyt.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
32lysy
- Gramofon: Q202, Victor QLA7
Wojtku. Oczywiscie jak z kazdym zakupem. Ja na forum kupiłem 301 w świetnym stanie za 700, trafiały się i tańsze tutaj u nas. Dlatego napisałem ze trzeba by upolować, a nie brać pierwszej lepszej z portalu aukcyjnego. Te denki sa nawet w japonii droższe. Ja pierwszą 303 kupiłem kilka lat temu za 700 i chroniłem jak ,, konstytucji ,, Niedawno nabyłem drugą sztukę w ,,piniondzach,, o których tutaj mowa. Da się choc to nie jest zakup od ręki. Nawet powiem więcej. DL 304 na ori igle, z padniętym zawieszeniem, i naprawą tego defektu u Tomka wyszła mnie plus minus tysiąc. Nie wiem jak z AT 31 ale mam AT 33ML tyle że z shibatą od Tomka i powiem że w porównaniu z OC9 III ta sama dobra szkoła i klasa grania, więc jesli AT31 będzie porównywalna to śmiało mogę polecićWojtek pisze: ↑wczoraj, 12:12Osobiście DL303 "za tysiaka" bym się trochę bał. Za tyle się kupuje używane 301.
Na olx jedna leży, swoją drogą od wczoraj cena spadła z 1000 na 950 (przypadek?), ale po zdjęciach mam podejrzenia czy nie była czasem robiona już, choć opis o tym nie wspomina.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
No no, dzięki za dopowiedzenie bo to ważne kwestie.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
everlastian
Tak z ciekawości by wiedzieć wiecej, dlaczego?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Nie do Toshiby, mimo wszystko sferyk, nie coś co bym przyporządkował do hasła "selektywne", choć oczywiście potrafi być nieco detaliczna z tytułu tego że to jednak jest MC LO.
Spróbuję ując to inaczej - da się być wkładką detaliczną, ale nie rozdzielczą
Jazz OK (jeszcze zależy jaki, old school bop?), ale do klasycznej są lepsze opcje, także wśród MM.
Spróbuję ując to inaczej - da się być wkładką detaliczną, ale nie rozdzielczą
Jazz OK (jeszcze zależy jaki, old school bop?), ale do klasycznej są lepsze opcje, także wśród MM.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
everlastian
No tak, skupiłem się na wkładce nie pomyślałem o igle (błąd).
Przy czym jazz (bardziej cool niż bop) i klasyka to tylko część, rock i hip hop prawie równie często.
Przy czym jazz (bardziej cool niż bop) i klasyka to tylko część, rock i hip hop prawie równie często.