Wzmacniacz do 1000 zł

Tematy związane z zakupem wszelkich przedwzmacniaczy i wzmacniaczy
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Wzmacniacz do 1000 zł

Post autor: Wojtek »

Nie, po prostu na żywo nie spotkałem jeszcze dobrze brzmiącego Denona poza dość rzadkimi modelami z lat '70tych, obojętnie czy chodziło o modele niższe, średnie czy wyższe :)
Oczywiście jest to tylko subiektywna sprawa ;)
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
kielek

Wzmacniacz do 1000 zł

Post autor: kielek »

Ho,ho...widzę małe zmiany u Admina. Poleca Quad'y i Cyrusa :) Brawo! Tak trzymać ;)
mateusz7794marklow

Wzmacniacz do 1000 zł

Post autor: mateusz7794marklow »

Piękne są Soniaki i TA-F6B i TA-3650 oraz Sansui. A który pod względem brzmienia i jakości możecie polecić. Luxman też ładny, ale z tego co właśnie czytałem to L-430 lepszy.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Wzmacniacz do 1000 zł

mateusz7794marklow pisze:A który pod względem brzmienia i jakości możecie polecić.
To brzmi tak jakbym z jakiegoś powodu polecał Tobie jakościowe razem z gównianymi. Widzisz w tym sens? Bo ja nie.
mateusz7794marklow pisze:Luxman też ładny, ale z tego co właśnie czytałem to L-430 lepszy.
Umówmy się że nie na tyle lepszy by dopłacać blisko 50% ceny :)

Jeśli ma być design z 80's to wybieraj między Sony ES (730 to wyższy model względem 555), Sansui, Luxmanem albo Yamahą.

Jeśli 70's to pozostałe Sony i Onkyo, z Onkyo A-10 raczej na czele.

Quad i Cyrus to tak jakby sprzęty oddzielnej kategorii i mimo że najmniej urodziwe to chyba najciekawsze technicznie na tej liście.
Wsparcie finansowe forum
mateusz7794marklow

Wzmacniacz do 1000 zł

Jeśli chodzi o design to Sony TA-F6B bije wszystkie. Natomiast moim głównym założeniem było to, żeby iść do góry jakościowo ze sprzętem także jak mają się te sprzęty z tej listy do Marantza PM6004 i jak każdy do siebie niezależnie od designu?
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Wzmacniacz do 1000 zł

To bierz Sony TA-F6B :)
mateusz7794marklow pisze:Natomiast moim głównym założeniem było to, żeby iść do góry jakościowo ze sprzętem także jak mają się te sprzęty z tej listy do Marantza PM6004
I słusznie, tyle że w tym wypadku sprawa jest dość prosta. Technicznie każdy z nich bije Marantza na łopatki, w mojej opinii.
mateusz7794marklow pisze:i jak każdy do siebie niezależnie od designu?
Z tym już jest trudniej, bo są to reprezentanci różnych szkół.
Wsparcie finansowe forum
mateusz7794marklow

Wzmacniacz do 1000 zł

A jak to będzie z podpasowaniem w moje kolumny czyli Monitor Audio Bx5 oraz gramofon Technics sl-1710 na wkładce goldring 2100. Natomiast, nie wiem czy mówiłem o muzyce jaką słucham - tak więc słucham wszelkiego rodzaju rocka, ale raczej starej szkoły tego klasycznego m.in.: Pink Floyd, The Beatles, Led Zeppelin Deep Purple a także rock progresywny typu: King Crimson, Yes czy Genesis
kielek

Wzmacniacz do 1000 zł

Wojtek pisze:Quad i Cyrus to tak jakby sprzęty oddzielnej kategorii i mimo że najmniej urodziwe to chyba najciekawsze technicznie na tej liście.
I nie tylko technicznie ;)
Szkoda tylko,że ludzie patrzą głównie na ''dizajn'' ciągle taplając się w Yamahach,Luxmanach,Onkyo itd.
mateusz7794marklow

Wzmacniacz do 1000 zł

Przeważnie nie patrzę na wygląd urządzenia, a na pewno nie jest to priorytet. Jednak od dawna sobie obiecywałem jakiś wzmacniacz vintage z pięknym klasycznym designem, który równiesz pobije obecnego Marantza. Więc może takie wynalazki jak Cyrus w przyszłości jak się dozbiera trochę kasy i będą też lepsze kolumny. Zapomniałem też dodać, że nie mam na razie osobnego przedwzmacniacza gramofonowego, więc fajnie jakby wzmacniacz albo amplituner miał takowy na dobrym poziomie, wtedy nie musiał bym szukać osobnego.
Awatar użytkownika
Cracker

Re: Wzmacniacz do 1000 zł

Post autor: Cracker »

kielek pisze:
Wojtek pisze:Quad i Cyrus to tak jakby sprzęty oddzielnej kategorii i mimo że najmniej urodziwe to chyba najciekawsze technicznie na tej liście.
I nie tylko technicznie ;)
Szkoda tylko,że ludzie patrzą głównie na ''dizajn'' ciągle taplając się w Yamahach,Luxmanach,Onkyo itd.
Szkoda że Cyrus wypuszcza tak paskudnie wyglądające produkty, jakby ich było niestać na ładniejsze obudowy.
Just take those old records off the shelf
I'll sit and listen to 'em by myself
Today's music ain't got the same soul
I like that old time rock and roll
kielek

Wzmacniacz do 1000 zł

Cracker pisze: Szkoda że Cyrus wypuszcza tak paskudnie wyglądające produkty, jakby ich było niestać na ładniejsze obudowy.
no,szkoda...a przecież mogli wsadzić flaki do standardowego japońca i byłby śliczny.
ISOPHON

Wzmacniacz do 1000 zł

Post autor: ISOPHON »

Eee no to właśnie Cyrus i Quad ma dobre wzornictwo przemysłowe.Japończyki to standard i sztampa.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Wzmacniacz do 1000 zł

mateusz7794marklow pisze:Zapomniałem też dodać, że nie mam na razie osobnego przedwzmacniacza gramofonowego, więc fajnie jakby wzmacniacz albo amplituner miał takowy na dobrym poziomie, wtedy nie musiał bym szukać osobnego.
Wszystkie z podanych mają wbudowany preamp gramofonowy.
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
Cracker

Re: Wzmacniacz do 1000 zł

Post autor: Cracker »

kielek pisze:
Cracker pisze: Szkoda że Cyrus wypuszcza tak paskudnie wyglądające produkty, jakby ich było niestać na ładniejsze obudowy.
no,szkoda...a przecież mogli wsadzić flaki do standardowego japońca i byłby śliczny.
W cokolwiek innego niż pudełko po trampkach by to włożyli i wyglądałoby lepiej. :D
Just take those old records off the shelf
I'll sit and listen to 'em by myself
Today's music ain't got the same soul
I like that old time rock and roll
ODPOWIEDZ