Diatone ds77 hr pomoc w dobraniu wzmacniacza

Tematy związane z zakupem wszelkich przedwzmacniaczy i wzmacniaczy
ODPOWIEDZ
ebola1972
Gramofon: Sony PS-X50

Re: Diatone ds77 hr pomoc w dobraniu wzmacniacza

Post autor: ebola1972 »

To się naprawi. Rogi kolumn nie były wzmocnione? W co oni to wogóle pakują.
Sony PS-X50 + MaCaBRiaa
lampa EL34 by Misse
WiiM Amp Ultra + S.M.S.L PL200
Kolumny DIY powered AudioTechnology & Morel
Hifiman edition xv
Awatar użytkownika
Zaurid
Gramofon: Victor QL A95

Post autor: Zaurid »

ebola1972 pisze:
wczoraj, 14:57
To się naprawi. Rogi kolumn nie były wzmocnione? W co oni to wogóle pakują.
Były zapakowane w folie bąbelkową jak na zdjęciu. Żadnego wzmocnienia narożników. Od spodu czyli tyłu kolumn była pianka poliuretanowa i to jest ok, ale od góry czyli od frontu głośników tylko saszetki z kawałkami styropianowych chmurek. :violin:
Jak dla mnie trochę słabo :oops:
Załączniki
IMG-20260214-WA0001.jpg
Victor QL-A95>iFi Audio iPhono 3->AT-33PTG II->JVC Victor MC100IIEB, SHURE ULTRA 500, SHURE V15 type lll, SHURE V15 type IV, Victor X1 II,JVC Z1EB....
ebola1972
Gramofon: Sony PS-X50

Post autor: ebola1972 »

Do mnie kiedyś przyszło lustro. Zapakowane w jedną warstwę folii bąbelkowej. Już na poczcie było sprawdzone, że potłuczone w drobny mak. Sprzedająca, że to wina poczty. Poczta, że wina sprzedającej i pakowania. Sprzedajaca nie chce oddać pieniędzy bo wina poczty. Dałem negatywa i machnąłem ręką bo dla 100zł szkoda zdrowia się kłócić. Tutaj wina po stronie pakowacza.
Sony PS-X50 + MaCaBRiaa
lampa EL34 by Misse
WiiM Amp Ultra + S.M.S.L PL200
Kolumny DIY powered AudioTechnology & Morel
Hifiman edition xv
Awatar użytkownika
Bacek
Gramofon: Kenwood L-07D

Post autor: Bacek »

Tak czy siak przy tym rozmiarze i pakowaniu to uszkodzenia mogły być dużo większe.
Jak ze stanów mówiłem Klipsch Forte to przyszły w podwójnych kartonach i w każdym dodatkowo sporo styropianu. Zewnętrzne kartony były solidnie stargane.
Klipsch LaScala i analogowo cyfrowa herezja.
Awatar użytkownika
Zaurid

Bacek pisze:
wczoraj, 19:10
Tak czy siak przy tym rozmiarze i pakowaniu to uszkodzenia mogły być dużo większe.
Jak ze stanów mówiłem Klipsch Forte to przyszły w podwójnych kartonach i w każdym dodatkowo sporo styropianu. Zewnętrzne kartony były solidnie stargane.
A tutaj kartony nienaruszone ale w środku wszystko latało :D
Victor QL-A95>iFi Audio iPhono 3->AT-33PTG II->JVC Victor MC100IIEB, SHURE ULTRA 500, SHURE V15 type lll, SHURE V15 type IV, Victor X1 II,JVC Z1EB....
Awatar użytkownika
Bacek
Gramofon: Kenwood L-07D

Post autor: Bacek »

No tak, tylko jak Twoje kartony wyglądały by jak moje to z tego co w środku to co najwyżej podpałkę mógł byś zrobić.
Klipsch LaScala i analogowo cyfrowa herezja.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Zapytam wprost: tanio było?

Bo jak nie sprzedawał to sklep co się zajmuje audio i wie jak pakować to jest to dość typowa historia, coś jak kupowanie gramofonów od ludzi co nie mieli do czynienia ze sprzętem, czyli brak elementarnej wiedzy jak to zabezpieczać do wysyłki.

Pośrednik również nie musi specjalizować się w takich rzeczach, stąd dla nich "ekstra pakowanie" to właśnie po prostu dodatkowa warstwa folii bąbelkowej i ew. styropian, obojętnie czy mówimy o kolumnach, lustrze, gramofonie czy długopisie.

To nie jest usługa indywidualnie wyceniana tylko za stałą, niewysoką opłatą (niezależnie od gabarytów paczki), konkretnie 1500 jenów jeśli dobrze pamiętam.

Z tej perspektywy - próbowanie wydębić coś przez PayPal to jednak trochę przegięcie bym powiedział, z całym szacunkiem.
Zwykle od tego jest ubezpieczenie przesyłki.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
Zaurid

Wojtek pisze:
dzisiaj, 00:07
Zapytam wprost: tanio było?

Bo jak nie sprzedawał to sklep co się zajmuje audio i wie jak pakować to jest to dość typowa historia, coś jak kupowanie gramofonów od ludzi co nie mieli do czynienia ze sprzętem, czyli brak elementarnej wiedzy jak to zabezpieczać do wysyłki.

Pośrednik również nie musi specjalizować się w takich rzeczach, stąd dla nich "ekstra pakowanie" to właśnie po prostu dodatkowa warstwa folii bąbelkowej i ew. styropian, obojętnie czy mówimy o kolumnach, lustrze, gramofonie czy długopisie.

To nie jest usługa indywidualnie wyceniana tylko za stałą, niewysoką opłatą (niezależnie od gabarytów paczki), konkretnie 1500 jenów jeśli dobrze pamiętam.

Z tej perspektywy - próbowanie wydębić coś przez PayPal to jednak trochę przegięcie bym powiedział, z całym szacunkiem.
Zwykle od tego jest ubezpieczenie przesyłki.
Wyszedłem z założenia że nieprofesjonalne pakowanie jest powodem uszkodzeń. I mam nadzieję że paypal weźmie to pod uwagę. Jeśli nie to przesyłki międzynarodowe dhl są również ubezpieczone do około 500$, więc czekam na paypal a jeśli to nie pomoże to będę szedł w kierunku dhl :D
Awatar użytkownika
Zaurid

Przesyłka kosztowała 2 x 1500 pln :whistle:
A przesyłka I tak była przepakowana przez buyee żeby ją dostosować do wymogów transportu międzynarodowego. :x
ODPOWIEDZ