Sony PS-LX250H
- AndrewMD
Sony PS-LX250H
Witam, od niedawna zainteresowałem się winylami. Po przeszukaniu wielu stron postanowiłem zakupić pierwszy gramofon. Mój wybór padł na Sony ps-lx250h, ale zanim podejmę ostateczną decyzję chciałbym spytać Was co sądzicie o tym modelu. Chcę go zakupić w okolicach 180 PLN. Bardzo ważne jest dla mnie, że ma już wbudowany przedwzmacniacz. Chcę go podłączyć go do miniwieży sony. Nie wiem tylko jak z wkładką i igłą. Zdążyłem się zorientować, że wkładka jest MM. Koszt igły w sieci to ok 30/50 PLN. Czy taki wybór byłby dobry na pierwszy gramofon? Być może ktoś używa już takiego modelu i ma jakieś porównanie. Część informacji zasięgnąłem z tej strony http://best-turntables.com/sony-ps-lx25 ... le-review/ oraz takie porównanie http://best-turntables.com/best-turntable-under-100/. Bardzo bym prosił o jakieś informacje odnośnie do gramofonu lub przynajmniej nakierowanie na jakiś inny model w podobnej cenie.
- Tyrystor
- Gramofon: SL-1410mk2
Sony PS-LX250H
Szczerze mówiąc, ten model to plastikowy szajs. Śmiesznie lekki (2.7 kg), pozbawiony regulacji czegokolwiek, SNR (stosunek szumu do sygnału) 50dB, czyli kiepsko
Nie piszę tego ze złośliwości, po prostu uważam, że nie warto tego sprzętu kupować i nie sądzę, by można było przy nim poczuć tzw. magię winylu.

Nie piszę tego ze złośliwości, po prostu uważam, że nie warto tego sprzętu kupować i nie sądzę, by można było przy nim poczuć tzw. magię winylu.

Zestaw L1: Technics SL-1410mk2 + Shure M95HE + Denon PMA-777 + Telefunken TLX
Zestaw L2: Aiwa AD-F810 + Nakamichi OMS-2E + JVC AX-555 + Canton GLE40
Zestaw L2: Aiwa AD-F810 + Nakamichi OMS-2E + JVC AX-555 + Canton GLE40
-
Sony PS-LX250H
Wbudowany przedwzmacniacz jest może jakimś plusem przy podłączeniu gramofonu do mini wieży,ale jakbyś chciał dalej brnąć w winyle to odradzam(sam popełniłem ten błąd),bo te wbudowane pre są po prostu słabe.AndrewMD pisze: Bardzo ważne jest dla mnie, że ma już wbudowany przedwzmacniacz
- Winters
Re: Sony PS-LX250H
Nie. Jest niestety dokładnie tak jak napisali koledzy - ten gramofon to tragedia.AndrewMD pisze:Czy taki wybór byłby dobry na pierwszy gramofon?
DIOMEDES KATO
- AndrewMD
Re: Sony PS-LX250H
Ok, jeżeli nie taki to jaki model w tej cenie. Zakup dodatkowo przedwzmacniacza musiałby się wiązać z dodatkowymi kosztami. W obecnym czasie chcę kupić coś na próbę. Dopiero później planuje zakup czegoś co już będę potrafił sprecyzować. A czy jest ktoś na forum kto taki gramofon używa ? Widziałem gdzieś inny model Sony ps-j20. Teraz mam już dość duże zamieszanie w głowie.
-
Sony PS-LX250H
Uparłeś się na te "badziewia" z marketów.
W granicach 200-300 zł kupisz przyzwoitą używkę(i też może Sony) a za 80 zł taki przedwzmacniacz,który Cię nie zrazi od razu do winyli.
Zrozum,że te pieniądze wydane na "próbę" w takie gramofony to praktycznie kasa wyrzucona w błoto.

W granicach 200-300 zł kupisz przyzwoitą używkę(i też może Sony) a za 80 zł taki przedwzmacniacz,który Cię nie zrazi od razu do winyli.
Zrozum,że te pieniądze wydane na "próbę" w takie gramofony to praktycznie kasa wyrzucona w błoto.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Sony PS-LX250H
Skoro chcesz zacząć i "na próbę" z winylem nie chcesz za dużo wydawać to zasięgnij porady chociażby tutaj: http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=46&t=227
Jakoś się to potoczy. Do 200 złotych na szczęście da się kupić dość dobry używany gramofon na początek przygody.
Jakoś się to potoczy. Do 200 złotych na szczęście da się kupić dość dobry używany gramofon na początek przygody.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum