Oczywiście możemy pominąć wynalazki jakie dziś można spotkać w supermarkecie za 100 czy 200zł z plastikowym ramieniem

Do zestawu dorzuciłbym jeszcze produkty firmy LINN według mnie klasa sama dla siebie czy tez AUDIOMECA /Audiomeca Romance i Romeo - super produkt /Wojtek pisze:
Tak więc o ile ktoś zna się już dość "na rzeczy" i stać go na wydatek to niech inwestuje w high-end'owe produkty Rega, Pro-Ject czy Thorens (co nie znaczy że są to jedyne "słuszne" marki).
Już nie wspominając o zapotrzebowaniu miejsca na gromadzony sprzętempe pisze:Idealne rozwiazanie to kilka gramofonów z określonymi wkladkami do określonego typu muzyki choć czasem kłopotliwe jest przełaczanie kabli.
Dlatego ja zawsze polecam kupować u sprzedawców zajmujących się sprzedażą sprzętu audio. Swój pierwszy gramofon kupiłem na allegro od takiego sprzedawcy. Mimo że gramofon przejechał pół Polski (z Wrocławia bodajże) nic mu się nie stało, a to za sprawą profesjonalnego zapakowania i zabezpieczenia go.ese123 pisze: trzeba uwazac na opisy, potem na wysylke (bo fantazja sprzedajacych i kurierow pocztowych nie zna granic). najlpeiej zadzwonic wypytac o wszystkie detale , gwarancje rozruchowa i szukac sprzetu s swojej okolicy aby oderbrac osobiscie
znam kilka takich osób i własnie polskie rzeczy całkiem niezle sie do tego nadająWojtek pisze:, no chyba że ktoś w Polsce robi sobie DIY gramofon i szuka czegoś bardzo budżetowego pod "bazę".
Wręcz przeciwnie. Jeśli dobrze kupiliśmy to możemy nawet wyjść ze sprzedaży bez strat albo i z zyskiem (szczególnie jeśli minęło trochę czasu)v_tex pisze:nie będzie aż tak znaczącej straty na wartości, jak w przypadku sprzętu nowego.