Dzień Dobry,
Od dłuższego czasu pragnę stać się posiadaczem gramofonu po to, aby wieczorami (jak dzieci pójdą spać ) odtworzyć winyle.
Zwracam się do was z serdeczną prośbą o pomoc w doradzeniu / wyboru sprzętu. Chcę zacząć od gramofonu, a potem dokupić resztę ( przedwmacniacz , wzmacniacz, kolumy). Na wszystko mam przeznaczone 1000 pln. Chcę skompletować zestaw na "start" dla kompletnego amatora jak ja.
Na dobry początek szukam czegoś w okolicy Łodzi z odbiorem osobistym.
Poz. 1 W tych pieniądzach można dużo lepiej.
Poz. 2 Nie te pieniądze.
Poz. 3 Omijaj.
Poz. 4 Raczej nie na początek przygody.
Poz. 5 Patrz poz.4
Poz. 6 To chyba najlepszy wybór w tym zestawieniu pod warunkiem że wymienisz od razu wkładkę.
Poz. 7 Patrz poz. 4
Poz. 8 Przy poz. 6 to raczej słabo.
Poz. 9 Kiepski stan sprzętu (znaczy wizualnie) nie warty tych pieniędzy.
Polecam coś z giełdy forumowej. Np to viewtopic.php?f=59&t=13557
Pozdrawiam. Marek.
Sony/Denon/ADC/Ortofon/Micro Seiki PreamPD Entre Cayin A-88T MC Systems M3
AT15Sa AT150MLX Denon DL-103D Elac ESG796 Empire4000 Goldbug Medusa HanaSH Nakamichi MC1000
Ortofon Cadenza Black, Rohmann, SPU E GM Gold Pickering XSV3000 Sony XL-45 XL-55
Drodzy, Serdecznie dziękuję za szybką odp. Już napisałem do trafalgar. viewtopic.php?f=59&t=13557
Jeśli wydam 500 pln na gramofon mam nadzieję, że pozostałe 500 pln wystarczy mi na resztę sprzętu.
Drodzy, Serdecznie dziękuję za szybką odp. Już napisałem do trafalgar. viewtopic.php?f=59&t=13557
Jeśli wydam 500 pln na gramofon mam nadzieję, że pozostałe 500 pln wystarczy mi na resztę sprzętu.
To na pewno dobry wybór w tej kwocie i jeszcze od sprawdzonego sprzedawcy z forum. Co do reszty sprzętu to raczej powinieneś dać radę. Z uwagi że budżet ograniczony radził bym zakup wzmacniacza z epoki z sekcją phono (w ten sposób zaoszczędzisz na przedwzmacniaczu).
Luxman L230/Rotel RA820Bx3/Wega P120SH/Pickering V15/Stanton 680/Shure m75/Dual CD 1065/HK 27
Philips LFD 3428/Somic V2/AKG 240 Studio/Beyerdynamic DT 770/990 Pro
A ja mam takie pytanie czy ta oferta godna rozważenia zakupu : https://www.ibood.com/electronics-pl/pl/
Obecnie posiadam DUAL 250 DT z Lidla i ponoć nie wytrzymuje czasowo z utrzymywaniem obrotów. To zamiana na tego AT będzie dobra ?
Mój skromny zestaw początkującego to VINCENT SV-227MK / TEUFEL CONNECTOR / HK DVD 22 , SCHIIT MANI , SONY PS-X4 + XL25 / Ortofon 2M RED , ARCUS TL 160 + DiY 2 way w strzępach