Był jeden użytkownik - pamiętam, że miał nick inspirowany symbolem układu scalonego - który konsekwentnie do wszystkich pisał na Pan i irytował się gdy ktoś mu na to zwracał uwagę
Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
Jest: Technics SL-1610 MKII
Chodzi o to ze ten model duala w orginale był wyposażony właśnie w shure V15
Jako ciekawostkę mogę napisać ze przykładowo telefunken s600 z ramieniem as212 także oryginalnie był sprzedawany z V15
A model s500 z identycznym ramieniem szedł właśnie z shure m91
Generalnie m91 to całkiem fajna wkładka do której idzie dobre igły dokupić.
mój pierwszy post na waszym forum więc proszę o wyrozumiałość Ostatnio u teściów natknąłem się na stary gramofon (Bambino – tak, wiem szlifierka) + kilka starych płyt. W domu rodzinnym Unitra Fonica WG701 mono (dawno nie odpalana) + 20 płyt.
W tym momencie poszukuje swojego pierwszego gramofonu – 1000zl +/- 200zł. Pierwszy sprzęt i chciałbym być zadowolony. Okolice mazowieckie/śląsk wchodzi w grę. Znalazłem coś takiego - pytanie czy warto?
Hitachi HT 350 jest OK, tylko ta igła to chyba nie do końca pasuje do body wkładki
Technics 1510 też OK.
Telefunken S600 również w porządku gdyby nie brak zawiasów.
Oczywiście ceny trzeba by bylo trochę stargować, ale gramofony same w sobie te trzy powyżej sa do rozważenia.
Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
Jest: Technics SL-1610 MKII
Połowa z tej listy strasznie przewartościowana
Oferta przedostatnia najlepsza, w tej cenie warto bo to świetny gramofon. Po zdjęciach raczej w świetnym stanie (albo mocno pucowany bo to handlarz) tylko wkładka słabiutka ale na początek pewnie da radę.
Sony/Denon/ADC/Ortofon/Micro Seiki PreamPD Entre Cayin A-88T MC Systems M3
AT15Sa AT150MLX Denon DL-103D Elac ESG796 Empire4000 Goldbug Medusa HanaSH Nakamichi MC1000
Ortofon Cadenza Black, Rohmann, SPU E GM Gold Pickering XSV3000 Sony XL-45 XL-55
Dorobiłem się pierwszej płyty to i gramofon trzeba nabyć
Przeglądając ogłoszenia byłem skłonny zakupić jakiegoś Project, ale trafiłem na to forum i mi przeszło. Znalazłem kilka sprzętów które wpadły mi w oko i proszę o ocenę czy warto.
Zobacz ofertę: GRAMOFON DUAL CS 505-4 AUDIOPHILE CONCEPT https://allegro.pl/oferta/gramofon-dual ... e=facebook
Takie coś pod domem mi się pojawiło https://www.olx.pl/oferta/gramofon-dual ... I03wP.html
Warto się zainteresować czy duża przepaść jest do 505-4
Niby uciekają koszty przesyłki i możliwości uszkodzenia i według opisu przeserwisowany.
NAD C715, Daual 505-2, Cambridge Audio CP1, Monitor Audio BX2