Obywatel, proponujesz zakup nowego gramofonu za 500 zł? Daj spokój. Olenka tylko używany od sprawdzonego sprzedawcy.Obywatel pisze:odznacz "używane" i szukaj.
Tu świeży temat:
http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=59&t=7393
Popytaj też esdarka.
Obywatel, proponujesz zakup nowego gramofonu za 500 zł? Daj spokój. Olenka tylko używany od sprawdzonego sprzedawcy.Obywatel pisze:odznacz "używane" i szukaj.
Ja nie widzę przeszkód. Jest już jeden o niepolecanych sprzedawcach płytObywatel pisze:A tak przy okazji, to czy można by założyć na forum temat
Dziwne, że uznana kiedyś firma pozwala na umieszczanie swojego logo na takim sprzęcie. Ten gramofon to kolejny plastik fantastik z Chin. Przy wadze 2,5 kg nic innego tam być nie może. Lekki plastikowy talerz w połączeniu z paskowym napędem oznacza duże problemy z utrzymaniem stałych obrotów. Na zdjęciu nie widać dokładnie, ale wygląda na to że ramię jest bardzo prymitywne bez możliwości regulacji choćby nacisku. Załączona wkładka to także absolutne minimum.Olenka pisze:a co jest złego w takim sprzęcie?
Jasne. Wkładka z igłą najbardziej odpowiadają za dźwięk w gramofonieOlenka pisze:Lepsza wkładka odpowiada za lepszą jakość dźwięku, czy to jest dla laika słyszalne?
Tak. Nie twierdzę, że ta fabryczna wkładka jest straszna czy coś. Na początek wystarczy. Nową igłę tez można do nie jeszcze nabyćOlenka pisze:a da się wymienić w tym Akai wkładkę na lepszą?
Ja ze swojego dotychczasowego doświadczenia (niedużego, więc proszę brać na to poprawkę), jeżeli chodzi o używany sprzęt "pro" szukałbym czegoś:Olenka pisze:a możecie mi podpowiedzieć, które używane gramofony za taką cenę będą się nadawały...chodzi mi o firmę, model? mam tego szukać na allegro? na co mam zwracać uwagę(...)
A w zasadzie zaznacza używane.Obywatel pisze:odznacz "używane"
Żaden gramofon nie wymaga do obsługi specjalistycznej wiedzy. Jeśli Twój mąż nie ma dwóch lewych rąk i potrafi np. gniazdko wymienić, zlew przepchać, to z gramofonem też sobie poradzi.Olenka pisze:coś co do obsługi wymaga wiedzy specjalistycznej...