Gramofon do 2000 zł

Tematy związane z zakupami gramofonowymi
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Re: Gramofon do 2000 zł

Post autor: Wojtek »

Litości... Wyślij do esdarka. Skoro można mu zaufać z nowym gramofonem to stary chyba też ogarnie? :D
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
DrizztSiedlce

Post autor: DrizztSiedlce »

E tam ;) szukam serwisu blisko żeby podjechać :p a i wysłać nie lubię takich rzeczy :p
Awatar użytkownika
pawelgrab

Post autor: pawelgrab »

Fajnie się czyta, wybór też szanuję oczywiście :D ale koniec końców:

DrizztSiedlce pisze:
06 maja 2026, 14:48
Wpadła mi dodatkowa kasa :p i dołożyłem i zamawiałem mikro seiki, jest taki pan co robi na zamówienie ;)
DrizztSiedlce pisze:
06 maja 2026, 16:33
W sumie to nie tajemnica ale nie chcę wchodzić już w dyskurs bo podjąłem decyzję. Esdarek ;)
jeżeli dobrze zrozumiałem to kolega kupuje gramofon micro seiki (bd modelu i ceny) powyżej kwoty 2 koła pieniędzy polskich, więc jeżeli to nie tajemnica można wiedzieć jaki to model i za jaką dokładnie kwotę został nabyty - ciekawość zżera nic poza tym,

a jeżeli to np. coś w stylu Micro Seiki DQ-44 (czyli tzw. DDQ-3 by esdarek) ;) to odpowiem, że jeżeli to faktycznie jest Metz TX 4963 (klon micro seiki, było wielokrotnie o tym na Forum) to przedział cenowy za super egzemplarz to rząd 1 koła pieniędzy i tak dla przykładu pierwsza wyświetlona oferta z oliksa oczywiście w idealnym stanie wizualnym i technicznym a co najważniejsze w oryginale - to kwota 900 do negocjacji :lol: :
https://www.olx.pl/d/oferta/gramofon-fi ... %7Corganic
luxman pd282 , schiit mani , kenwood ka-405 , kt-413 , kx-550 , harman kardon cd hd3700 , onkyo sc-60 mk II
DrizztSiedlce

Dobra , dobra je będę miał taki jak nowiuski stuningowany jeszcze zobaczycie ;) podeślę później fotę i nie gadam z wami narazie na ten temat :p
Awatar użytkownika
pawelgrab

Post autor: pawelgrab »

Przecież to twój wybór a wstydzisz się podać jaki model :shock: ... czyli palenie kasy - jeżeli zgadłem :lol: , no ale nie ma wstydu - to dobry sprzęt - tylko wątek zakupowy "Gramofon do 800 zł " ;)
luxman pd282 , schiit mani , kenwood ka-405 , kt-413 , kx-550 , harman kardon cd hd3700 , onkyo sc-60 mk II
DrizztSiedlce

W takiej wersji podstawowej jest mniej więcej taka cena wejściowa jakavwychodziłem, ale można sobie tam spersonalizować i dorzucić. Więcej szczegółów nie będę sprzedawał bo wycena była indywidualna i jakoś tak mi by było nie elegancko bez zgody wszystkie szczegóły pisać. Może i trochę przepłacilem ale celowo jako laik szukałem właśnie model już po dobrej renowacji żeby zaraz nie lecieć do serwisu i ładnie wyglądał . Po głowie mi chodzil właśnie esdarek albo jakiś dual od Bartka W. I wybrałem po swojemu i tyle ;)
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Skoro ci pasuje to nic nam do tego. To chyba klątwa latania po polskich grupach audio na FB :morda:
Wsparcie finansowe forum
DrizztSiedlce

:D
Awatar użytkownika
Bart_S
Gramofon: SONY PS-X60

Post autor: Bart_S »

Wojtek pisze:
wczoraj, 22:43
To chyba klątwa latania po polskich grupach audio na FB :morda:
ta szczególna, na której wzmiankowany uważa się za bóstwo, jest śmieszno-straszna. generalnie należy tam komentować tylko pozytywnie, wręcz bałwochwalczo. jakiekolwiek stanowisko nie po myśli "właściciela" kończy się banem. oświecony zamordyzm :lol:
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Leben CS300F + Snell C/IV + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka)
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + ATL 304 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
Awatar użytkownika
Jozi
Gramofon: Sony PS-X60

Post autor: Jozi »

Bart_S pisze:
dzisiaj, 08:58
Wojtek pisze:
wczoraj, 22:43
To chyba klątwa latania po polskich grupach audio na FB :morda:
ta szczególna, na której wzmiankowany uważa się za bóstwo, jest śmieszno-straszna. generalnie należy tam komentować tylko pozytywnie, wręcz bałwochwalczo. jakiekolwiek stanowisko nie po myśli "właściciela" kończy się banem. oświecony zamordyzm :lol:
Ale marketing pełny i działa ;) ;)
Cyt. ze strony:
Jeśli szukasz wysokiej klasy gramofonu, ale nie dajesz się nabrać na obecnie produkowaną tandetę lub kota w worku od handlarzy, jednocześnie zaś potrzebujesz dwuletniej gwarancji, faktury i instrukcji obsługi oraz wsparcia posprzedażowego to pomyśl o Micro Seiki by esdarek po refurbishingu. Micro Seiki to największy i bezsprzecznie najlepszy producent gramofonów. To ta firma np. wyprodukowała wszystkie gramofony Luxman, najlepsze modele dla ADC, BSR, Denon, Greatz,, Hitachi, ITT, Kenwood, Marantz, Metz, Nec, Pioneer, Palladium, Saba, Sansui, Sanyo, Siemens, Scott, Schneider, Sharp, Tandberg, Teac, Telefunken, Toshiba, Transonic, Universum, Uher i wielu innych. Nigdy nie było i raczej nie będzie lepszego producenta. Gramofon jaki proponuję to ulepszony klon Micro-Seiki DQ44 czyli Metz Mecasound TX 4963 aka NEC AUP8300E alias Palladium NSP-830 ze słynnym mechanizmem wykorzystany w kultowym ADC Accutrac 4000. Jest to gramofon z napędem bezpośrednim DD, oscylatorem kwarcowym, możliwością ręcznej korekty obrotów, ramieniem typu S z zawieszniem gimbal na regulowanych łożyskach ostrzowych . Urządzenie posiada dwa silniki, elektroniczne sterowanie, w pełni automatyczną lub ręczną obsługę, niezależny wybór prędkości i średnicy płyty, funkcje powtarzania odtwarzania strony, metalowy panel przedni, ciężki odlewany pełny talerz, drewnianą obudowę, koszyk na wkładkę w standardzie 1/2 cala SME (najpopularniejszy standard na świecie) i wiele innych ciekawych funkcji. W środku znajdziemy komponenty najlepszych producentów: kondensatory Elna, przełączniki i potencjometry Alps, półprzewodniki JRC czy silniki Fujiya Audio. Gramofon jest całkowicie rozbierany, elementy są weryfikowane, część jest wymieniana obligatoryjnie ze względu na rok produkcji (77-84), wszystkie inne części sprawdzane. Automatyka czyszczona, smarowana i kalibrowana. Łożyska ramienia czyszczone i kalibrowane. Pokrywa nowa lub odnawiana (zależy od życzenia klienta) front czarny, srebrny, biały inny lub oryginalny (kolor khaki jak sprzęt Technics), kable wymieniane są na nowe semizbalansowane. Regenerowane są też nóżki gdyż służą do izolacji gramofonu od wibracji pochodzących z podłoża. Wkładka jest fabryczna słynnej firmy Jelco model ND14 (znana także jako CEC MC20 i Mission 773MM) z nową igłą lub montowana jest inna na życzenie kupującego. Gramofon tak jak przedwzmacniacz esdarek MM-3 jest przygotowywany dla każdego klienta indywidualnie co wiąże się z pewnym czasem oczekiwania. Główne prametry: S/N 67dB, wow&flutter 0.03%,talerz 1.4kg, ramię 224mm, masa wkładki 3 - 10 gram.
Uwaga to nie jest post handlowy. To informacja o możliwości zamówienia w/w gramofonu całkowicie spersonalizowanego wg własnego gustu kupującego.
Przy zamówieniu z przedwzmacniaczem esdarek MM-3 spory upust!!!
Szczegóły i zamówienia pod adresem e-mail esdarek@esdarek.pl
Tel 663947165
Krótko o Micro Seiki:
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 3237968379
[Sony PS X60,VM540ML, Shure V15III-Sas, Sony XL 45,pre @Jaculek-(Analog)]
[ Tidal Hifi, Wiim Pro Plus, Onkyo 7030C-(Cyfra)] Yamaha A-S701, Heco Professional 650 ]
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Wiecie esdarek zawsze taki był. Nawet tu na forum kiedy "opychał" Duale CS-415 wmawiając że ludzie tak na prawdę nie potrzebują regulacji ramienia :)

Zdarzały się też dyskusje gdzie, przy braku argumentów, używał karty "co wy mi tu gadacie ja już tyle Thorensów przeserwisowałem to wszystko wiem" itd.

No i spoko, nie było to takie złe, ale jak przeszło w ataki personalne i to poza strefą audio to już cierpliwość się skończyła.
Mimo to, i tak ludzie byli zadowoleni więc kierowaliśmy ich na serwis do esdarka jeśli mieli blisko itd.

MM-3 i "Micro Seiki" z logiem Metz jako nowy hurtowy wypust (po wspomnianych Dualach serii 4xx) - są już jakieś tematy o tym na forum i nie ma co wywlekać. Są klienci, są zadowoleni, jest OK, byleby nie dorabiać jakichś "bajek" do tego.

Akcja serwisowana gramofonu Technics i zachowanie zleceniobiorcy, udokumentowane tutaj - viewtopic.php?f=62&t=16271
Warto przeczytać bo to pouczająca lektura.
Wsparcie finansowe forum
ODPOWIEDZ