Dzięki za wszelki odzew, bo widzę ,że jest bardzo dużo i pomocny
Mawis pisze: ↑wczoraj, 14:20
Ale skąd niby masz wiedziec ze to bedzie ta ?
Stworzyłem ten post, żeby zebrać informację o potencjalnych gramofonach/wkładkach i oczywiście nie zamierzam niczego od razu zamawiać

Napewno będę szukał i kombinował, żeby umówić się na odsłuch w jakimś salonie. Wiadomo, może być z tym trochę problemów, zwłaszcza przy cenie tej wkładki, ale liczę, że się uda. W każdym razie chciałem od tego zacząć, żeby nie musieć słuchać kilkudziesięciu wkładek. Po samych odsłuchach pewnie już sam będę w stanie podjąć ostateczną decyzję.
Mawis pisze: ↑wczoraj, 14:20
Właściwie nawet nie okresliłes czego słuchasz.
Ooo faktycznie, moje gapiostwo, napisałem to w poście w którym się przedstawiałem a tutaj zapomniałem o tym wspomnieć. Gatunkowo słucham głównie popu, rocka i rapu. Dodam, że mam dużą słabość do kobiecych wokali
Pawelec pisze: ↑wczoraj, 15:50
Warto abyś wspomniał w jakim torze ma występować gramofon i wkładka
Marantz Model 30 + Focal Kanta 2. Przedwzmacniacz gramofonowy wbudowany w Marantza. Kable Melodiki
Pawelec pisze: ↑wczoraj, 15:50
Exclusive P10, Pioneer PL 70L II, Yamaha GT 2000 lub Micro Seiki BL 111L
Nie ukrywam, widziałem Twój wątek na forum i wygląda imponująco, także w kontekście kupna używanego gramofonu brzmi to dużo bezpieczniej niż Allegro czy jakiś Olx. Także pewnie odezwę się na Priv pod koniec tygodnia o więcej szczegółów, żeby mieć konkretną alternatywę dla nowego sprzętu
Marcinus pisze: ↑wczoraj, 16:55
Może się zdarzyć, iż wkładka ulegnie zużyciu przed zakupem odpowiedniego przedwzmacniacza
To chyba najważniejsza wypowiedź w tym temacie, także bardzo dziękuję za nią. Szczerze powiedziawszy wiedziałem, że wkładki i igły ulegają zużyciu, ale myślałem, że spokój będzie na conajmniej 5 lat po wyborze. Po przeczytaniu Twojej wypowiedzi trochę się zacząłem obawiać, bo raczej żywotność podawana jest na poziomie 2000 godzin. Szacując 20h tygodniowo to wychodzi, że musiałbym taką wkładkę zmienić po 2 latach. Szczerze powiedziawszy to nwm czy nie będzie to gwóźdź do trumny mojego pomysłu kupna tej Hany Umami. Jak widać lepiej przed zakupem poradzić się innych osób

Tutaj mam do was pytanie, czy faktycznie jest to taka mała liczba godzin? I czy przekroczenie tych 2000 godzin bardziej oznacza spadek jakości czy już niszczenie płyt?