Arcus TL-160 - modyfikowany?

Głośniki w kolumnach i inne słuchawki
Latro
Posty: 1324
Rejestracja: 12 sty 2015, 19:09
Gramofon: Technics SL1300
Lokalizacja: Górny Śląsk

Arcus TL-160 - modyfikowany?

Post autor: Latro » 28 gru 2019, 11:53

Witam w temacie :)
Zajrzałem do moich perełek (TL 160) i zaskoczyła mnie po pierwsze wielkość zwrotnicy bo spodziewalem się większej po drugie (i to już nima żartów) chyba odkryłem nowotwora, chodzi o tę ordynarnie przyklejoną cewkę...
P_20191222_213639.jpg
P_20191228_120330.jpg
P_20191228_120500.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
SE na EL 34 (z pilotem!) by MISSE + JMlab Focal Cobalt 816
Technics SL1300 + Philips GP412
Dual 721 + Shure V15 lll LM

Awatar użytkownika
BlackDevil
Posty: 466
Rejestracja: 12 gru 2017, 19:48
Gramofon: S600

Re: Arcus

Post autor: BlackDevil » 28 gru 2019, 12:38

Nie wiem co Cię tak dziwi :roll: jest ciężka to została konkretnie przyklejone opaski z czasem mogą się obluzować ;)

Latro
Posty: 1324
Rejestracja: 12 sty 2015, 19:09
Gramofon: Technics SL1300
Lokalizacja: Górny Śląsk

Re: Arcus

Post autor: Latro » 28 gru 2019, 15:03

BlackDevil pisze:
28 gru 2019, 12:38
dziwi
Pomyślałem, że to może być jakaś modyfikacja.
SE na EL 34 (z pilotem!) by MISSE + JMlab Focal Cobalt 816
Technics SL1300 + Philips GP412
Dual 721 + Shure V15 lll LM

Awatar użytkownika
BlackDevil
Posty: 466
Rejestracja: 12 gru 2017, 19:48
Gramofon: S600

Re: Arcus

Post autor: BlackDevil » 28 gru 2019, 18:06

Wątpię jest to typowa cewka do niskotonowca wszystko wygląda na oryginał można by kondy pomierzyć i ewentualnie wymiana oczywiście jak są wadliwe ;)

Latro
Posty: 1324
Rejestracja: 12 sty 2015, 19:09
Gramofon: Technics SL1300
Lokalizacja: Górny Śląsk

Re: Arcus

Post autor: Latro » 28 gru 2019, 19:18

BlackDevil pisze:
28 gru 2019, 18:06
wadliwe
Chyba z nimi wszystko ok. Zawsze wydawało mi się, że te Arcusy, że tak powiem trzymią za mordę wzmak/ampli i faktycznie dopiero jak podłączyłem je do Yamahy to dostały kopa. Ale czy to dobrze to nie wiem bo przestałem być fanem trzęsienia ścianami, ale i tak żeby pojawił się mocny bas trzeba głośniej bo po cichu jest płasko. Chyba będę je sprzedawał (myślę o jakichś JBL) i wolę mieć pewność, ze nie są kombinowane.
SE na EL 34 (z pilotem!) by MISSE + JMlab Focal Cobalt 816
Technics SL1300 + Philips GP412
Dual 721 + Shure V15 lll LM

Awatar użytkownika
BlackDevil
Posty: 466
Rejestracja: 12 gru 2017, 19:48
Gramofon: S600

Re: Arcus

Post autor: BlackDevil » 28 gru 2019, 22:54

Jak niekombinowane to tylko nowe albo od znajomego, patrząc na te nowe to 90% jest z płyty wiórowej no i jak wyjedziesz z nimi z salonu to 30% ceny w plecy :shock:

Latro
Posty: 1324
Rejestracja: 12 sty 2015, 19:09
Gramofon: Technics SL1300
Lokalizacja: Górny Śląsk

Re: Arcus

Post autor: Latro » 28 gru 2019, 23:09

BlackDevil pisze:
28 gru 2019, 22:54
nowe
Nowe?! Fuj :(
Chodziło mi o to czy Arcusy nie są kombinowane
:)
SE na EL 34 (z pilotem!) by MISSE + JMlab Focal Cobalt 816
Technics SL1300 + Philips GP412
Dual 721 + Shure V15 lll LM

Awatar użytkownika
BlackDevil
Posty: 466
Rejestracja: 12 gru 2017, 19:48
Gramofon: S600

Re: Arcus

Post autor: BlackDevil » 28 gru 2019, 23:29

Latro pisze:
28 gru 2019, 23:09
BlackDevil pisze:
28 gru 2019, 22:54
nowe
Nowe?! Fuj :(
:lol:
Latro pisze:
28 gru 2019, 23:09
Chodziło mi o to czy Arcusy nie są kombinowane
:)
Tak jak pisałem nie wyglądają jak by były modyfikowane ;)

Latro
Posty: 1324
Rejestracja: 12 sty 2015, 19:09
Gramofon: Technics SL1300
Lokalizacja: Górny Śląsk

Re: Arcus

Post autor: Latro » 28 gru 2019, 23:42

BlackDevil pisze:
28 gru 2019, 23:29
nie wyglądają
czyli...heh, gdybym miał taką możliwość to zapakował bym i schował, ale trza te kloce sprzedać żeby było miejsce na Jbl (chyba) :doh:
SE na EL 34 (z pilotem!) by MISSE + JMlab Focal Cobalt 816
Technics SL1300 + Philips GP412
Dual 721 + Shure V15 lll LM