To trochę jakby sprzedawać auto za 150k i nie proponować jazdy testowej

Dlatego napisałem, że nie ma w normalnych pieniądzach.Bacek pisze: ↑14 lut 2024, 12:22Nawet są u nas, tylko cena taka trochę spora.
https://www.olx.pl/d/oferta/diatone-ds- ... derIndex=0
Ale maruda przyszedł. My tu sobie konkretnie o Toyota Supra mk4 gadamy, a ten wpada i mówi że nowe Audi TT są fajne...
Wojtku bo ta Toyota jest zardzewiała od spodu
Mi też
A ja powiem Ci coś z mojego życiowego doświadczenia. To nie jest moje pierwsze hobby. To nie jest moje pierwsze drogie hobby. Istnieje ryzyko, że za rok, dwa albo pięć może mi się znudzić. Bo już tak bywało. Dlatego skupiam się na przedmiotach, które nie będą traciły na wartości. Na taki robiony zestaw za parę lat ciężko będzie znaleźć kupca, który doceni trud jego powstania. Co innego na coś legendarnego, wyjątkowego, dobrego.Ukaniu pisze: ↑14 lut 2024, 19:32Zrobię offtop. Jeśli ja bym wsiąkł w gigantyczne zestawy gospodarując sporą gotówką szedł bym w świeże konstrukcje. Można zlecić np wykonanie czegoś takiego
http://www.troelsgravesen.dk/The-Loudspeaker-III.htm
Dziś mamy sporo fajnych przetworników.
Wydając furę siana na głośniki z zesztywniałym zawieszeniem które wymaga czarów voodoo a i tak nie będzie takie jakie było w fabryce na dodatek z nieznaną przeszłością bez części zamiennych. To musiał by być naprawdę okazyjny zakup, nawet mniej niż za cebuliony.
Obawiam się, że nie będę miał możliwości odsłuchu takiego zestawu. Założyłem ten temat bo miałem nadzieję, że ktoś miał możliwość posłuchania ich na żywo. Może mają jakąś irytującą właściwość, choć wątpię.
Jeżeli chodzi o jakość dźwięku gdy są w pełni sprawne to zapewne robi ogromne wrażenie. Cała seria DS była bardzo udana tylko jest jedno "ale", które mnie powstrzymywało przed sprowadzeniem tych kolumn. Zawieszenia głośników. Trudno znaleźć egzemplarz, który przez 40 lat był odpowiednio konserwowany. Gumy twardnieją i nie wierzę w przywrócenie ich sprawności nawet w 50%. Wymiana? Życzę powodzenia. Są to piękne kolumny choć wersja V5000 robi jeszcze większe wrażenie, również pod względem konstrukcji. Trzymam kciuki za udany zakup
Bałbym się ryzyka,sylwesterjaszewski pisze: ↑14 lut 2024, 20:39Obawiam się, że nie będę miał możliwości odsłuchu takiego zestawu. Założyłem ten temat bo miałem nadzieję, że ktoś miał możliwość posłuchania ich na żywo. Może mają jakąś irytującą właściwość, choć wątpię.
Najbardziej to boję się strachuAwena pisze: ↑14 lut 2024, 21:12Bałbym się ryzyka,sylwesterjaszewski pisze: ↑14 lut 2024, 20:39Obawiam się, że nie będę miał możliwości odsłuchu takiego zestawu. Założyłem ten temat bo miałem nadzieję, że ktoś miał możliwość posłuchania ich na żywo. Może mają jakąś irytującą właściwość, choć wątpię.