Technics powraca na europejski rynek

Wszystko razem
Awatar użytkownika
Pawelec
Posty: 2108
Rejestracja: 17 gru 2012, 20:18
Gramofon: Składak
Lokalizacja: Okolice Warszawy

Technics powraca na europejski rynek

Post autor: Pawelec » 07 sty 2016, 21:50

No to robi się ciekawie ;)

Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Posty: 24238
Rejestracja: 02 lut 2009, 02:59
Lokalizacja: Warszawa

Technics powraca na europejski rynek

Post autor: Wojtek » 07 sty 2016, 23:09

Skoro tak to wyższa cena jest jednak uzasadniona. Myślałem że totalnie odgrzali kotleta, a tu jednak coś podkręcili.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=6&t=6268

Awatar użytkownika
ojcie_c
Posty: 573
Rejestracja: 06 kwie 2013, 15:46
Gramofon: Technics SL-1200GR
Lokalizacja: Rzeszów

Re: Technics powraca na europejski rynek

Post autor: ojcie_c » 09 sty 2016, 12:34

Dla zainteresowanych - zdjęcie talerza bez maty. Wygląda na solidną robotę.

Edit:
The platter and motor are very SP10 MK II/III like. It is made in Japan and does not use hard wired RCA connection cables like the earlier SL1200 versions.
Potwierdzone w trakcie wizyty na CES przez gościa z audiokarmy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Technics: SL-1200GR +SL-PG42A +ST-610 +Onkyo A 8450 +2xJamo C95

http://czteryzero.wordpress.com <- blog o muzyce, lotnictwie, górach i różnych różnościach. Zapraszam.

Awatar użytkownika
ojcie_c
Posty: 573
Rejestracja: 06 kwie 2013, 15:46
Gramofon: Technics SL-1200GR
Lokalizacja: Rzeszów

Re: Technics powraca na europejski rynek

Post autor: ojcie_c » 02 wrz 2016, 21:09

A więc... jest. Seryjny SL-1200G. Jak na mój gust wygląda aż za... "retro". Ale o gustach się nie dyskutuje...

Obrazek
Technics: SL-1200GR +SL-PG42A +ST-610 +Onkyo A 8450 +2xJamo C95

http://czteryzero.wordpress.com <- blog o muzyce, lotnictwie, górach i różnych różnościach. Zapraszam.

Awatar użytkownika
Pawelec
Posty: 2108
Rejestracja: 17 gru 2012, 20:18
Gramofon: Składak
Lokalizacja: Okolice Warszawy

Re: Technics powraca na europejski rynek

Post autor: Pawelec » 02 wrz 2016, 21:23

Wyciągneli stare obudowy od 120-tki z lamusa a w piwnicy były niekompletne ramiona od 1100 i wyszedł taki Franki :D

Awatar użytkownika
Myszor
Posty: 3546
Rejestracja: 30 paź 2014, 18:44
Gramofon: Wintydżytsu
Lokalizacja: San Escobar

Re: Technics powraca na europejski rynek

Post autor: Myszor » 02 wrz 2016, 21:40

Mój wcześniejszy tekst o pofalowanej blasze się nie sprawdził :)
Podoba mi się bardzo i niech mój marantz by clearaudio czuje się zagrożony ;)

Awatar użytkownika
zbyszek1982
Posty: 2680
Rejestracja: 31 gru 2012, 19:11
Gramofon: Braun PS500
Lokalizacja: Kraków

Re: Technics powraca na europejski rynek

Post autor: zbyszek1982 » 02 wrz 2016, 21:43

Myszor pisze: marantz by clearaudio czuje się zagrożony
Myślę, że ten Technics go zje bez popitki.
Ciekawe czy da się zainstalować inne ramię.
Braun PS500 | CD4 | CSV13 | L60
Nagaoka MP110, Audio-Technica AT440mlb, Ortofon 2M Bronze

Awatar użytkownika
Myszor
Posty: 3546
Rejestracja: 30 paź 2014, 18:44
Gramofon: Wintydżytsu
Lokalizacja: San Escobar

Re: Technics powraca na europejski rynek

Post autor: Myszor » 02 wrz 2016, 21:53

Pożyjemy zobaczymy. Jak zje to jest mój.

Awatar użytkownika
Myszor
Posty: 3546
Rejestracja: 30 paź 2014, 18:44
Gramofon: Wintydżytsu
Lokalizacja: San Escobar

Re: Technics powraca na europejski rynek

Post autor: Myszor » 02 wrz 2016, 23:02

Mądry dyrektor marketingu. Deck będzie sprzedawany bez wkładki :)
http://www.whathifi.com/technics/sl-1200g/review

Awatar użytkownika
ojcie_c
Posty: 573
Rejestracja: 06 kwie 2013, 15:46
Gramofon: Technics SL-1200GR
Lokalizacja: Rzeszów

Re: Technics powraca na europejski rynek

Post autor: ojcie_c » 02 wrz 2016, 23:14

Napęd ten sam co w SL-1200GAE, ramię też z magnezu... Jeśli ploty o wow/flutter równym temu z SP-10mk2 się potwierdzą, zje.

Tylko ta cena... ych...
Technics: SL-1200GR +SL-PG42A +ST-610 +Onkyo A 8450 +2xJamo C95

http://czteryzero.wordpress.com <- blog o muzyce, lotnictwie, górach i różnych różnościach. Zapraszam.

Awatar użytkownika
Myszor
Posty: 3546
Rejestracja: 30 paź 2014, 18:44
Gramofon: Wintydżytsu
Lokalizacja: San Escobar

Re: Technics powraca na europejski rynek

Post autor: Myszor » 02 wrz 2016, 23:29

Jak bez wkładki to cena rzeczywiście trochę ych bo trzeba dodać z 1k usd.
Ceo wspomina też o czymś tańszym.

Awatar użytkownika
krolix
Posty: 745
Rejestracja: 03 sie 2011, 00:39
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Technics powraca na europejski rynek

Post autor: krolix » 03 wrz 2016, 00:52

ojcie_c pisze:A więc... jest. Seryjny SL-1200G. Jak na mój gust wygląda aż za... "retro". Ale o gustach się nie dyskutuje...

Obrazek
Przecież to 1200 z 1972 roku...

Awatar użytkownika
Regsoft
Posty: 2704
Rejestracja: 05 wrz 2015, 17:20

Re: Technics powraca na europejski rynek

Post autor: Regsoft » 03 wrz 2016, 09:03

krolix pisze: Przecież to 1200 z 1972 roku...
No pewnie :lol:
image.jpg
ojcie_c pisze: Dobra wiadomość jest taka, że droższy niż 3000 EUR nie będzie
Made in Japan. EUR 3499,-
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Obywatel
Posty: 2132
Rejestracja: 02 sty 2011, 18:41
Gramofon: Technics SL-1610MKII
Lokalizacja: Słupsk

Re: Technics powraca na europejski rynek

Post autor: Obywatel » 03 wrz 2016, 12:42

Tylko dlaczego niebieski stroboskop :icon-question: :doh:
Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
Jest: Technics SL-1610 MKII

Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Posty: 24238
Rejestracja: 02 lut 2009, 02:59
Lokalizacja: Warszawa

Re: Technics powraca na europejski rynek

Post autor: Wojtek » 03 wrz 2016, 12:43

Jak dla mnie to dobra cena, w dzisiejszych czasach :)

Z Marantzem to i stare modele raczej nie miałyby problemów więc ten tym bardziej :morda:
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=6&t=6268