Dzisiaj dotarła saba, więc pokażę mój skromny zestawik
Niestety o sprzedawcy tej saby jak na razie nie mogę nic dobrego powiedzieć ... W opisie aukcji było że na klapie są drobne ryski, w rzeczywistości klapa była cała porysowana... Na dodatek jest na niej kilka małych pęknięć o których nie było mowy w opisie przedmiotu...
Dzisiaj walczyłem 4 godziny żeby gramofon doprowadzić do jako takiego wyglądu - wyczyściłem go bo był strasznie usyfiony, wypolerowałem klapę, doprowadziłem do ładu matę której czas już dał się we znaki... Aktualnie negocjuję z sprzedawcą zniżkę za gramofon, albo będę mu go odsyłał - cóż najwyżej zyska on wypolerowaną klapę... Jeżeli nie będzie chciał się zgodzić na te rozwiązania pozostanie jedynie negatyw - a wystawię z przyjemnością ...
Nie wiem też niestety jak z sprawnością gramofonu - do czasu rozwiązania sprawy nie mogę ingerować w okablowanie, więc nie mogę go podłączyć do wzmacniacza i przetestować (tu jest wtyczka din 5 a ja w wzmacniaczu mam tylko cinch). Wydaje się jednak że wszytko działa poprawnie.
Wzmacniacz to rotel ra-1210 -mam takie dwa w domu - oba kupione na allegro za bezcen z popalonymi końcówkami - w jednym poszły tranzystory sterujące i końcowe, w drugim tylko sterujące. Niestety końcowych oryginalnych sankenów nie da się już kupić, w związku z tym w jednym zamontowane są współczesne odpowiedniki sankena. Drugi został naprawiony na oryginalnych podzespołach więc jest w 100 % ori. Rok produkcji obu to około 1975.
Jest to bardzo ciekawa konstrukcja - dual mono, potężne kondensatory nippon, fajna moc - 2x80 Watt w sinusie przy 4 ohm, lub jak kto woli 2x110 watt mocy muzycznej

. Waga około 14 kilo

. Nie mam problemów z napędzaniem nawet bardzo wymagających kolumn. Mają też dosyć rozbudowane opcje obsługi gramofonów - 2 wejścia, w tym jedno konfigurowalne - można ustawić 1, 2, 4 mV, 30, 50, 100 kOhm. I tu od razu pytanie - jak skonfigurować wejście pod sabę i audiotechnicę at12e ?
Wszystko to napędza kolumny eltax symphony 6.4. Tylko ten cd technicsa ni jak pasuje do reszty, (szukam czegoś srebrnego), ale że dostałem go za darmo to na razie musi wystarczyć
Pozdrawiam

sony ps-x75, shure V15 V SAS, Audio-technica AT20SLa, at30e, empire 4000d III, shiit mani, Hypex Ncore nc252mp, DAC topping dx7 pro