Zagadki - jaki sprzęt widzimy?
-
Mam zagadkę, a raczej pytanie trochę z innej beczki.Mianowicie, chodzi o nazwę i kto prowadził radiowe słuchowisko popularno naukowe zaczynające się od utworu"Mike Oldfield - Sentinel" proszę o pomoc...
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
To jest bardziej radiowo-muzyczna zagada aniżeli wizyjno-sprzętowa, także trochę nie bardzo 

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Micke
Re: Zagadki - jaki sprzęt widzimy?
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iRMDaOBxUXk[/youtube]
Jakiego sprzętu używa autor filmu na tym nagraniu? (i bynajmniej nie chodzi o kartkę tylko o napęd
)

I ciekawi mnie co to za plastikowe coś z którego ten gościu korzysta...
Jakiego sprzętu używa autor filmu na tym nagraniu? (i bynajmniej nie chodzi o kartkę tylko o napęd

I ciekawi mnie co to za plastikowe coś z którego ten gościu korzysta...
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Jeden z tanich klonów SL-1200Micke pisze:Jakiego sprzętu używa autor filmu na tym nagraniu? (i bynajmniej nie chodzi o kartkę tylko o napęd)

W tym wypadku jest to Monacor/IMG Stage Line DJP-104 USB.
Trudno wyczuć. Obudowa mi nic nie przypomina, a ramię to taki typowy shit jak z tanich wieży.Micke pisze:I ciekawi mnie co to za plastikowe coś z którego ten gościu korzysta...
A może to właśnie jakaś samoróbka/przeróbka?

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Micke
Twoja wiedza odnośnie gramofonów nie przestaje mnie zaskakiwać, a umiejętność rozpoznawania tym bardziej.
A jeśli to jest samoróbka to gościowi trzeba pogratulować nie tylko stylu ale też umiejętności
A jeśli to jest samoróbka to gościowi trzeba pogratulować nie tylko stylu ale też umiejętności
-
Micke pisze: ciekawi mnie co to za plastikowe coś z którego ten gościu korzysta...

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Bez przesady. Ten Monacor nawet u nas się pojawia czasemMicke pisze:Twoja wiedza odnośnie gramofonów nie przestaje mnie zaskakiwać, a umiejętność rozpoznawania tym bardziej.

Jeśli już to bardziej prawdopodobna jest przeróbka, przemalowana obudowa czy coś, wyjęty mechanizm z takiej miniwieży z 80's może?Micke pisze:A jeśli to jest samoróbka to gościowi trzeba pogratulować nie tylko stylu ale też umiejętności
Tak przypuszczam.
Tego było mnóstwo więc konkretna identyfikacja jest tym bardziej trudna. Nie przy takim ujęciu

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
A to jednak nie wygląda na "samoróbkę" tylko na jakiś tranzystorowy, przenośny, bateryjkowy, piknikowy "szajsik"! (już wcześniej tu w zagadkach coś podobnego było)Wojtek pisze:Tego było mnóstwo więc konkretna identyfikacja jest tym bardziej trudna. Nie przy takim ujęciu
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Dlatego też pisałem, że samoróbka to bardzo mała szansa, eenneell 
Cóż, jak ktoś kiedyś gdzieś zobaczy coś bardzo podobnego to może się rozwikła zagadka
Może i jest to właśnie jakiś taki amerykański czy japoński patent, ale raczej z '80s.

Cóż, jak ktoś kiedyś gdzieś zobaczy coś bardzo podobnego to może się rozwikła zagadka

Może i jest to właśnie jakiś taki amerykański czy japoński patent, ale raczej z '80s.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
To są same nowo-stare patenty eenneell, a to urządzenie ze zdjęcia to, jak już pisałem, starsza konstrukcja.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Patent ze zdjęcia jest z wyglądu /designu z lat 60/70, no chyba, że współczesny robiony na "stary".
A tamte to jako ciekawostke (zwłaszcza mini) wkleiłem
A tamte to jako ciekawostke (zwłaszcza mini) wkleiłem

Ostatnio zmieniony 12 lip 2012, 22:17 przez eenneell, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Wybacz, ale ramię i wkładka zupełnie nie pasują do 60/70. Buda może tak, no ale niestetyeenneell pisze:Patent ze zdjęcia jest z wyglądu /disajnu z lat 60/70, no chyba, że współczesny robiony na "stary".

A Pani to raczej żadnego sprzętu nie używa

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Nie mam co "wybaczać" wszak napisałem:Wojtek pisze:Wybacz, ale ramię i wkładka zupełnie nie pasują do 60/70. Buda może tak, no ale niestety
A co do panienki to pytanie powinno byc w "używkach"eenneell pisze: no chyba, że współczesny robiony na "stary".

- patrykut
Wie ktoś co to za gramofon: http://3.bp.blogspot.com/-ENsyDBYyYzw/T ... e0d7_o.png ?
"Moja idea nagrywania, to próba uchwycenia żywego brzmienia w studiu, nastroju całej chwili i przekazanie tego innym... Należy uchwycić jak najwięcej brzmienia charakterystycznego dla danego pomieszczenia. To jest podstawa." - Jimmy Page