Pierwszy sprzęt do słuchania winyli
- jaca1970
- Gramofon: JVC Ql-Y3F
Re: Pierwszy sprzęt do słuchania winyli
Gramofon Universum F 2095 1100 pln
Amplituner Rotel RX 402 lub bliski model lat 70/80 800pln
Empie 4000 w zestawie z koszykiem 400pln
na głosniki zostaje 1700 pln
Amplituner Rotel RX 402 lub bliski model lat 70/80 800pln
Empie 4000 w zestawie z koszykiem 400pln
na głosniki zostaje 1700 pln
Dom - JVC QL-Y3F, Grace F-8, PRE by Jaceulek, Acoustic Research X-07, ATL HD 311.
Ogródek - Dual 1235, Shure V15 III , kolumny Philips KD - 1034.
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Ano fajnego Rotela w budżecie ma u nas ktoś z chłopaków ze Śląska z tego co pamiętam.
Grzesiek?? Jednak chyba troszkę droższy.
A @Thomsona ni_ma
.. a ludzkość tu rwie szaty audio.
.. normalnie leżysz, ale witam w klubie
.. będziemy razem pracować na etos ludzi z materaca.
Grzesiek?? Jednak chyba troszkę droższy.
A @Thomsona ni_ma

Nawet nie wiesz Jacku jak podpadłeś Backowi

- Mawis
- Gramofon: JVC QL-A7
Ten wątek to widmo, goscia juz tu nie ma... 

JVC QL-A7, JVC Z1S, ADC QLM32 MK3, Schiit Mani, Nikko STA8080, Dual CL720
Akai CD1100, Luxman L230, Namco NSZ333
------------------------------------------------------------
“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
Akai CD1100, Luxman L230, Namco NSZ333
------------------------------------------------------------
“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
- jaca1970
- Gramofon: JVC Ql-Y3F
Etam - temat bardzo " Universalny" i pewnie dla wielu innych pomocny

no w końcu gdzieś mnie przyjęli

A ten opisany zestaw z Rotelem to akurat mam przetestowany i powiem , że w takich pieniądzach to dobrze zagra...
Dom - JVC QL-Y3F, Grace F-8, PRE by Jaceulek, Acoustic Research X-07, ATL HD 311.
- Piterski
- Gramofon: Pioneer PL70LII

Zerknąłem na szybko co jest u nas w dziale ogłoszeń.
Gramon 1000 - np. viewtopic.php?f=59&t=22047
2800 na skompletowanie głośników i wzmacniacza
200 - na pozostałe potrzebne elementy.
Tor cyfrowy: Esoteric K01 - Gryphon Diablo 120.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.
- darkman
- Kontakt:
Nie no spoko, ale bez migania proszę.
Ile na głośniki, pytam grzecznie
Konkretnie. To już jest temat o głośnikach teraz i ich przewadze nad świętem 4 lipca w US, a nawet Dniem Dziękczynienia co by się za bardzo indyk nie uśmiał.
Ile na głośniki, pytam grzecznie

- haleem
- Gramofon: Pioneer PL30 II
1000 PLN
, w tej cenie można wybrać coś ze starszych mniej znanych, ale dobrych dźwiękowo modeli zarówno podłogówek jak i monitorów

Nad M33, Tannoy Precision 6.4 Pioneer PL-30L II Denon DL 103, Sumiko Blue Point 2, Nagaoka MP200
- Piterski
- Gramofon: Pioneer PL70LII
darkman, ja już bym nie kupował kolumn w oderwaniu od tego z jakim mają pracować wzmacniaczem. Nie amplitunerem tylko stereofonicznym wzmacniaczem.
PS. Niech Ci będzie <1500 bo to one mimo wszystko zamieniają prónd na dźwięk.
PS. Niech Ci będzie <1500 bo to one mimo wszystko zamieniają prónd na dźwięk.
Tor cyfrowy: Esoteric K01 - Gryphon Diablo 120.
- darkman
- Kontakt:
No to oczywiste, że nie w oderwaniu. Tak tylko pytam w imieniu niejako Backa o konkret
, tak czy siak jesteśmy zgodni co do pewnej filozofii wybory i podziału budżetu.
Ja po prostu z doświadczenia wiem, że planowanie z góry wymiany gramofonu na kiedyś tam nie ma wielkiej przyszłości ekonomicznej, choćby i z tego powodu, że wszystko drożeje. Kwestia nastawienia i pewnej strategii przyszłościowej, co warto mieć na uwadze planując.
Ot dla przykładu teraz były dwa świetne gramofony u Łukasza, które gwarantują święty spokój na długi czas w aspekcie budżetu w ogóle, który tu mamy jako punkt odniesienia do poszczególnych klocków.
Ja po prostu kontestuję brak odniesienia do wkładki, igły, sekcji phono i jej jakości, a sam z góry np nie zakładam, że sobie kupię phonostage tak czy owak, bo czasem wcale to nie jest konieczne.
Dla przykładu sam gram w tej chwili na jednym z zestawów bez phonostage, a po prostu wpiąłem SUT bezpośrenio w Luxmana i jest doskonale.
No to tyle z pozdrowieniami dla kol. Thomsona, który i tak tego pewnie nie przeczyta, ale w istocie przydać się mogą te dywagacje innym, bowiem audio jak się okazuje to dość kręta i niezbyt oczywista ścieżka.

Ja po prostu z doświadczenia wiem, że planowanie z góry wymiany gramofonu na kiedyś tam nie ma wielkiej przyszłości ekonomicznej, choćby i z tego powodu, że wszystko drożeje. Kwestia nastawienia i pewnej strategii przyszłościowej, co warto mieć na uwadze planując.
Ot dla przykładu teraz były dwa świetne gramofony u Łukasza, które gwarantują święty spokój na długi czas w aspekcie budżetu w ogóle, który tu mamy jako punkt odniesienia do poszczególnych klocków.
Ja po prostu kontestuję brak odniesienia do wkładki, igły, sekcji phono i jej jakości, a sam z góry np nie zakładam, że sobie kupię phonostage tak czy owak, bo czasem wcale to nie jest konieczne.
Dla przykładu sam gram w tej chwili na jednym z zestawów bez phonostage, a po prostu wpiąłem SUT bezpośrenio w Luxmana i jest doskonale.
No to tyle z pozdrowieniami dla kol. Thomsona, który i tak tego pewnie nie przeczyta, ale w istocie przydać się mogą te dywagacje innym, bowiem audio jak się okazuje to dość kręta i niezbyt oczywista ścieżka.
- Jozi
- Gramofon: Sony PS-X60
No i potwierdzam bo rozmawiałem ostatnio z gościem od którego kupiłem swoje Heco.
Ma obecnie na warsztacie Heco HB 6800- zacne paczki w tej cenie (będzie robił remont, tj. odnowienie obudowy, zwrotnice, nowe kable, terminale).Robi to dość ładnie i będzie miał do sprzedaży, także że ten, tego.....
No i masz Panie odpowiedź w temacie paczek

[Sony PS X60,VM540ML, Shure V15III-Sas, Sony XL 45,pre @Jaculek-analog]
[ Tidal Hifi, xDuoo XQ-50 Pro2+Toping E30II, Onkyo 7030C-cyfra] Yamaha A-S701, Heco Professional 650
[ Tidal Hifi, xDuoo XQ-50 Pro2+Toping E30II, Onkyo 7030C-cyfra] Yamaha A-S701, Heco Professional 650
- amrowek
hm to ja dorzucem w temacie paczek vel skrzynek
https://www.olx.pl/d/oferta/kolumny-mon ... bserved_ad
https://www.olx.pl/d/oferta/kolumny-atl ... bserved_ad
https://www.olx.pl/d/oferta/do-sprzedan ... bserved_ad
https://www.olx.pl/d/oferta/kolumny-uni ... bserved_ad
do roboty
https://www.olx.pl/d/oferta/coral-10sa- ... bserved_ad
ps
z jaki 1 K zostaje jeszcze na CD
https://www.olx.pl/d/oferta/kolumny-mon ... bserved_ad
https://www.olx.pl/d/oferta/kolumny-atl ... bserved_ad
https://www.olx.pl/d/oferta/do-sprzedan ... bserved_ad
https://www.olx.pl/d/oferta/kolumny-uni ... bserved_ad
do roboty
https://www.olx.pl/d/oferta/coral-10sa- ... bserved_ad
ps
z jaki 1 K zostaje jeszcze na CD

Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
- darkman
- Kontakt:
Znaczy w sensie, że za tysiąc? Ależ kiedy ja to wiem. Można lepiej i drożej ale niekoniecznie w danej chwili jest taka potrzeba.
Miałem kiedyś takie i owakie Cantony i grały bardzo zacnie, a koszt był dość przyjazny właśnie.
Yyyy znaczy w temacie paczek to nie ja pytałem

Właściwie to chciałem wszystkich przeprosić, że założyłem ten watek pod nickiem @Thomson19781, taka mała prowokacja, choć sympatyczna jak sądzę bo uruchomiła nieco siadajacej aktywności forum, ale chciałem poznać Wasze typy. I teraz już je mam. Wiem, że potraficie wydać cudzą kasę i za to Was lubię, bo jesteście oszczędni i asertywni

Kurcze trochę mi żal, bo mogłem podać budżet od 8-12t i podać dziewczęcy nick ale by się działo.
No nic, poprawię się następnym razem.
Bywajcie

- Jozi
- Gramofon: Sony PS-X60
AAAAAAAAAAAAAAAAAA, k.. więcej żadnych rad nie będę udzielał.darkman pisze: ↑05 wrz 2024, 17:11Znaczy w sensie, że za tysiąc? Ależ kiedy ja to wiem. Można lepiej i drożej ale niekoniecznie w danej chwili jest taka potrzeba.
Miałem kiedyś takie i owakie Cantony i grały bardzo zacnie, a koszt był dość przyjazny właśnie.
Yyyy znaczy w temacie paczek to nie ja pytałemale spoko. Sam mam obecnie 5 par kolumn różnej jakości i wieku. W tym dwa zestawy głośnikowe już w dobrej klasie. Ooopsss, nie policzyłem Altusów 110 ze strychu garażu, to 6 par będzie hihi. Aaaa cholera przepraszam Was, bo jeszcze monitory bliskiego pola JVC i małe Panasonic z papierową membraną jak Sonido.
o psia torba, to osiem par wyszło. Coś
mi się zdaje, że ja chyba nie potrzebuję już głośników więcej
...
![]()
Właściwie to chciałem wszystkich przeprosić, że założyłem ten watek pod nickiem @Thomson19781, taka mała prowokacja, choć sympatyczna jak sądzę bo uruchomiła nieco siadajacej aktywności forum, ale chciałem poznać Wasze typy. I teraz już je mam. Wiem, że potraficie wydać cudzą kasę i za to Was lubię, bo jesteście oszczędni i asertywni![]()
Kurcze trochę mi żal, bo mogłem podać budżet od 8-12t i podać dziewczęcy nick ale by się działo.
No nic, poprawię się następnym razem.
Bywajcie![]()
Niech każdy się uczy

[Sony PS X60,VM540ML, Shure V15III-Sas, Sony XL 45,pre @Jaculek-analog]
- amrowek
Darek nogi byś musiał ogolić bo...lipa by była

Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
- darkman
- Kontakt:
Andy mam pewne sukcesy na tym polu, bo dziś rano szukam swoich ulubionych nożyków 3balde aloe massage, a tu zonk - pusta paczka. No to na półeczkę żony i paczemsom! Różowe takie z napisem Ladies Pink Miss Soleil, to Se pomyślałem, raz kozie śmierć. Chyba mi cycki nie wyrosną od samego golenia, opierdzielę się damską, bo kto się pozna? Nikt! Ochlastałem się i sięgam po Space co go lubię od lat coby się odkazić, a tu zonk. Flakon mi się też skończył, bo nieszczęścia chodzą parami. 6 rano, to sobie myślę w Żabce nie kupię, a reszta jeszcze zamknięta. Zresztą mają tylko gorzałę wieloraką. Ale. Paczę, paczem.. no jest jakiś flakon i napisane Chanel no.5 psikany.. ki czort ??.. kanał piąty Se pomyślałem znaczy audio jakieś - dobre będą wklepuję! To fru trochę na dłoń i lekko wody rozcieńczyłem berbeluchę i na twarz szybciutko bo już lecieć musiałem w miasto umówionym będąc z urzędniczką jedną taką w gminie u nas. Jeszcze tylko ślady tej rozpusty zatarłem, porannej i the end. Gotowy.
Wpadam nie spóźniony ale w ostatniej chwili, różyczki z Dino w ręku, bo sprawa ważna, a ja starej daty jestem. Z kobietą zawsze się dogadam i porozumienie mam w try miga. Z facetami nie gadam urzędowo, bo to się przywitać grabulą trzeba, a wiadomo rąk po sikaniu nie myją tylko o spodnie wycierają. To wolę mieć nie załatwione i poczekać, aż ONA będzie w pracy.
Dzień dobry bardzo,
- mówię i kładę te kolce na biurko, a ona:
uuummm i niuch, ależ te męskie perfumy teraz robią wyszukane. I pyk uśmiech promienny i zatrzepotała tymi rzęsami. Pan siada, zaczniemy od kawy bo ja jeszcze nie piłam to się nacieszę tym zapachem, ależ piękne te róże.
Czym mogę służyć?
Toja: Prosto z ogrodu szanowna Pani jeszcze rosa poranna na nich i pyk ten wniosek o komisję jakąś na wycięcie drzewa w granicach parku narodowego na coś tam.
Ona: tylko jedno drzewko i Pan się fatygował? To przecież załatwimy od ręki, proszę się rozgościć.
Szpilki to Andy nie, teraz elegancka urzędniczka, to na płaskim do roboty nosi i dress code: buisines jacket (to garsonka po naszemu jest) tylko wersja letnia. Szpile to od wielkiego dzwonu no i na mszę, żeby sąsiadki widziały jaka elegancka się pokłonić Panu idzie.