w sklepie z używanymi rzeczami w Hamburgu http://www.stilbruch.de/
Najsmieszniejsze jest to ,że masz rok gwarancji jeszcze

Tylko trzeba mieć patent na opuszczanie windy,bo w Tele jest specyficzne rozwiązanie na cięgnieartpaw5 pisze:W tym gramofonie jest ORTOFON AS212 .Przytuliłbym chętnie do mojego projektu.
Szkopuł jest taki,że 90% wartości tego gramofonu stanowi te ramię,spójrz na Alle..,OLX itp. i zobacz ile wala się Tele bez ramienia,schodzą w bdb stanie za 100 parę złotych. Za ramię na ebay w dobrym stanie dostaniesz 500-600 zł,a jak wiesz jak przerobić by ramię windy było opuszczane nie za pomocą cięgna/linki tylko bezpośrednio przy ramieniu to cena wzrasta do 800-900 zł
Właśnie czyszczę gałki IPĄ i bez problemu schodzą, to chyba markerem olejnym było walnięte bo da się zeskrobać a co zostanie to właśnie ipapan_winyl pisze:3 dni zastanawiałem się czy po niego nie podjechać, ale te gałki i nieoryginalna zakrętka z tyłu troche mnie odstraszyły. A widziałeś tego palladium za 190 na Łagiewnikach?
Nie ma przekaźnika odcinającego kolumny, a i pewnie żadnego protecta nie ma. Tak więc wzmacniacz będzie grał dopóki się kondensatory nie rozładują. Że gra kilka sekund, to dobrze świadczy o ich stanie.