Co to za Luxman, to chyba nie ten klasy A? Ten mi się marzy. https://www.ebay.co.uk/itm/186676680779 ... 49.m162918
Kolekcje sprzętowe forumowiczów
- zelazny
Re: Kolekcje sprzętowe forumowiczów
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2024, 20:08 przez zelazny, łącznie zmieniany 1 raz.
- zelazny
- mcemsi
- Gramofon: PS-X600 , PS-X555ES
No cudów nie ma , podobno bywa. Rzadko u nich bo rzadko ale nigdy tego nie mozna wykluczyć
Tylko te 2 modele w sensie SACD. Tez polowałem na SACD i nadal mam w planie. Może cos sie uda kiedyś w Nautilusie w rozliczeniu tego 430. Może jakiś 550, 560.....
Tylko te 2 modele w sensie SACD. Tez polowałem na SACD i nadal mam w planie. Może cos sie uda kiedyś w Nautilusie w rozliczeniu tego 430. Może jakiś 550, 560.....
- zelazny
Najchętniej, to bym kupił na eBay z Japonii. Jest tyle ofert odtwarzaczy SACD od Accuphase, ale obawiam się wysokości opłat celnych i innych jakie wiążą się z zakupem.
- mcemsi
- Gramofon: PS-X600 , PS-X555ES
No tylko koszty transportu +cło+ VAT , tamci sprzedawcy maja bardzo pozytywne opinie. No i adapter zasilania oczywiście ale dla playera CD to drobnostka.
Po brexicie sa te same opłaty co w UE?
Po brexicie sa te same opłaty co w UE?
- zelazny
Nie mam pojęcia, bo nigdy nie zgłębiałem tematu. Może czas najwyższy. Adapterem najmniej się obawiam. 

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Czy przed UE czy po - zawsze podlegały opłatom importowym spoza unii celnej. Także brexit tu akurat nic a nic nie zmienia.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
- Gramofon: Saba PSP 910
A ja dokladam "kolejna cegiełkę do swego ... "
Jak skończę to zrobię dokładniejsze foty
Na razie żona nie może zdzierżyć, że "coś jest ważniejsze niż ..."
Jak skończę to zrobię dokładniejsze foty
Na razie żona nie może zdzierżyć, że "coś jest ważniejsze niż ..."
-
- Gramofon: Saba PSP 910
Poustawiane i już wszystko na swoim miejscu
. Trochę głupio że z tyłu, ale nie nie miałem wyboru poniewaz nie chciałem rezygnować z ramienia Thorens BTD 12S. Teraz do pełni szczęścia brakuje wkładki MC - chociaż w jakimś wątku wyczytałem że do takich typów gramofonów nie polecają wkładek MC (z tego co pamiętam to Ahaja chyba wspominał że idler plus MC to nieporozumienie). Chciałem klasykę tj Denona Dl103, ale zapewne musiałbym dokupić SUT-a (chociaż nuda ma sekcje MC) i tu zaczyna się problem bo jakiego... Ale to pytania w innym watku.
-
Używam obecnie Gerrarda 401, na jednym ramieniu wieszam wkładki SPU, a na drugim różne MC i nie widzę tu żadnego nieporozumienia. W porównaniu z napędem DD są pewne różnice, szczególnie w dole pasma, ale to dla wielu może być tylko plusem.
- mrcnoos
- Gramofon: Składak
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Fajna robota! I cieszy.
Trochę powstaje drobny niepokój o tłumienie drgań przy wiszącej płytce, ale spoko się okaże po większych przesłuchaniach pewnie.
Co do MC nie widzę żadnych przeciwwskazań.

Trochę powstaje drobny niepokój o tłumienie drgań przy wiszącej płytce, ale spoko się okaże po większych przesłuchaniach pewnie.
Co do MC nie widzę żadnych przeciwwskazań.
- domibobi
- Gramofon: Sony PS X65
Granie z SUT przez sekcję MM Nudy będzie lepsze niż bez SUT przez sekcję MC?
analog: SonyPSX65 / PreampDyskretniok / OnkyoA8850 / PylonAudioPearl27
cyfra: Tidal / Wiim Ultra
Kilka szpargałów do sprzedania: viewtopic.php?f=59&t=21195
cyfra: Tidal / Wiim Ultra
Kilka szpargałów do sprzedania: viewtopic.php?f=59&t=21195
- Jozi
- Gramofon: Sony PS-X60
Noo Panie Gyro toż to full wypas
Brawo TY
.
Ja coraz częściej idę na łatwiznę i z tidala korzystam, dlatego większy podziw budzą u mnie pasjonaci i konstruktorzy
.

Brawo TY

Ja coraz częściej idę na łatwiznę i z tidala korzystam, dlatego większy podziw budzą u mnie pasjonaci i konstruktorzy

[Sony PS X60,VM540ML, Shure V15III-Sas, Sony XL 45,pre @Jaculek-analog]
[ Tidal Hifi, xDuoo XQ-50 Pro2+Toping E30II, Onkyo 7030C-cyfra] Yamaha A-S701, Heco Professional 650
[ Tidal Hifi, xDuoo XQ-50 Pro2+Toping E30II, Onkyo 7030C-cyfra] Yamaha A-S701, Heco Professional 650
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Zasadniczo tak. Nuda Nudzie jednak nie równa, zależy trochę jaka wersja i jak złożona. SUT możesz też włączyć bezpośrednio w MM integry. Obecnie tak gram przez Luxa, bo Nuda w drugim zestawie gra. Bezpośrednio MC w sekcji MC Nudy też gra spoko, po prostu nie ma opcji poza ingerencją we wzmocnienie (dB).
Demon103/103R o którym wspomina kolega, zdecydowanie lepiej chodzi via Nuda (MM)/SUT.
BTW, nie mając NIC - dobrze jest liczyć koszty i robić kalkulację opłacalności, bo np do Makabrii czy kolejnych odsłon Krzysztofowej roboty SUT jest zbędnym wydatkiem. Grają bez i to dobrze.
Można też planować np phonostage dedykowane tylko wkładkom MC. Obecnie jest fajna Rega MK4(MC), a jak masz już SUT to Rega MK5(MM).