Kolekcje sprzętowe forumowiczów

Wszystko razem
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Re: Kolekcje sprzętowe forumowiczów

Post autor: darkman »

Kiuaji pisze:
20 lip 2024, 20:51
Reszty mi się nie chce komentować.
Ops.. pomyliłem ciebie z kolegą @tomga, nic nie pisałeś o muzyce japońskiej tylko On właśnie.
Ty jesteś gościem, który najebał 4 strony odpowiedzi pod każdym powitalnym "cześć.." masz chłopie wenę :scared-ghostface: i zdrowie.
A to tym bardziej nie miałeś tego plusa .. eee to nędza. Zdziwiło mnie, że gość o ciekawej wiedzy i sposobie prezentacji muzyki japońskiej może być takim prostakiem w polemice, a to nie ty chłopie! Oj to odetchnąłem. Wierzę w ludzi dalej.
Już sobie odpuść, odpowiedzi nie będzie. :mrgreen:
Awatar użytkownika
Kiuaji
Gramofon: Pioneer PL-30L II

Post autor: Kiuaji »

Peter007 pisze:
20 lip 2024, 21:04
Fajny i przemyślany zestaw. Na razie powiększaj zbiory płyt, czas na upgrade przyjdzie
Przemyślany na tyle, że nic nie przeszkadza w miłym odsłuchu, a to chyba najważniejsze na ten moment. Kolekcja może więc rosnąć swobodnie. Dzięki! :D
Awatar użytkownika
Bacek
Gramofon: Kenwood L-07D

Post autor: Bacek »

darkman pisze:
20 lip 2024, 21:03
Kiuaji pisze:
ale czegoś takiego w życiu bym się po Tobie nie spodziewał.
Kim jesteś młodzieńcze by się czegokolwiek po mnie spodziewać?
Kiuaji pisze:
Bez odbioru.
Tego typu przekaz werbalny świadczy tylko Tobie.
Kiuaji pisze:
...Bo walnąłeś jak kulą w płot.
Taki również, jest prostacki i niegrzeczny. Zdajesz sobie z tego sprawę mam nadzieję. Oczekujesz tylko głaskania po pleckach?
Kiuaji pisze:
No to skoro uprzejmości mamy za sobą,
Generalizując to wszytko mamy za sobą. Prymitywne teksty mnie nie obrażają, bo i nie każdy to może. Ty nie.
Daruj, żeś nie zbluzgan. Na to też trzeba sobie zasłużyć = 500 postów i możemy wrócić do tematu.
Żegnam bez żalu, a witam w ignorowanych - nie zazdroszczę towarzystwa :P
Dyskusja może nie ze mną ale jesteśmy tu w towarzystwie więc wypadało by zareagować. Nie wiem skąd tyle agresji w Twojej wypowiedzi. Trzy razy przeczytałem co napisał Kiuani i o ile coś nie wyparowało to nie widzę tu ani prostactwa czy obrażania. Wybrał tanią dostępną ofertę, na to raczej właściciele innych gramofonów obrażać się nie będą.
Posty długie, ale nikt nie zmusza do czytania i wada też to nie jest. Niepotrzebnie sam nakręcasz się na wyimaginowane obelgi.
Klipsch LaScala i analogowo cyfrowa herezja.
Awatar użytkownika
darkman
Kontakt:

Nie doczytałeś Backu, ja też nie. Bo podobno usunięte i dobrze, ja rano nic już nie zdołałem zobaczyć. Moich wypowiedzi nie było żadnych, bowiem już się wylogowałem, a człowieka wrzuciłem do ignorowanych.
Tyle. Zasadniczo o ile mogę coś doradzić w kwestii towarzyskości, to po prostu idź moją drogą Backu i wrzuć sobie mnie do ignorowanych. To powinno pomóc.
Skądinąd słusznie konstatujesz, że nie ma obowiązku czytania wszystkiego. Co i Ciebie dotyczy czy tego chcesz czy nie.

Co samej formy wypowiedzi, które Twoim zdaniem budzi niezrozumiałą przez Ciebie agresję, bo takiej nazwy użyłeś, to odpowiedź jest prosta: przywykłem by odnosić się do mnie daleko bardziej kulturalnie lub nie odnosić się w ogóle. Nowoczesne nowosłowia w typie - bez odbioru' lub wypozdrawiam dla przykładu itd.. itp.. - do mnie się tak po prostu nie mówi i tyle, owszem budzą mój sprzeciw co do samej formy, bowiem ja nie użyłem w swojej wypowiedzi wiodącej, która wzbudziłą agresję tego człowieka takiej formy. Mam nadzieję, że pomogłem, bowiem to moja wypowiedź ostateczna. Możemy się różnić Backu kwestią oceny wybranych sformułowań pozwól jednak, że zauważę iż to nie Twoja sprawa.

Osobliwie zakończyłem już występy w inkryminowanym wątku o którym wspominasz, zatem myśl sobie co tam chcesz. Zupełnie niepotrzebnie odświeżasz ową kwestię konfliktowość towarzyska jest Tobie na rękę, bo trudno byłoby Ciebie akurat nazwać osobą śledzącą wszystkie wątki i żywo w nich biorąca udział.
Co cię tak bardzo dotknęło Backu? Od wczoraj jesteś użytkownikiem for i internetu w ogóle? Nie bardzo też rozumiem dlaczego zwracasz się do mnie jako osoba w żaden sposób nie zaangazowana do tej pory we wzmiankowaną wymianę zdań. No była pysków. Owszem i co z tego? Już jej nie ma. Z czym masz problem?
Awatar użytkownika
Bacek

Problem mam z atakami w każdej formie i w każdym środowisku dla których nie widzę uzasadnienia. Na odwrotne działanie ludzie potem pomstują mówiąc o znieczulicy społecznej.
Nie zwykłem dawać ignorów ludziom którymi się tylko nie zgadzam. Dużo problemów bierze się z braku dialogu. Możemy się nie zgadzać w różnych kwestiach co nie znaczy że uważam Ciebie czy kogokolwiek innego za złego człowieka, przygłupa czy prostaka. Do tego potrzebował bym więcej danych. I dodatkowo to że z kimś się nie zgadzam nie wyklucza nikogo z kręgu moich znajomych czy przyjaciół.
Jakaś dziwna moda w dzisiejszych czasach zapanowała że ten z innym zdaniem to śmiertelny wróg, nic co powie nie ma sensu i niczego od niego nie można się nauczyć. A szafowanie ignorami może skończyć się tym że niedługo będę czytał tylko posty admina.
Awatar użytkownika
Kiuaji

Bacek pisze:
21 lip 2024, 13:43
Dyskusja może nie ze mną ale jesteśmy tu w towarzystwie więc wypadało by zareagować.
Wypadałoby czy nie, szlachetny ruch z Twojej strony. Dzięki.

Coś czułem, że ta sprawa się nie skończy tak łatwo. Patrzę co darkman napisał i znów się łapię za głowę. Chyba żaden post nie został edytowany (na pewno nie moje), żaden też nie został usunięty (może chodzi o coś innego w ogóle? Trudno mi odgadnąć). Z natury dociekam i wątpię, zwłaszcza w siebie, więc wciąż się tam gdzieś pali taka drobna lampka, że może jednak w czymś zawiniłem, kogoś obraziłem, ale niestety nie widzę gdzie.

Jeszcze raz, dziękuję Ci i polecam odpuścić, bo tu się coś ewidentnie tajemniczego zadziało, komunikacja zawiodła na całej linii, a ta cała batalia pewnie w ogóle nie jest warta poświęconego na nią czasu i nerwów. A już na pewno nie Twoich.
Awatar użytkownika
darkman
Kontakt:

;) no coś w tym jest, mam podobnie, choć na swoją modłę może bardziej zatem inaczej. to i dobrze, że się od siebie różnimy. No cóż ja akurat nie znoszę braku kultury wypowiedzi i robię się wówczas nieprzyjemny. Zdaję sobie z tego sprawę. Z drugiej strony zaś jest też zwyczajowo tak, że każdy nowy napina się by w razie czego się odszczeknąć. To zupełnie normalne i na mnie nie robi żadnego wrażenia, a nawet nie zasługuje na podjęcie pałeczki. Natomiast siła słow, które w moim odczuciu mają pierwiastek dla mnie poniżający są i będą piętnowane z cała stanowczoscią. W życiu już jestem w takim miejscu, że może nie wszytko wypada, ale też i ja sobie wypraszam tzw "tykanie". Jedni robią to z grację wpisując się doskonale w pewien know how forum, inni tylko nierówno się oplują w całej swojej nie udolnośść Natomiast admina może dodać do ignorowanych, a nie możesz zablokować poczty od niego - tak to zdaje się działa hihi.
Ano tak Backu ja i Ty w zasadzie niemal zawsze mamy inne zdanie lub punkt widzenia polemicznego, ale jakoś w konflikty nie wchodziliśmy nigdy. Może to inne pokolenie, kindesztube.. sam nie wiem. Są jednak osoby oczekujące tylko pochwał i nieznoszące nawet konstruktywnej krytyki, osobiscie je toleruję ale unikam i tym opytmistycznym akcentem Backu życzę idanej reszty weekendu i dobrego wypoczynku.
Awatar użytkownika
pawelgrab

Post autor: pawelgrab »

darkman pisze:
21 lip 2024, 14:53
Backu życzę idanej reszty weekendu i dobrego wypoczynku
Dark nie bądź sknerą mogłeś dla wszystkich pożyczyć, a na poważnie to odblokuj nowego kolegę , bo wydaje mi się, że jakieś nieporozumienie zaszło i @Kiuadżi właśnie pisze o tym przed twoim ostatnim wpisem.

Prawda natomiast jest oczywiście taka, że niektórzy lubią te tzw. czołgi full wypas jak TY , inni ponadczasowe lotniska jak ja, są też z technikaliami, jogurtami, pionierami złota a to w sumie = dobre granie, najgorzej wypada niestety Chanpin, i to nawet nowy na gwarancji a wybierany podejrzewam najczęściej przez początkujących oczywiście i zawziętych na palstikfantastik :mrgreen: lipa jest taka :roll:

Ja natomiast nie rozumiem Kolego Kiuadżi dlaczego twój gramofon jest na ścianie dla przykładu i powiem więcej dla mnie jest to mało estetyczne jakby i takowoż niebezpieczne w pewnym sensie - pozdro :D
luxman pd282 , schiit mani , kenwood ka-405 , kt-413 , kx-550 , harman kardon cd hd3700 , onkyo sc-60 mk II
Awatar użytkownika
Bacek

Ściana o ile solidna jest bardzo dobrym pomysłem, jednym z lepszych jeżeli chodzi o drgania. Natomiast sama ta konkretna półka nie budzi mojego zaufania, trochę brakuje mięsa ma mocpwaniu, ale to pewnie można by dopiero na żywo ocenić.

Natomiast ładność czy nie to już kwestia indywidualna.
Awatar użytkownika
Bacek

darkman pisze:
21 lip 2024, 14:53
i tym opytmistycznym akcentem Backu życzę idanej reszty weekendu i dobrego wypoczynku.
A i wzajemnie, przydało by się z 10 stopni mniej
Awatar użytkownika
pawelgrab

Bacek pisze:
21 lip 2024, 17:06
Ściana o ile solidna jest bardzo dobrym pomysłem, jednym z lepszych jeżeli chodzi o drgania. Natomiast sama ta konkretna półka nie budzi mojego zaufania, trochę brakuje mięsa ma mocpwaniu, ale to pewnie można by dopiero na żywo ocenić.
mnie uczyli natomiast, że im więcej punktów podparcia to stabilniej jest :D ,
mocowanie w jednej płasczyźnie może mieć jak mówisz tendencje do przekrzywiania,
natomiast z drganiami to wg. mnie różnie bywa zależy na czym stoi mebel przecież,

ale najważniejsze, że Kolega miał taki projekt i mu się podoba 8-)
luxman pd282 , schiit mani , kenwood ka-405 , kt-413 , kx-550 , harman kardon cd hd3700 , onkyo sc-60 mk II
Awatar użytkownika
Kiuaji

pawelgrab pisze:
21 lip 2024, 16:56
Ja natomiast nie rozumiem Kolego Kiuadżi dlaczego twój gramofon jest na ścianie dla przykładu i powiem więcej dla mnie jest to mało estetyczne jakby i takowoż niebezpieczne w pewnym sensie - pozdro
Duży jest i przerósł możliwości skrzyni, na której leży reszta rzeczy. Jak pisałem na samym początku, miał być tam któryś z nowych, bardziej podstawowych gramofonów, a one są o te kilka centymetrów płytsze. Niestety kompletnie zapomniałem o tej "drobnej" nieścisłości i musiałem kombinować.

A że takie rozwiązanie może się jawić jako mało atrakcyjne, to mnie akurat nie dziwi, wygląda naprawdę nietypowo. Przyznam się, czasem mi przeszkadza, że wszystko jest tak wysoko (a fotel niziutki), ale powoli się przyzwyczajam. Natomiast niebezpieczne nie jest w ogóle, no coś ty. W ścianie zostały umocowane 4 kotwice, takie do montażu balustrad. Jak będę potrzebował powiesić obraz nad sprzętem, to będę miał na czym stanąć (nie no, nie odważyłbym się). :D

Swoją drogą, ładna transkrypcja ksywki. Doceniam! :clap:
Awatar użytkownika
Bacek

pawelgrab pisze:
21 lip 2024, 17:24

mnie uczyli natomiast, że im więcej punktów podparcia to stabilniej jest :D ,
Ale chyba nie ma lekcjach stolarstwa :D. Półki mogą mieć rożne punkty podparcia. 4 koncepty z brzegu, zupełnie nie wyczerpujące tematu. Ta akurat wygląda na chybotliwą.
Załączniki
il_794xN.4124416197_d1ze.jpg
il_600x600.5866834409_bcyc.jpg
81o4qRIgnlL._AC_SL1500_.jpg
il_fullxfull.4748513278_8iul.jpg
Awatar użytkownika
pawelgrab

Kiuaji pisze:
21 lip 2024, 17:39
Natomiast niebezpieczne nie jest w ogóle, no coś ty
nie wiem Kolego jak :character-oldtimer: jesteś - natomiast mój wnuczek manipulator 5 lat z mieczem yedi - uwież potrafi zdziałać cuda, zreszta ma żółty pas w karate i obecnie jest na etapie strzelania z procy kulkami :lol: - poważnie to chodziło mi, że coś może spaść położone wysoko :D - dodam, że drugi zaczyna chodzić także takie buty może ciebie też czekają :character-yoshi: , ten starszy teraz uważa troszeczkę po przeciążeniu dzwiękowym - rozkręcił na sucho , ja włączyłem nieświadomy i prawie razem wypadliśmy przez zamknięte okno - no tak takie są dzisiejsze starsze dzieci :D
Awatar użytkownika
pawelgrab

Bacek pisze:
21 lip 2024, 17:56
ółki mogą mieć rożne punkty podparcia
jasna sprawa Kolego - fajne mocne i praktyczne , natomiast tutaj mówimy o płaskiej półce - desce -no chyba, że bez okularów to już nic nie widzę :think:
ODPOWIEDZ