Mój warsztat ŁDŁ Elektronika

Wszystko razem
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator

Re: Mój warsztat ŁDŁ Elektronika

Post autor: Wojtek »

Rega pisze:
24 mar 2026, 16:41
A to , jak kurierzy obchodzą się z przesyłkami powinno się mieć nijak do tego czy jest ubezpieczona , czy nie.
OK, czyli żadna z nich nie była ubezpieczona. Dzięki, to wiele wyjaśnia.
Kurierzy zawsze bardziej cackali się z ubezpieczonymi na konkretną wartość aniżeli te nieubezpieczone.
Taki protip na przyszłość ;) To kosztuje grosze.
Rega pisze:
24 mar 2026, 16:41
Może właśnie ja mam pecha i tak trafiam.
Może.

Wiadomo, 100% gwarancji bezproblemowej dostawy to raczej nikt nie daje, a przynajmniej nie za darmo czy też w cenie podstawowej usługi.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Mariozdt
Gramofon: V.TT81 + S.PUA 1600s

Post autor: Mariozdt »

ŁDŁ pisze:
23 mar 2026, 23:23
Moje zalecenia do pakowania są takie: dwa kartony. Pierwszy z dociętym pasowanie ze wszystkich stron styropianem 6 czy więcej cm. grubości z wycięciami na gałki i wtyczki z pewnym solidnym luzem wokół nich. Zaklejony i wstawiony w drugi karton otulony czymś już bardziej miękkim im grubiej tym lepiej z 10 cm minimum. Kiełbaski poliuretanowe, bąbelki, solidnie upchnięte. Tak zapakowany sprzęt zwykle dociera w całości. Znaczy jeszcze nie zdarzyło się by nie dotarł.
To jak pakowane są urządzenia, które czasem otrzymuję... aż nie wierzę, że dało radę dojść w jednym kawałki. Gazeta i same bąbelki nic nie zabezpieczą... :lol:

Pakowanie gramofonu to szkoła wyższa, tak jak opisałem wyżej solidnie jednak z dużym luzem zewsząd wokół ramienia, bez osłony, bez zbędnych drobiazgów i headshella. Ze zdemontowaną przeciwwagą i talerzem zapakowanymi osobno bąbelki. Gramofon przemieszczając się w paczce zawsze musi mieć możliwość oprzeć się o twardy jakiś swój solidny element a nie szpindel silnika czy ramię.

Fakt, że większość Klientów jest u mnie ze sprzętem osobiście.
A jak Ci się podobało moje pakowanie, pomimo faktu że dostarczałem sprzęt do Ciebie osobiście ? :lol:
Analog: Victor TT 81+Sony PUA 1600s / PreamP DP MM/MC by Jaculek / Naim Nait 5si / Polk Signature Elite Es60
CD AKAI 1100
Cyfra : DAC FIIO K11R2R / Transport FIIO SR11
Awatar użytkownika
ŁDŁ

Post autor: ŁDŁ »

Mariozdt pisze:
25 mar 2026, 07:25
A jak Ci się podobało moje pakowanie, pomimo faktu że dostarczałem sprzęt do Ciebie osobiście ? :lol:
Jednym słowem pogodziłeś zwolenników koniecznego dowozu osobiście i tych co nie boją się wysyłać kurierem.
Było mi niezmiernie miło Cię widzieć - no i miałem pomoc w rozpakowaniu paczki. Też dwa w jednym :D
Łukasz Długosz
Naprawa, upgrade, projektowanie audio https://www.facebook.com/ldlelektronika
Ciekawe i trudne przypadki - Zapraszam. Te mniej trudne też :-)
Mariozdt
Gramofon: V.TT81 + S.PUA 1600s

Post autor: Mariozdt »

ŁDŁ pisze:
25 mar 2026, 09:44
Mariozdt pisze:
25 mar 2026, 07:25
Jednym słowem pogodziłeś zwolenników koniecznego dowozu osobiście i tych co nie boją się wysyłać kurierem.
Było mi niezmiernie miło Cię widzieć - no i miałem pomoc w rozpakowaniu paczki. Też dwa w jednym :D

Czekam wiesz na co . :lol:
Analog: Victor TT 81+Sony PUA 1600s / PreamP DP MM/MC by Jaculek / Naim Nait 5si / Polk Signature Elite Es60
CD AKAI 1100
Cyfra : DAC FIIO K11R2R / Transport FIIO SR11
Rega
Gramofon: RP 3, ThorensTD 320

Post autor: Rega »

Wojtek pisze:
24 mar 2026, 21:00
Kurierzy zawsze bardziej cackali się z ubezpieczonymi na konkretną wartość aniżeli te nieubezpieczone.
Taki protip na przyszłość To kosztuje grosze.
Wojtek, ja wiem , ze to nie jest drogie. Pomijając wszystko, przesyłka ze wzmacniaczem była ubezpieczona. Drażni mnie to, ze pomimo iż wiele się o tym mówi, NIC się nie poprawia w tym temacie. No i sposób rozpatrywania reklamacji - jeśli nieuszkodzona zewnętrznie to uzyskanie odszkodowania prawie niemożliwe.Ogólnie, kurierzy byli, są i będą, ale do czasu kiedy w Polsce będzie zwracało się uwagę na to co ,,moje'' a to co czyjeś to mało ważne, to myślę, że niewiele się zmieni. Dlatego, jesli coś mam wysłać, korzystam z usług poczty. Problemu nie było nigdy. Na to , jak wyśle do mnie ktoś, na ogół mam niewielki wpływ. Na zdjęciu wspomniane wcześniej głośniki.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator

Post autor: Wojtek »

Poczta to już nie kurierzy? Dla mnie to ta sama kategoria, kiedy nie wysyłamy listów, a paczki.

Ale dobra, już mniejsza o to.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
Tyrystor
Gramofon: SL-1410mk2

Post autor: Tyrystor »

Odświeżę wątek niesponsorowaną laurką.
Mój zdefektowany Technics SL-1410 mk2 wrócił wczoraj od Łukasza cały i zdrowy. Zrobił lepiej niż japońska fabryka w 1978, za cenę wielce rozsądną :)
Zestaw L1: Technics SL-1410mk2 + Denon PMA-777 + Telefunken TLX
Zestaw L2: Aiwa AD-F810 + Marantz CD-75DX + JVC AX-555 + Canton GLE40
Awatar użytkownika
amrowek

Post autor: amrowek »

Tyrystor pisze:
01 lip 2026, 17:03
Zrobił lepiej niż japońska fabryka w 1978,
Znaczy się znalazł wady fabryczne jak w Dualu CR1780 :)
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
Awatar użytkownika
Tyrystor
Gramofon: SL-1410mk2

Post autor: Tyrystor »

Przekleństwo fachowca. Gdyby był hydraulikiem, toby w każdej łazience znalazł jakąś krzywą rurkę ;)
Zestaw L1: Technics SL-1410mk2 + Denon PMA-777 + Telefunken TLX
Zestaw L2: Aiwa AD-F810 + Marantz CD-75DX + JVC AX-555 + Canton GLE40
Awatar użytkownika
ŁDŁ

Post autor: ŁDŁ »

Dziękuję za dobre słowo, to dla mnie ważne bo inaczej nie funkcjonuję na rynku, to samo z opiniami o mojej firmie w Google. Nie mam charakteru Liberace elektroniki i działam z tyłu - niestety z punktu widzenia zasięgu i kontynuacji to nie jest dobrze.

Z tego powodu mam prośbę - jeśli wykonałem zadanie tak, że masz chęć wrócić - napisz coś miłego na profilu firmy w Google :-)
Dziękuję!
Łukasz Długosz
Naprawa, upgrade, projektowanie audio https://www.facebook.com/ldlelektronika
Ciekawe i trudne przypadki - Zapraszam. Te mniej trudne też :-)