Jest tutaj taki temat?
Jak jest to proszę Wojtka o przeniesienie, a jak nie to może warto pisać gdzie Waszym zdaniem warto lub nie warto oddać nasze sprzęta do spa.
Dzisiaj odebrałem wzmaka z serwisu.
Łódź: Narutowicza 25 (Mobius) tel.: 784 815 495
Po zamknięciu OTJ na Więckowskiego myślałem że kaplica i w Mieście Łodzi nie ma gdzie oddać sprzętu. Na Mobius natknąłem się trochę przypadkiem w jednym miejscu na jakimś forum. Wpis miał kilka lat. No ale mi zależało bo wzmacniacz niedomagał to odnalazłem.
Skontaktowałem się z właścicielem, pogadałem. Terminy ok 2 tygodnie, bez dramatu. Wzmacniacz od czasu do czasu, nieprzewidywalnie zaczynał grać ciszej na lewym kanale. Wychył też się robił w tym kanale anemiczny, objawy nie ustępowały po zmianie źródła (początkowo myślałem że mój gramofon Sony niedomaga). Potem potrafił dwa miesiące grać poprawnie, aż znowu boleści wracały.
Zawiozłem sprzęt, gość kontaktowy i zdaje się że wie o czym mówi i chyba zna się na rzeczy.
Po tygodniu zadzwonił, powiedział co mu dolega, co trzeba zrobić koniecznie a co by tam jeszcze wymienił gdyby miało być dla niego. Szło o kondensatory, które potraciły częściowo pojemność ale jeszcze były w granicach tolerancji Accuphase. Uprzedził ile będą kosztować oba warianty i pyta co robimy. Dostał wolną rękę, niech zamawia co tam uważa bo ja to się nie znam.
Dzisiaj odebrałem wzmaka, dostałem kartę naprawy z wyszczególnionym zakresem prac. Kurna nazbierało się tego trochę, ale gwarancję dał i pozostaje wierzyć że będzie dobrze. Nie wiem czy to ma sens ale prosił żeby nie pałować przez kilka kilkanaście pierwszych godzin (nigdy tego nie robię), no i powiedział mi jakie umaszczenie ma mój kot. Radził bana dla sierściucha na wylegiwanie się na wzmaku.
Facet robi wszystko co ma związek z audio. Dodatkowo okazuje się że sam buduje na zamówienia kolumny, wzmacniacze. Pokazał mi panel przedni wykonany przez siebie wzmacniacza pod nową Unitrę, bo klient zapragnął swój piecyk wsadzić w obudowę przypominającą tą od Unitry. No i jak mi puścił kawałek z systemu wykonanego przez siebie to muszę przyznać że zagrało to imponująco.
Pierwsze wrażenia pozytywne, mam nadzieję że wzmacniacz dostał drugie życie.
Polecane serwisy RTV
- MaciejT
- Gramofon: PS-X70
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: Polecane serwisy RTV
Nie było jak dotąd wątku ogólnego o polecanych serwisach. Jak już coś było to zwykle ktoś pytał kto zna i w jakim miejscu/regionie.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- MaciejT
- Gramofon: PS-X70
Ja proponuję, o ile jest taka możliwość, podzielić wątek na np. województwa. Jak ktoś będzie chciał polecić lub nie polecić konkretnego punktu, to będzie mógł w odpowiednim miejscu się dopisać. Ułatwi to potencjalnie szukającej serwisu osobie na znalezienie informacji w interesującej go destynacji.
- Myszor
- Gramofon: PD-300
Bardzo fajny pomysł ale obawiam się, że ten wątek będzie krótki.
Ja na Dolnym Śląsku nie znam żadnego profesjonalnego serwisu audio.
Ja na Dolnym Śląsku nie znam żadnego profesjonalnego serwisu audio.
Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850