Piłka nożna

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MMarek
Gramofon: DP-59L / PS-X50

Re: Piłka nożna

Post autor: MMarek »

Barcelona 3:2 po dogrywce.
W podstawowym czasie był remis 2:2.
Awatar użytkownika
StarRock

Post autor: StarRock »

Nie wiem czy oglądaliście dzisiaj drugi półfinał Ligi Mistrzów, dla mnie Inter Superstar.
Taką piłkę chce się oglądać, brawo. :D
Już liczę godziny do rewanżu. :)
Awatar użytkownika
StarRock

Tak prezentujący się Inter z ogromną szansą na wygranie Ligi Mistrzów.
Awatar użytkownika
Bart_S
Gramofon: SONY PS-X60

Post autor: Bart_S »

liczyłem na Barca - Arsenal, coś czuje, że będzie Inter - PSG i nie będzie komu kibicować...
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
Awatar użytkownika
StarRock

Obrona DR w pierwszej połowie KOSMOS. Inter vs PSG w finale, kto by przypuszczał. I bardzo fajnie, że bez faworytów. Będzie lepiej i z większym zainteresowaniem się oglądało. Takie flaki bez oleju, nareszcie.
Awatar użytkownika
StarRock

Hiszpania - Francja, ależ to było MECZYCHOooooooo... :D :whistle:
Awatar użytkownika
amrowek

Post autor: amrowek »

Finlandia-Polska
2-1
Po tym co się wydarzyło przed meczem ... co to był za mecz :lol: , a wywiad Bednarka po meczu bezcenny :lol: :lol: :lol:
i żeby nie było , wcale nie jest mi ich żal.
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
Awatar użytkownika
Mawis
Gramofon: JVC QL-A7

Post autor: Mawis »

Dramat...
A to co Skorupski wywinął przy pierwszej bramce to....
JVC QL-A7 JVC Z1S ADC QLM32 MK3 iFi Zen Phono3 Audiolab 8200a Akai CD1100 JVC XL-E300 Dual CL720
HK21 Nikko STA8080 Namco NSZ333
--------------------------------------------------

“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
Awatar użytkownika
StarRock

Jestem wielkim fanem kopanej, ale...szkoda słów, a już o napisaniu czegokolwiek... :evil:
Awatar użytkownika
Bart_S
Gramofon: SONY PS-X60

Post autor: Bart_S »

patałach Probierz nie odejdzie, bo kto mu tyle zapłaci... patałach Kulesz go nie zwolni, bo będzie musiał mu resztę kontraktu wypłacić. poza tym to kumple z Jagi. o piłkę i kibiców raczej nikt nie zadba ;-)
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
Awatar użytkownika
Mawis

W dodatku ten wiesniak discopolowiec prezes od siedmiu bolesci zalatwil sobie kolejną kadencje do 2029 bo tak naobiecywal i poprzeciągał na swoją strone ze w czerwcowych wyborach tylko on jest kandydatem na prezesa... :lol: :lol: :lol:
JVC QL-A7 JVC Z1S ADC QLM32 MK3 iFi Zen Phono3 Audiolab 8200a Akai CD1100 JVC XL-E300 Dual CL720

~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
Awatar użytkownika
MaciejT
Gramofon: PS-X70

Post autor: MaciejT »

Tak z boku patrząc wrzucę swoje kilka groszy.
Zupełnie nie pojmuję na czym polega fenomen piłki nożnej. Co jest takiego akurat w tym sporcie, że ludzie się tym tak ekscytują i akurat to chcą oglądać. Nie powiem, gdy grają mocne drużyny to zawodnicy biegają jakby szybciej niż nasi, piłka szybciej krąży i sytuacje podbramkowe są, co niewątpliwie wpływa na atrakcyjność odbioru. No ale mimo wszystko, tyle innych dyscyplin szybszych, gdzie prowadzenie może się zmieniać wielokrotnie, gdzie wreszcie mamy coś do powiedzenia na arenie międzynarodowej. Ileż to emocji może dostarczyć np. żużel, siatkówka. Ile tam się dzieje, ile punktów do zdobycia. Koszykówka - jaka to szybka gra, kombinowane akcje, zmieniające się prowadzenie, no emocje na całego. Lekkoatletyka - od biegów średnich po długie można obserwować walkę zawodnika z konkurentami i samym sobą. W przypadku sprintów to akurat gorzej bo raz dwa i po krzyku, ale już konkurencje techniczne mogą stanowić widowisko pełną gębą.
My wolimy oglądać naszą reprezentację w piłkę nożną ponad wszystko, i tego nie mogę pojąć. Tymczasem odeszła generacja grajków Nawałki, która nieco poprawiła nastroje kibiców, i nie wiadomo ile będziemy czekać by ponownie mieć kilkunastu graczy na podobnym poziomie w tym samym czasie. Perspektywy raczej marne, PZPN to leśne dziadki (tutaj nie ma się co oszukiwać, w innych związkach jest podobnie). Tymczasem wczoraj podczas próby oglądania widowiska w Helsinkach oczy bolały. Zastanawiałem się czy w odbiorniku włączył się jakiś tryb slow motion czy jak, bo nasi wyglądali jakby każdy w butach po kilogramie żelastwa nosił. Zero zagrożenia pod bramką słabej jak kot Finlandii, no nudy Panie kochany, nudy. A już we wrześniu będziemy rozprawiać o zbliżającym się spotkaniu, dziennikarze będą pisać artykuły z przeliczeniami ile to punktów nam trza do awansu i że wszystko jeszcze mamy we własnych rękach (a w zasadzie nogach). Damy radę tej Finlandii albo i nie, to nie ma żadnego znaczenia, bo ta reprezentacja to przedstawiciel trzeciej ligi grajków w Europie. Nie ma się co oszukiwać, punkty zdobyte w meczach z Holandią (której chyba jednak nieco brakuje do takich Francuzów czy Hiszpanów) należy traktować w kategorii pobożnego życzenia, i o ile się trafią, to jest to chyba tak samo prawdopodobne jak trafienie się ślepej kurze ziarna. Ale emocje będą, kibice kupią bilety, zaopatrzą się w szaliki, my tutaj będziemy ciągnąć wątek. Nie mówię że to coś złego samo w sobie. Próbuję po prostu odpowiedzieć sobie na pytanie, dlaczego akurat piłka nożna. Robię to od lat, i dalej nie znam odpowiedzi. Za co ludzie tak kochają akurat ten sport? Zwłaszcza nad Wisłą.....
Awatar użytkownika
Mawis

Celne Macieju. Natomiast kochają to miliony ludzi i nie tylko nad Wisłą. Futbol moze byc piekny, widowiskowy i ekscytujący wystarczy przypomniec sobie chociaż polfinaly i finał ostatniego mundialu czy polfinaly i final ostatniej Ligi Narodow. Akurat powtorka tego ostatniego byla w tv tuz przed wczorajszym meczem w Helsinkach. Różnica w grze? Lata świetlne....
A co do naszego grajdołka - sytuacja moze sie zmienic tylko w przypadku gdy ludzie przestana przychodzic na mecze i kupowac bilety, tv przestanie robic transmisje a wtedy zbyt mala publika (oglądalnosc) spowoduje odejscie sponsorów i zakrecenie kurka z kasą dla PZPN. Do tego powinien byc zakaz sponsoringu pilki noznej przez podmioty Skarbu Panstwa, spolki i samorządy bo to wszystko idzie z naszych podatków. To mogloby pomóc. Czy to realny scenariusz? Przy obecnej "klasie" politycznej nastawionej tylko na wlasne ja a nie proobywatelskiej i propaństwowej - szczerze wątpię...

~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
Awatar użytkownika
pavlos
Gramofon: Denon DP-1300M

Post autor: pavlos »

Jak to o co chodzi? O piniendze przecież:
- sponsorów płacących krocie za każdy centymetr kwadratowy z logo na koszulce i spodenkach,
- producentów odzieży za product placement; co najlepsi piłkarze to już sami sobie wybierają producentów butów,
- sieci telewizyjnych za prawa do transmisji soczyście wypełnionych reklamami,
- ciekaw jestem czy bukmacherzy odpalają PZPN dolę?...
A wszystko na utrzymanie całego tego bizancjum...
Awatar użytkownika
MaciejT
Gramofon: PS-X70

Post autor: MaciejT »

pavlos pisze:
11 cze 2025, 14:43
sponsorów płacących krocie za każdy centymetr kwadratowy z logo na koszulce i spodenkach,
- producentów odzieży za product placement; co najlepsi piłkarze to już sami sobie wybierają producentów butów,
- sieci telewizyjnych za prawa do transmisji soczyście wypełnionych reklamami,
To wszystko ma miejsce, bo ludzie chcą to oglądać. Jest zapotrzebowanie, są pieniądze. A ja pytam dlaczego akurat piłkę ludzie kochają. Gdyby zainteresowanie kilkukrotnie spadło, to pieniędzy byłoby mniej, sponsorów mniej, ceny za centymetry kwadratowe na koszulkach i spodenkach też by były niższe, a sieci telewizyjne nie byłyby skore do płacenia nie wiadomo jakich sum za prawa do pokazywania akurat tej dyscypliny. Myślę że do tego nie dojdzie, bo piłka jest popularna, a ludzie ją kochają. A ja ciągle nie wiem dlaczego. I pewnie tak już zostanie.
ODPOWIEDZ