Merrick szerokości i pogody, twoje wpisy motywują mnie by zrobić w końcu porządek z rowerem i własną formą więc może kiedyś uda się ruszyć w trasę razem.
Codziennie jeżdżę rowerem. O formę trzeba dbać. No i chyba nie ma chętnego na Rumunię
Ciekawe dokąd bym dojechał na moim marketowym staruszku.
Zakładając, że kondycyjnie byłbym w stanie wyruszyć w taką podróż.
Kibicuję i czekam na relację.
Jak na wiosnę przywiozę rower to tak sobie obiecuję, że przynajmniej w kilka dłuższych wycieczek się wybiorę (przy Rumunii to spacerek w koło domu ).
Mnie zaś naszło na wymianę osprzętu na nowy w 20 letnim góralu. Powiem Wam, że już mi się śnią koszmary z przerzutkami i korbowodami w roli głównej. Jeszcze dwa lata temu złożył bym to bez problemu, a teraz jest kłopot bo powchodziły nowe systemy do nowych ram z prowadzeniem linek wewnątrz ramy. Chyba jeszcze dam radę ale już się mocno napociłem.
Mam dosłownie ten sam deal, też doprowadzam do używalnosci bardziejszej.
Rower Scott Voltage project Octagon (jakieś 22 lata od nowości i stan dość spoko nadal) i właśnie się zastanawiam nad lżejszymi kołami i może nowszą konstrukcją, rozmiar mały bo 26" - nie wiem co kupić co by mnie cena nie zabiła, a koło było w miarę lekkie.
Chyba mam też do wymiany suport lub coś w kasecie bo łańcuch lubi przepuścić, ale może tylko ów łańcuch należy wymienić/?
Jeśli ktoś coś może podpowiedzieć na temat kół, to b. proszę. .. a no pewnie, że tanio ma byc, bo takie od 1000 w górę to sam wyszukuję w locie
Złożą Ci jakie chcesz i na czym chcesz.
Robiłem tam koła jeszcze do roweru z kołami 26".
Wytrzymały amatorskie jazdy w maratonach MTB i cywilne jeżdżenie po Górach Stołowych i Sowich. Co do cen to musisz zapytać.
Technics SL-D3 | Onkyo A-8650 | Nikko NA-990 | RPi 4 + PiFi DAC+ | Quadral Tribun 120
Wzmacniacz słuchawkowy DIY hybryda ECC88 + MOSFET-y| Kilka magnetofonów CC i R2R
No siodełko zacne... a pedały Shimano widzę - pod buciki pewnie dedykowane ( tez mam) ... chyba jechałem na tym "ecobaiku" - ma coś z 60 róznych opcji wspomagania razem z położeniem przerzutki.. i komputerek pokładowy na stałe ?
...
Od kilku lat codziennie dojeżdżam do roboty na rowerku - cały roczek - mam blisko 2,2, km w jedną stronę i potem często też po mieście...
Niedawno wpadł mi elektryczny rower na testy - i już go nie oddałem - piękna sprawa. tylko napęd mam w korbie nie z tyłu.. Shimano steps - jakoś tak. już 3 miesiąc używam i jest super. Teraz to wycieczka 50 km bez łaski, na luziku...
Każdy ma swoją opinie o rowerach elektrycznych. Dziele je na opinie przed pierwszą jazdą i po , najlepiej na dłuższej trasie - no i trzeba uważać bo rodzajów elektryków jest bardzo dużo opcji - wspomaganie w przednim kole, korbie lub w tylnym .... to sa różne przypadki wspomagania i może nie spasować...
Dom - JVC QL-Y3F, Grace F-8, PRE by Jaceulek, Acoustic Research X-07, ATL HD 311.
Ogródek - Dual 1235, Shure V15 III , kolumny Philips KD - 1034.
Ja brałem w kole bo jest bezpieczniejszy dla napędu, wyczynowo nie mam zamiaru pociskać tylko rekreacyjnie.
Z baterią 17,5Ah na 36V ma zasięg spokojnie ok.100km, oczywiście lekko go wspomagając, bo jak na ostrzej to krótszy. Zasadniczo amatorowi cięzko taki dystans wykręcić na dzień. Super opcja bo się człek nie sponiewiera zbyt mocno.
Ja też mam zwykłego arkusa trekkingowego i w tamtym rodu oddałem do serwisu, bo nie miałem zdrowia sam się bujać.
Gość zrobił mi serwis i strojenie za 120zł bez problemów.