Piłka nożna
- Mawis
- Gramofon: JVC QL-A7
Re: Piłka nożna
No nie szło inaczej...
JVC QL-A7 JVC Z1S ADC QLM32 MK3 iFi Zen Phono3 Audiolab 8200a Akai CD1100 JVC XL-E300 Dual CL720
HK21 Nikko STA8080 Namco NSZ333
--------------------------------------------------
“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Czyli tylko pełna komercja i zerowe dotowanie przez państwo czy samorządy klubów sportowych oraz infrastruktury (stadiony piłkarskie)?
Jeśli myślisz że to by cokolwiek naprawiło to jesteś strasznie krótkowzroczny Mawis

Bo jak wycofać wsparcie publiczne to po mojemu powinny być znacznie/rynkowo podniesione koszty dzierżawy stadionów (jakby ktoś nie wiedział - wszystkie stadiony piłkarskie w PL są własnością samorządów) i kto bardziej kasiasty ten lepszy, a reszta niech jeździ 200km na treningi albo kopie na osiedlowym podwórku

Wiem akurat jak wygląda struktura sponsoringu i wsparcia w małym mieście gdzie lokalny klub to co najwyżej 2. liga, a były lata kiedy była to tzw. szmacianka. Bez wsparcia gminy mogliby się już dawno spakować, bo kilkanaście tysi od lokalnego rzeźnika czy tartaku to co do zasady za mało.
Związki sportowe są do reformy. Po całości, nie tylko w PN. Komunistyczne wapno i działacze-karierowicze.
Jeśli samo utrzymanie administracji i płac związku kosztuje ładne miliony to o czym to świadczy?
Wiecie jak wygląda motocross w Polsce? Albo masz bogatą rodzinę albo nie istniejesz, bo nie stać cię na sprzęt i wyjazdy.
I to nic że mamy w tej dyscyplinie mistrzów Europy czy wygrywamy turnieje. O sponsorów łatwiej, ale nie jest to kasa która pozwala na wygodne życie.
Pasja często przesłania zdrowy rozsądek.
Związek? Istnieje

I premierów! Donek chyba nadal gra?
Uwielbiam oglądać.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Mawis
Nie Wojtku, nie mam na myśli wylewania dziecka z kapielą. Cały czas próbujesz zawrócic kijem Wisłę i odwrócic kota ogonemWojtek pisze: ↑wczoraj, 09:35Czyli tylko pełna komercja i zerowe dotowanie przez państwo czy samorządy klubów sportowych oraz infrastruktury (stadiony piłkarskie)?
Jeśli myślisz że to by cokolwiek naprawiło to jesteś strasznie krótkowzroczny Mawis
Bo jak wycofać wsparcie publiczne to po mojemu powinny być znacznie/rynkowo podniesione koszty dzierżawy stadionów (jakby ktoś nie wiedział - wszystkie stadiony piłkarskie w PL są własnością samorządów) i kto bardziej kasiasty ten lepszy, a reszta niech jeździ 200km na treningi albo kopie na osiedlowym podwórku
Wiem akurat jak wygląda struktura sponsoringu i wsparcia w małym mieście gdzie lokalny klub to co najwyżej 2. liga, a były lata kiedy była to tzw. szmacianka. Bez wsparcia gminy mogliby się już dawno spakować, bo kilkanaście tysi od lokalnego rzeźnika czy tartaku to co do zasady za mało.
Związki sportowe są do reformy. Po całości, nie tylko w PN. Komunistyczne wapno i działacze-karierowicze.
Jeśli samo utrzymanie administracji i płac związku kosztuje ładne miliony to o czym to świadczy?
Wiecie jak wygląda motocross w Polsce? Albo masz bogatą rodzinę albo nie istniejesz, bo nie stać cię na sprzęt i wyjazdy.
I to nic że mamy w tej dyscyplinie mistrzów Europy czy wygrywamy turnieje. O sponsorów łatwiej, ale nie jest to kasa która pozwala na wygodne życie.
Pasja często przesłania zdrowy rozsądek.
Związek? Istnieje
I premierów! Donek chyba nadal gra?
Uwielbiam oglądać.

Nie mam nic przeciwko temu aby budowac orliki czy boiska tego typu dla amatorskiego kopania piłki, klubów szkolnych typu SKS czy tym podobnych amatorskich tworów. Niech mają gdzie grac. Ale do tego nie potrzeba pełnowymiarowego stadionu wielkości Nou Camp...Niech samorzad lokalny, lokalni biznesmeni wspieraja takich chłopaków czy dziewczyny w zakresie ubioru, napojów czy dyplomów i pucharów za rozgrywki na takim poziomie. Po to zeby mogli gdzie rozwijac pasje zamiast siedziec pod budką z piwem. Ale nie przekladajmy tego na budowanie stadionów i dofinansowanie tego z kasy panstwowej i samorzadowej bo to wszystko jest potem ksiegowane jako sponsoring. A to g...o a nie sponsoring tylko wstyd.
JVC QL-A7 JVC Z1S ADC QLM32 MK3 iFi Zen Phono3 Audiolab 8200a Akai CD1100 JVC XL-E300 Dual CL720
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
- StarRock
Powtórzę to co kiedyś napisałem, problemem polskiej kopanej są pieniądze i o dziwo nie ich brak.
Podpieram się opinią byłego reprezentanta, którego nie można posądzić o brak wiedzy w temacie.
Ten rzekł - ...polscy piłkarze są po prostu przepłacani... więc skoro co miesiąc kasa się zgadza, po co na treningu wylewać litry potu, a co za tym podnosić swoje marne umiejętności.
Popatrzcie na talenty opuszczające w glorii naszą ligę z chęcią podbicia piłkarskich boisk za granicą, a po jakimś czasie, po cichu, z podkulonym ogonem powracających do naszych klubów i znowu "gwiazdorzących", a nasze dziennikarzyny sportowe utwierdzają ich mniemanie o swojej wielkości, wydalając z siebie ochy i achy.
Temat rzeka, a ja za krótkim jest.
Nie w temacie, ale coś złego zaczęło się w naszej siatkówce (doping).
WADA chyba za bardzo skupiła się na ruskich, odpuszczając innym nacją...gdy brak kota, myszy harcują.
Podpieram się opinią byłego reprezentanta, którego nie można posądzić o brak wiedzy w temacie.
Ten rzekł - ...polscy piłkarze są po prostu przepłacani... więc skoro co miesiąc kasa się zgadza, po co na treningu wylewać litry potu, a co za tym podnosić swoje marne umiejętności.
Popatrzcie na talenty opuszczające w glorii naszą ligę z chęcią podbicia piłkarskich boisk za granicą, a po jakimś czasie, po cichu, z podkulonym ogonem powracających do naszych klubów i znowu "gwiazdorzących", a nasze dziennikarzyny sportowe utwierdzają ich mniemanie o swojej wielkości, wydalając z siebie ochy i achy.
Temat rzeka, a ja za krótkim jest.

Nie w temacie, ale coś złego zaczęło się w naszej siatkówce (doping).
WADA chyba za bardzo skupiła się na ruskich, odpuszczając innym nacją...gdy brak kota, myszy harcują.

- amrowek
A miał nie rezygnować...
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
A jaka to skala w ogóle jest? Nawet nie wiem na czyich koszulkach jest teraz logo Orlenu, PZU, PKO czy innego Lotto.
Piszesz że odwracam kota ogonem - powiedz mi proszę który stadion w PL jest własnością klubu sportowego który go zajmuje?
Czy dzierżawa publicznych obiektów sportowych na preferencyjnych warunkach nie jest pewną formą publicznego sponsoringu względem klubów sportowych?
A to że Orlen sponsoruje Kubicę (nadal) to jest OK czy też lipa?
Wiem że to już zakrawa coraz mocniej o politykę, ale dla mnie bardziej realne jest wycofanie się władzy z finansowania kościoła niż z finansowania działalności sportowej w kraju

Fundusze unijne

Patologia dofinansowań, ale to dotyczy raczej każdej dziedziny ocierającej się o infrastrukturę.
Nie rozumiem? Dla kogo wstyd? Jak przegrywają to wstyd, a jak wygrywają to już nie?

To chyba coś jak z Małyszem i Stochem. Skaczą daleko i wysoko - yeah super nasze orły!
Mają jeden czy dwa gorsze konkursy - co za szmaty, za co oni tyle pieniędzy biorą? moja babcia by dalej poleciała
Kibicowanie w wersji Polaczkowej

Prawda prawda, choć pewnie obawa jest że jak obniżą wynagrodzenie to wszyscy wyemigrują i tyle z narodowego sportu.
Dostał pewnie ultimatum z PZPN i tyle, a nie że mu się nagle odwidziało.
Możliwe że ostatni mecz reprezentacji to był właśnie test dla Probierza.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Mawis
Wojtku zmierzajmy do celu bo nie wiem doprawdy co chcesz udowodnic? Ze sponsoring i budowanie stadionów - nie boisk dla dzieci i amatorów - tylko stadionów dla kopaczy z kasy państwowej jest ok? Bo mam wrazenie ze piszemy o tym samym a dyskusja trwa...Wiem ze stadiony nie sa własnoscią klubów piłkarskich, pisałem o tym przeciez w poscie powyzej. Ze budowane są przez samorządy, miasta, gminy a potem dzierzawione klubowi za przysłowiową złotówke. Wzamian za co? Za logo na koszulce czy banery wzdłuż linii? No i własnie dla mnie to nie jest zdrowa sytuacja bo kluby w ten sposób "doją" kasę panstwową (miejską , samorządową) za watpliwej jakości "reklamę" bezładną kopaniną....Często gesto przy publiczności w granicach kilkuset osób. (oczywiscie są wyjatki w duzych klubach miejskich ekstraklapowych gdzie przychodzi wiecej ludzi ale są to własnie wyjatki. I pytanie czy generalnie taka zasada powinna funkcjonować. No własnie ja uwazam że nie bo tu wychodzi cała patologia, układy, ukladziki i płacenie za byle kopaczy horrendalnych pięniedzy. I to własnie nalezałoby ukrócić nie wylewjąc dziecka z kapielą tzn. nie pozbawiając jednak jakiegos dofinansowania dla lokalnych społeczności typu dzieci w LKSach czy SKS na poziomie amatorskim.Wojtek pisze: ↑wczoraj, 13:25A jaka to skala w ogóle jest? Nawet nie wiem na czyich koszulkach jest teraz logo Orlenu, PZU, PKO czy innego Lotto.
Piszesz że odwracam kota ogonem - powiedz mi proszę który stadion w PL jest własnością klubu sportowego który go zajmuje?
Czy dzierżawa publicznych obiektów sportowych na preferencyjnych warunkach nie jest pewną formą publicznego sponsoringu względem klubów sportowych?
A to że Orlen sponsoruje Kubicę (nadal) to jest OK czy też lipa?
Wiem że to już zakrawa coraz mocniej o politykę, ale dla mnie bardziej realne jest wycofanie się władzy z finansowania kościoła niż z finansowania działalności sportowej w kraju
Fundusze unijneJak nie napompujesz projektu to mniej dostaniesz i po drodze mniej ludków się dorobi.
Patologia dofinansowań, ale to dotyczy raczej każdej dziedziny ocierającej się o infrastrukturę.
Nie rozumiem? Dla kogo wstyd? Jak przegrywają to wstyd, a jak wygrywają to już nie?
To chyba coś jak z Małyszem i Stochem. Skaczą daleko i wysoko - yeah super nasze orły!
Mają jeden czy dwa gorsze konkursy - co za szmaty, za co oni tyle pieniędzy biorą? moja babcia by dalej poleciała
Kibicowanie w wersji Polaczkowej
Prawda prawda, choć pewnie obawa jest że jak obniżą wynagrodzenie to wszyscy wyemigrują i tyle z narodowego sportu.
Dostał pewnie ultimatum z PZPN i tyle, a nie że mu się nagle odwidziało.
Możliwe że ostatni mecz reprezentacji to był właśnie test dla Probierza.
Juz pomijam drobną rzecz jaką jest wątpliwej jakość reklama którą robią marnej jakosci piłkarze chociażby biegająć z logo sponsora tytularnego Ekstralipy tzn. PKO BP....
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
- amrowek
- MaciejT
- Gramofon: PS-X70
Ja typuję siebie.
Niezły grosz płacą, a kopacze gorzej i tak już chyba nie dadzą rady grać, tak że ryzyko żadne. Pewna trudność może polegać na fakcie, że Kulesza nigdy o mnie nie słyszał
A tak poza tym to mi wszystko jedno.
Acha, to mówiłem ja, Jarząbek, zdobywca drugiego miejsca w forumowej typowance podczas ostatniego EURO, tak że chyba się znam
Niezły grosz płacą, a kopacze gorzej i tak już chyba nie dadzą rady grać, tak że ryzyko żadne. Pewna trudność może polegać na fakcie, że Kulesza nigdy o mnie nie słyszał

A tak poza tym to mi wszystko jedno.
Acha, to mówiłem ja, Jarząbek, zdobywca drugiego miejsca w forumowej typowance podczas ostatniego EURO, tak że chyba się znam

- Mawis
Tu nawet Pep nie pomoże więc wszystko jedno
Byle nie kolejny kolega prezesa który gdyby miał honor sam podał by sie do dymisji...

~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔